Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Połączenie z USA
#1 PostWysłany: 02 Maj 2016 13:09 

Dokąd
  • USA (Atlanta, Floryda, itp)

Data wylotu
  • 06.07.2016

Długość pobytu
  • 3 misesiące?

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Oslo - Nowy Jork 22 lipiec 1263 zł; Warszawa- Nowy Jork 22 lipiec 1479 zł

Dodatkowe informacje
  • Jestem studentką i w trakcie wakacji chciałabym odwiedzić kogoś w Atlancie (USA). Jak mówiłam jestem studentką, więc bardzo zależy mi na cenie. Ważny jest również dla mnie czas (im dłuższy pobyt w Stanach, tym lepiej.

- Co do miejsca wylotu, jestem z Warszawy, ale jeśli wyjazd będzie ok 6 lipca, to będę miała czas, żeby przejechać się stopem gdziekolwiek w Europie (Paryż, Belin, itp) - więc tutaj nie jestem ograniczona.

- Osoba, którą odwiedzam jest w Atlancie, ale jak wiem - wewnętrzne loty w USA są tanie, więc mogę się przespać na lotnisku i polecieć z innego miejsca do Atlanty.

- Powrót uzależniony jest od sesji (czy zdam wszystko w pierwszych terminach, czy nie), więc nie mogę określić, ale będzie to albo połowa września (mało optymistyczna wersja) albo początek października (opcja, na jaką liczę).

- Bagaż zaznaczyłam podręczny, chociaż wolałabym rejestrowany (ale jeśli będzie to miało duże znaczenie w cenie - to jakoś dam radę z podręcznym)

To chyba na tyle z mojej strony. Będę wdzięczna za każde wskazówki, linki, wyszukanie, wszystko :D Wiem, że szukam tego późno, ale w czasie się nie cofnę :P
    Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
 Temat postu: Re: Połączenie z USA
#2 PostWysłany: 02 Maj 2016 13:47 

niebieski
Przeglądnij sobie siatkę połączeń Megabusa w US. Może coś poskładasz za niewielką kasę.
http://us.megabus.com/
seeer uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Maj 2016 14:25 

szumny napisał(a):
Przeglądnij sobie siatkę połączeń Megabusa w US. Może coś poskładasz za niewielką kasę.
http://us.megabus.com/

Dziękuję Ci najmocniej, pewnie się przyda :D

Jakby ktoś miał jakiś propozycje lotów do stanów - to śmiało!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Maj 2016 15:48 

niebieski
Mam niepohamowane wrażenie że ceny które znalazłaś to OW na 22.07.2016. Mylę się?

#5 PostWysłany: 02 Maj 2016 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Chcesz kupić bilet w jedną stronę? Z takim biletem możesz w ogóle nie zostać wpuszczona na pokład samolotu (domyślam się, że jedziesz na wizie turystycznej).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Maj 2016 15:57 

szumny napisał(a):
Mam niepohamowane wrażenie że ceny które znalazłaś to OW na 22.07.2016. Mylę się?

Co do dat, to tak (tak też pisałam w poście) :)

OW - nie wiem, co to oznacza :(

-- 02 Maj 2016 15:58 --

krasnal napisał(a):
Chcesz kupić bilet w jedną stronę? Z takim biletem możesz w ogóle nie zostać wpuszczona na pokład samolotu (domyślam się, że jedziesz na wizie turystycznej).

O tym nie pomyślałam... Moja wiza jest turystyczna. Miałeś/łaś z tym problemy lub wiesz czy ktoś się z nimi spotkał? :?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Maj 2016 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
OW oznacza bilet w jedną stroną. Z takim biletem będziesz miała na 99% problemy na immigration w USA. O ile w ogóle wpuszczą ciebie na pokład. Poszukaj hasła w stylu "bilet w jedną stronę do USA", to się przekonasz.
Za podobną kwotę, a nawet taniej, kupisz bilet w obie strony - jak ten na przykład z Kolonii do Boston.

Załączniki:
cgn_bos.png
cgn_bos.png [ 36.89 KiB | Obejrzany 1843 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Maj 2016 16:37 

Całe szczęście, że Was o to zapytałam. Kompletnie o tym nie pomyślałam...
Dzięki za tą złotą radę!!!

Gdyby ktoś miał jakieś bilety do zaproponowania, to pamiętajcie o mnie :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Maj 2016 16:43 

niebieski
Spróbuj w pierwszej kolejności jak najdokładniej określić daty wylotu i przylotu oraz miejsce docelowe (niekoniecznie lotnisko) w USA. Na pewno znajdą się dobrzy ludzie którzy Ci pomogą coś znaleźć.

#10 PostWysłany: 02 Maj 2016 18:19 

szumny napisał(a):
Spróbuj w pierwszej kolejności jak najdokładniej określić daty wylotu i przylotu oraz miejsce docelowe (niekoniecznie lotnisko) w USA. Na pewno znajdą się dobrzy ludzie którzy Ci pomogą coś znaleźć.

To już pisałam - miejsce przylotu to Atlanta, wylotu Europa (jestem mobilna) - chociaż ruszam z Warszawy.

Sesje kończę 1 lipca, więc od 6 biorę pod uwagę wyloty (mogą być później), a powrót bez znaczenia, byle przed 30 września.
Jestem bardzo elastyczna :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Maj 2016 18:36 

niebieski
Data powrotu jest bardzo istotna ponieważ za lot OW zapłacisz więcej niż za RT. Z tego co piszesz zależy Ci na pieniądzach.

edit: Żeby było jane OW-w jedną stronę, RT-w te i z powrotem

#12 PostWysłany: 02 Maj 2016 20:59 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
Berlin - Chicago RT ;) za 1780 zł z bagażem rejestrowanym, cały dzień w Chicago i wieczorem megabus do Atlanty za 10$. Podróż megabusem długa, bo 15 godzinna, ale wyjazd o północy i przyjazd o 15:55 do Atlanty, no ale tanio nie zawsze oznacza wygodnie ;). Do Berlina można tanio dojechać Polskimbusem. Przy dobrych cenach można cały wyjazd z dojazdami na lotniska zamknąć w kwocie 2000 zł. Chyba, że nie chcesz zwiedzić Chicago i tłuc się 15 godzin autobusem - za 500 zł jest Chicago - Atlanta w obie strony. Tak podsumowując

wylot 6 lipca, powrót 29 września +1
Berlin - Chicago, bezpośrednio za 1780 zł

AirBerlin, do kupienia na stronie AirBerlin.
U pośredników trochę taniej, ale nie słyszałem opinii o pośredniku travel2be, więc kupiłbym na stronie AirBerlin

OW - one way
RT - return

#13 PostWysłany: 03 Maj 2016 10:28 

niebieski
Takie coś:

Załączniki:
usa.png
usa.png [ 125.01 KiB | Obejrzany 1581 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości