Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 29 Kwi 2016 21:11 
Awatar użytkownika

srebrny
w mailu masz Flight ticket number. Aby dowiedzieć się jaki jest PNR wpisujesz numer biletu w http://www.saudiairlines.com/portal/sit ... te.WELCOME Manage My Bookings/e-ticket.
 Profil Relacje PM off
KondzikS uważa post za pomocny.

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#162 PostWysłany: 29 Kwi 2016 22:36 

U mnie też anulowano lot 1.05 vie - pvg.
Babeczka zaproponowała połączenie LH przez MUC i ma to potwierdzić jeszcze o 9 rano, jednak nie wiem którego czasu...
Wylot o 13 do MUC, potem 7h + czekania i nocny lot do PVG. Jednak ląduję wcześniej niż zapowiedziany w rozkładzie 2.05.2016 05:50.
Powrót tak samo (zgodnie z rozkładem)
@pawel25 : Oryginalnie miałeś rozpoczęcie podróży 30.04 (tak jak ja) czy 01.05? Masz potwierdzenie na mailu tej zamiany? U mnie na checkmytrip ciągle wycięty jest odcinek numer 2 i aktywny online check-in na lot to wiednia...
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 29 Kwi 2016 22:53 

Robi sie ciekawie, a lece za tydzien ;)
 PM off  

#164 PostWysłany: 30 Kwi 2016 07:10 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Patrząc na powrotne załadowanie tego samolotu wydaje mi się, że to przynajmniej na razie jednorazowa sprawa.

Ale skoro już anulowali to podpowiadam dla zmieniających loty, że w Szanghaju dwie bramki od Austriana stał A380 Lufthansy. Aby skorzystać trzeba wybrać połączenie z przesiadką we Frankfurcie :)
 Profil Relacje PM off
TomekD lubi ten post.

#165 PostWysłany: 30 Kwi 2016 07:43 

smieci napisał(a):
Patrząc na powrotne załadowanie tego samolotu wydaje mi się, że to przynajmniej na razie jednorazowa sprawa.

Ale skoro już anulowali to podpowiadam dla zmieniających loty, że w Szanghaju dwie bramki od Austriana stał A380 Lufthansy. Aby skorzystać trzeba wybrać połączenie z przesiadką we Frankfurcie :)

Należy oddać ctripowi, że kontakt mają dobry. 07:25 - piszę maila - co z potwierdzeniem. 07:28 - babeczka sprawdza i dzwoni z info, że lot do MUC dziś niedostępny. Mając na głowie post poprzednika pytam: "A może by tak przez FRA koło 19 nas posłać?". "A właśnie to miałam zaproponować" Więc wygląda to dobrze. A co do anulowania lotu - na oko pojedyncza akcja: https://flightaware.com/live/flight/AUA ... /LOWW/ZSPD
Niemniej za mało się jeszcze znam, żeby się wypowiadać.

W checkmytrip widać już lot przez FRA o 19:05 z WAW, więc nie wyszło źle. W razie innych przygód - napiszę jeszcze aby uprzedzić innych.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 02 Maj 2016 05:02 

Zbanowany
Mam pytanie - lecę do Szanghaju w czerwcu na 2,5 tygodnia (12-29 czerwca). Czy ktoś z was też kupił bilety na 2-3 tygodnie? Zostajecie w Chinach czy lecicie gdzieś jeszcze?
Pytam bo zastanawiam się, jaka opcja będzie bardziej opłacalna - zostać w Chinach czy korzystając z tego że urlop dość długi poszukać jakichś tanich lotów, wylecieć poza Chiny, wrócić i za każdym razem być do 6 dni w Szanghaju nie płacąc za wizę.
Wówczas wydając np. 600 zł RT za lot do np. bezwizowej Japonii "oszczędzam" te 260 zł na wizie.
Cały problem polega na tym, że w te 2,5 tygodnia nijak nie mogę sensownie (i opłacalnie) zaplanować pobytu w Chinach.
Ponieważ zależało nam na zobaczeniu pand i Muru Chińskiego, planowałem kółko typu Szanghaj-Pekin-Chengdu-Hongkong-Szanghaj. Ale raz, że pociągi/loty krajowe wychodzą drogo (przy bagażu rejestrowanym), a dwa że są to dość duże odległości więc ani taniej nie znajdę ani nie będą to najbardziej komfortowe podróże. Lokalizacja Szanghaju (między interesującymi Pekinem i Hongkongiem) jest o tyle niekorzystna że trudno mi zaplanować trasę tak aby cena transportu nie "zabiła" opłacalności którą mam dzięki tej wyjątkowo taniej ofercie. Ale być może wynika to z tego że nie do końca wiem jeszcze jakie jeszcze atrakcje mogę znaleźć w bliższej okolicy.
Bilety w tej promocji kupiło na pewno sporo osób, pochwalicie się jakie są wasze plany podróży?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 02 Maj 2016 08:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
No niestety tak to może być, że jak się kupi bilet do punktu który jest pomiędzy dwoma/kilkoma interesującymi miejscami i to jeszcze w takiej odległości to koszty na miejscu znacząco rosną.

Dla nas Szanghaj był tylko przystankiem w drodze na Filipiny, które polecam, ale przez chwilę był rozważany plan: Szanghaj ->Pekin -> Xian -> Hongkong -> Filipiny (ok 1 tydzień) -> Szanghaj. Całość w dwa i pół tygodnia. Plan upadł z kilku powodów: pogody w Chinach w kwietniu, małej ilości czasu (Pekin w trzy dni to zdecydowanie mało) oraz tego co oferują Filipiny :). Kosztowo w bardzo wstępnych szacunkach wychodziło koło 500euro (nie licząc lotu do Szanghaju i biorąc pod uwagę tradycyjne linie lotnicze z bagażem rejestrowanym).
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 02 Maj 2016 09:05 

@KTR2015, mysle ze musisz sam sobie uczciwie przyznac, ze calych ani nawet polowy, ani nawet jednej osmej Chin to Ty w tym czasie nie zobaczysz i skupic sie na wzglednie bliskich okolicach Szanghaju. Pomysl o nocnych pociagach, ktore w opcjac soft/ hard sleeper moga zastapic hotele. Tak mozesz zastapic loty, zaoszczedzic czas podrozujac nocami i ograniczyc koszty noclegow.
Piszesz o Japonii, zastanow sie czy nie doplacisz zamiast oszczedzic, to nie jest tani kraj :) Leciec na tydzien na Filipiny to by mi sie nie chcialo, tam jest co robic nawet i miesiac. Dodatkowo pewnie nawet Cebu nie ma tanich lotow przy tak malym wyprzedzeniu.
Moj tygodniowy plan to Huangshan, Hangzhou, Szanghaj.
 PM off  

#169 PostWysłany: 02 Maj 2016 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Ja będę na miejscu pełne 9 dni. Planuję zrobić kółko Szanghaj - Xi'an - Luyoang - Pekin - Szanghaj
plus jednodniowa wycieczka z Szanghaju pewnie do Suzhou. Gdybym miał jeden dzień więcej pewnie bym pojechał jeszcze do Hangzhou.
Co do pociągów sypialnych - np. na odcinku Szanghaj - Xi'an jedyny sensowny pociąg sypialny wychodzi drożej (przy 2 osobach) niż samolot, dodatkowy nocleg w Xi'an i jeszcze taxi z lotniska...
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 09 Maj 2016 09:23 

srebrny
tak jak pisałem wcześniej udało mi się szczęśliwie polecieć, a teraz nawet wrócić. Obie wizyty w PVG na darmowej wizie tranzytowej, generalnie bez problemowo.
Samolot PVG-VIE znów prawie pusty, każdy miał dla siebie rząd siedzeń na których mógł wygodnie się ułożyć. ;)
Nie wiem czy często się zdarza ale dzień wcześniej przed moim lot był odwołany, zapewne z uwagi na ilość paxów taniej im wysłać ludzi innym przewoźnikiem i zapłacić odszkodowanie niż wysyłać w dwie strony prawie pusty samolot. Jeżeli ktoś ma napięty harmonogram na dalsze loty to warto mieć to na uwadze, a przy dalszych terminach obserwujcie czy OS nie dojdzie do wniosku, że jednak mu się PVG nie opłaca.

Po zarejestrowaniu się w promocji M&M z podwójnymi milami na loty OS do PVG dostałem 5272 award miles za RT (+250 za WAW-VIE RT) co przy cenie biletu wychodzi całkiem ładnie. ;)
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 09 Maj 2016 09:38 

Od siebie napisze, ze w sobote pod wzgledem wypelnienia nie bylo zle - jakies 80 proc. na oko. Zaryzykowalem i wybralem miejsce w rzedzie K (za nimi jest toaleta i fotele sie nie rozkladaja) i wygralem na tym dwa wolne obok siebie. Ogolnie jednak z takim ukladem w innych rzedach latwo nie bylo, nalezal on do rzadkosci.
 PM off  

#172 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś pamięta do kiedy (na jakie najpóźniejsze terminy) były bilety w "promocyjnych" cenach cTripa? Mam nadzieję, że wszyscy dolecą zanim skasują połączenia. Dlatego dla spokoju proszę aby osoby które leciały i nie były samotne w swoim rzędzie dawały znać, to nas uspokaja ;) Wydaje mi się, że dużo więcej osób kupiło bilety za f4f niż dyskutuje na ten temat na forum.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:17 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Ja lecę dopiero 16.07.2016, a wracam 31.07.2016. Mam nadzieję, że do tego czasu połączenie będzie funkcjonować.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 09 Maj 2016 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 472 757
My lecieliśmy 27,04 i 07,05 w obie strony samolot był prawie pełny
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 09 Maj 2016 15:40 
Awatar użytkownika

Leciałem 2 maja i szpilki nie można było wsadzić :)

PS. Serwis słaby!
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 15 Maj 2016 12:51 

Wczoraj na locie powrotnym pustki, sam siedziałem w środkowym rzędzie i miałem 3 miejsca obok siebie wolne. Zapełnienie oceniam na jakieś 65-70 proc., aż obsługa prosiła w komunikacie by nie zmieniać miejsc przed startem (wyważenie samolotu).
 PM off  

#177 PostWysłany: 15 Maj 2016 22:06 
Awatar użytkownika

Wracaliśmy razem :)
Zaryzykowałbym nawet ciut gorsze wypełnienie, bo o ile tył samolotu był w miarę wypełniony, to z przodu pustki były straszliwe.

Koło mnie kilku Chińczyków wzięło na drogę do Europy kilka opakowań z kurzymi łapkami i jakieś przetworzone krewetki, które się później walały pod fotelami ;)
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 15 Maj 2016 22:22 

@Meduzy, świat jest mały:). Te przekąski przy lądowaniu jedna Chinka zwróciła do torebki.
 PM off
Meduzy lubi ten post.

#179 PostWysłany: 30 Maj 2016 11:32 

Loty: 228
Kilometry: 466 647
niebieski
Na sobotnim locie powrotnym nie widziałem żadnego wolnego miejsca, w pierwszą stronę było jednak zdecydowanie luźniej, po przesiadkach było sporo rzędów, gdzie przypadały 3/4 miejsca na jedną osobę :)
Jedzenie dobre, sporo filmów do obejrzenia (w tym Zjawa).
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 04 Cze 2016 22:56 

srebrny
Do Chin samolot zapełniony na oko w 2/3. Powrót - full, ani jednego wolnego miejsca. Serwis bardzo dobry, skrupulatny, samoloty nowe. Wygląda jakby walczyli o utrzymanie tego połączenia.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości