Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2016 12:53 

niebieski
Lecę jesienią do Singapuru - okolo 11 dni. Zrobiłam ogólny plan. Bardzo mi zeleży na Bali wiec ja wiedać większość czasu jest tem.
Początkowo pierwsze dni miały być tylko w Singapurze ale doszłam do wniosków że tam jest dość drogo, że dodanie Kuala Lumpur właściwie nie podwyższy ceny biletu na Bali, oraz chyba warto coś zobaczyć wiecej oraz ponad 2 dni na Singapur powinno mi wystarczyć.
Tak czy owak rozpisałam sobie taki ogolny plan. Jakby co jeszcze coś mogę zmowydyfikowac - nie chce szaleć kosztami (bo i tak jest drogo) ale mogę np. Kuala Lumpur wymienic na coś innego. Choc z 2 strony Kuala Lumpur dlatego że wydaje się to duże lotnisko i dlatego cena dolotu i odlotu z niego na Bali (DPS) wcale nie podraża imprezy.
Jesli coś skopałam w planie to prosze o propozycje lub informacje co jest zle.
Dziekuje za wyrozumialosc

1 dzień – 9:00 lądowanie w Singapur. Zwiedzamy do końca dnia Singapur.
2 dzień – od rana zwiedzamy Singapur. Wieczorem przemieszczamy się na lotnisko i lecimy do Kuala Lumpur, które może uda się jeszcze lekko zwiedzić nocą
3 dzień – zwiedzanie cały dzień Kuala Lumpur + może wycieczka Batu Caves. Wieczorem lot na Bali.
4-10 dzień – Kuta (1 ½ dnia), Ubut (1 ½ dnia), Candidasa (reszta)
10 dnia - Lot popołudniu do Singapuru
11 dnia – od rana zwiedzanie Singapur, a w nocy lot do Polski
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2016 14:13 

srebrny
air asia ma baze w KL, jest kilka lotow dziennie na bali. sam lecialem. powinno byc taniej niz z singapuru

singapur dosc drogi, KL mniej - mozna znalezc hotel 4* w dobrej cenie

do batu caves jest pociag, sama atrakcja srednia jak dla mnie.

na bali mozna wziac samochod z kierowca, powinno byc do 30usd za 8h i objechac wyspe.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.
beata123 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2016 15:02 

niebieski
Czyli plan jest ok?
ile kosztował Cię przelot Kuala do bali?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2016 15:50 

srebrny
115USD za dwie osoby w 2013.

na bali bym nie zostawal w kuta, tylko od razu do ubud lub dalej. kuta ewentualnie na koniec w dniu wylotu.

nie wiem czy uda sie zgrac nocne loty z sin i kl, poza tym jest problem z bagazem w ciagu dnia.

dlatego wg mnie dobrze jest miec 1 pelny dzien i wylatywac nastepnego rano. latwiej jest wtedy tez po przylocie w ciagu dnia z transportem lokalnym, restauracjami itd.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2016 16:06 

niebieski
ibartek napisał(a):
nie wiem czy uda sie zgrac nocne loty z sin i kl, poza tym jest problem z bagazem w ciagu dnia.

Nie do konca rozumie co masz na mysli.
Jeszcze raz: 1 dzien zwiedzam SIN i tam tez spimy. W 2 dzien wieczorkiem lecimy do KL gdzie spimy. 3 dnia od rana zwiedzamy KL i dopiero wieczorem lecimy na Baili.
W kotrym momencie zagrozenie o ktorym napisales "nie wiem czy uda sie zgrac nocne loty z sin i kl"?
Co do plecakow to jasna sprawa - ale jednak czas z gumy nie jest a my bedziemy mieli po jednym zwyklym <10 kg plecaku
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Kwi 2016 13:36 

srebrny
mialem na mysli, ze nie wiem czy w obu przypadkach trafia sie wieczorne loty. zatem czy bedzie czas by tego dnia zwiedzac przed wylotem, czy moze lot bedzie kolo 16..

w SIN dojazd na lotnisko jest prosty i przewidywalny - jest pociag.

w KL jest gorzej, jest autobus, wiec trzeba uwzglednic korki. z tego co pamietam to air asia ma osobny terminal. trzeba dac znac kierowcy.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 18 Kwi 2016 17:57 

niebieski
dziekuje za informacje - bede musiala poczytac o tym.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2016 18:42 

Zbanowany
O jakim lotnisku w Kuala Lumpur mowa bo z KUL jest pociag expres wygodny 30min.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 18 Kwi 2016 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
W KL jest szybki pociąg do samego centrum - 25 min jazdy z lotniska , jedzie z obu terminali , nazywa sie KLIA Express , wiec dojazd do miasta jest banalny i szybki , bez żadnych korków.

I ogólnie miasto jest mega fajne , ja bym spokojnie odpuscil jeden dzien Singapuru na rzecz KL tak aby mieć tam choć 2 ( niepełne ) dni na zwiedzanie.
beata123 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 18 Kwi 2016 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpuść Kutę, nic tam nie ma, a tylko się zrazisz do Bali, jedź od razu do Ubud, tam jest zdecydowanie co robić i co oglądać :) Te 1,5 dnia to bardzo mało, na taki krótki czas to polecam tarasy ryżowe przede wszystkim, jakąś bliską świątynię (np. Mengwi Temple jest blisko, na dalsze świątynie szkoda czasu, zejdzie Ci pół dnia na dojazd), spacer po Ubud - do Monkey Forest na pewno możesz zajrzeć. Jeśli poruszasz się skuterem to można tanio wypożyczyć i pojeździć samemu po wyspie :) Ja bym w ogóle i Candidasę olała i została cały pobyt na Ubud - tam można siedzieć i 2 tygodnie i też będzie co robić, polecam też świątynie Uluwatu i Tanah Lot, klimatyczne miejsca :) Chyba,że bardzo zależy Ci na jakiejś plaży, ale Bali słynie nie z plaż, a właśnie z tarasów ryżowych i świątyń (m.in.) :) Nie będziesz żałować :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 19 Kwi 2016 21:31 

niebieski
Kuta jednak chce zobaczyc. Dwa noclegi - 1 dzien a rano znikam do Ubud.
Na plazy i ocenie tez mi zalezy - wezme skuterek pojezdze.

Teraz poluje na bilety - glownie pomiedzy Bali a SIN - byly po 46euro a juz sa za 52euro :( - przypominam na wrzesien
Czekac?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Kwi 2016 23:41 

Zbanowany
Plaza sie rozczarujesz, nam sie podobala wyspa Bali w srodku (20 lat temu, pewnie sie zmienilo teraz wiecej turystow).
Sami robimy wypad z znajomymi w wrzesniu na Koh Samui i bedzie wypad do SIN na basen bo chcieli zaliczyc ta atrakcje oraz KUL 1 noc w sam raz na odpoczynek i zdjecie pod wiezami.
Nocleg planujemy w KL central bo najwygodniej na KLIAexpress.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 20 Kwi 2016 08:49 

niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Sami robimy wypad z znajomymi w wrzesniu na Koh Samui i bedzie wypad do SIN na basen bo chcieli zaliczyc ta atrakcje oraz KUL 1 noc w sam raz na odpoczynek i zdjecie pod wiezami.

Ten basen niestety u mnie odpada. Trzeba brac nocleg bo inaczej nie wpuszczą a ponad 1 000pln za hotel to dla moje budżetu za duzo. Chyba ze mozna jakos inaczej tam wejsc?
Co do Kuty to wiem ze sie rozczaruje ale tam spotykam znajomych - i jak pisalam wylacznie 1 dzien tam bede.
Od razu zapytam. O Singapurze juz czytalam i bardzo spokojne miejsce. A KL oraz Bali? Mozna tam spokojnie noca sie poruszac?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Kwi 2016 11:55 

Zbanowany
Marina Bay Sands Hotel - jest tutaj watek odnosnie prob wejscia bez pokoju, niektorym wytrwalym udalo sie wkrecic bez pokoju, my rezerwujemy pokoje wiec wstep bedzie bez problemu.
Bali kiedys bylo bezpiecznie czy teraz jest to nie wiem dawnoooo tam byem, ogolnie bezpieczenstwo i procedury sa bardzo niskie w Indonezji (patrz LionAir) a czy to powoduje zagrozenie na ulicach nie odpowiem. Nam sie Bali bardzo podobalo mimo ze teraz niektorzy mowia o kiczowatosci ale gdzie tego nie ma obecnie.
Kuala Lumpur nie ma problemu wieczorami, jakos nie trafialism do jakis zakazanych dzielnic jesli takie tam istnieja. Problemem bylo tylko jedzenie jeden z nielicznych krajow gdzie mielismy problemy z zoladkami po jedzeniu poza hotelem.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 20 Kwi 2016 12:16 

niebieski
Byłem w Singapurze w marcu. Od około 13.00 po przylocie, dwa noclegi i trzeciego dnia około południa wyjazd. Można powiedzieć, że dwie pełne doby, 48h.
Gdybym planował raz jeszcze - dołożyłbym jeden nocleg kosztem czegoś w Malezji (byłem 3 tyg.)
Wszystko jest kwestią gustu, zależy co Cię interesuje i co chcesz zobaczyć. Proponuję zrobić dokładniejszy plan.
Spaliśmy w Clifden Hostel w Little India za 270 zl za 3 osoby, 2 noce, w dormie. (nocleg 45 zł/os). Jedzenie i niektóre atrakcje faktycznie drogie.
beata123 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 20 Kwi 2016 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok jeśli jedziesz do znajomych to spoko, chociaż jak dla mnie to i tak za dużo czasu na Kutę - pomyśl chociaż o tym, żeby zostać tam tylko jedna noc i jeden dzień i na wieczór chociaż przetransportować się do Ubud (zejdzie z 2h) i już tam nocować, wtedy od rana możesz już działać i zwiedzać, a tak to uwierz mi, że wyjeżdżając rano z Kuty do Ubud możesz od razu pół dnia spisać na straty, bo po Bali jeździ się długo i wolno, zanim znajdziesz nocleg itd to już pół dnia masz straconego. Ubud naprawdę zasługuje na dużo czasu i nie będziesz żałować :) Wiem, że jak się jedzie taki kawał to chciałoby się zobaczyć jak najwięcej, my byliśmy 3 tygodnie i po ok. 4dni w jednym miejscu, co też było bardzo mało, ale czasem warto zwolnić i zostać w jednym miejscu dłużej zwłaszcza jeśli jest takie niesamowite ;)
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 21 Kwi 2016 08:42 

niebieski
Z Kuty postaram sie wyjechac mozliwie wczesniej. Wiec kolo poludnia bede w Ubud - tak zakladam. Pozneij mam tam nocleg - juz zabookowany wiec nie bede musiala go szukac.
Pozniej caly dzien w Ubudu - dopiero poznym popoludniem wyjazd wiec troche beda ;(
Dam rady w Ubud w pokoju tylko z wentylatorem na suficie?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Kwi 2016 09:19 

W Kucie naprawdę nie ma nic specjalnego, to totalna komercja. Restauracje, hotele i plaża. Wszędzie nagabują miejscowi sprzedawcy. Byłam tam 1 dzień oczekując na lot do Australii i mi wystarczy. Wolałabym jechać gdzieś głębiej wyspy, ale niestety brak czasu.
ps. Z wentylatorem w pokoju to będzie Ci ciężko, upały i wilgotność powietrza trudne do zniesienia.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#19 PostWysłany: 21 Kwi 2016 09:24 

niebieski
Kuta wiem wiem - ale wybaczcie uparlam sie ze i to miejsce musze zaliczyc. To tak jak z Krupowkami - kazdy odradza a kazdy musi choc raz zaliczyc przechadzke :D
W takim razie musze zmienic lookum. Czy booking.com jest ok do bookowania - czy za drogo?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 21 Kwi 2016 09:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok. Weź sobie na razie coś w dobrej cenie (dla Ciebie) z bezpłatnym odwołaniem rezerwacji i śledź raz na jakiś czas czy nie ma czegoś lepszego:)
beata123 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość