Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 15 Kwi 2016 02:01 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Wracamy 23-go więc damy znać jak wyglądała sytuacja.

Co do skasowania tak po cichu to wątpię bo w Szanghaju na lotnisku połączenie miało reklamy i banery.

I jeszcze jedno, gdyby się okazało, że na tym połoczeniu będzie spore obłożenie to ten samolot jest mało wygodny i podróż nie będzie najprzyjemmiejsza. Przy oknach są małe odstępy międz rzędami, lepiej jest w środkowej części ale i tak siedzenia są wąskie i przy komplecie nie będzie łatwo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#142 PostWysłany: 15 Kwi 2016 16:42 

srebrny
wszystko się zgadza ale gdyby ilość mieszkańców była wprost proporcjonalna do ilości sprzedanych biletów to lot latał by na LF= 100% do Tokio i nie kasowal Hanoi ;)
No i dlaczego ci chińczycy nie wracają tym OS? do PVG? ;)
Robi się mały OT.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 15 Kwi 2016 17:12 

Sam się nie robi :)
 PM off  

#144 PostWysłany: 19 Kwi 2016 15:19 

platynowy
ale przepłaciliśmy... ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#145 PostWysłany: 19 Kwi 2016 15:29 

@karpik, ale przy uwzględnieniu transferów i czasu to nie wiem czy bym się zamienił.
Aczkolwiek, na pierwszy rzut oka to strasznie nas orżnięto :)
 PM off  

#146 PostWysłany: 19 Kwi 2016 15:30 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Ja osobiście wolę to co mam, czyli lot z Warszawy :) Powrót zresztą też.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#147 PostWysłany: 20 Kwi 2016 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Mam głupie pytanko. Wygląda na to, że zmieni mi się numer paszportu przed wyjazdem. Myślicie, że wystarczy, że zmienię go samemu online na stronie Austrian (w "dane APIS")? Strona Ctrip chyba nie pozwala na zmianę danych.
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 20 Kwi 2016 16:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Myślimy (jesteśmy pewni), że wystarczy jak w Warszawie podejdziesz do odprawy z nowym paszportem i powiesz, że dane są inne niż wcześniej wprowadzone, pan/pani wprowadzi nowe dane w 5 sekund i po krzyku.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
worminfested uważa post za pomocny.

#149 PostWysłany: 20 Kwi 2016 16:12 
Awatar użytkownika

worminfested napisał(a):
Mam głupie pytanko. Wygląda na to, że zmieni mi się numer paszportu przed wyjazdem. Myślicie, że wystarczy, że zmienię go samemu online na stronie Austrian (w "dane APIS")? Strona Ctrip chyba nie pozwala na zmianę danych.

Jak najbardziej, lepiej na stronie przewoźnika niż pośrednika, dodatkowo przy odprawie potwierdzisz :)
 Profil Relacje PM off
worminfested uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 20 Kwi 2016 16:59 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
A jak to wygląda przy krajówkach w Chinach? Gdybym kupił bilety zanim wyrobię nowy paszport to później też bezproblemowo zmienię dane przy checkin’ie lub na stronie linii? (pewnie kupię loty China Eastern i pewnie też przez Ctrip) Na zdrowy rozum powinno się to dać bez problemu edytować ale nie wiem czy nie ma tam np jakiś regulacji wewnętrznych itp.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 21 Kwi 2016 16:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł jak wykorzystywać ruch bezwizowy? Lecę tylko na tydzień, myślałem o Macau bo bilety w lipcu z PVG oscylują w cenie ok 300 zł RT, ale ceny hoteli mnie odstraszyly. Są jeszcze jakieś kierunki w tej cenie? Sprawdzałem Manile, Hongkong i Jeju ale bilety w Lipcu są dosyć drogie.

#152 PostWysłany: 23 Kwi 2016 17:26 
Awatar użytkownika

srebrny
opo napisał(a):
ja bym się bardziej martwił czy do tego czasu OS nie skasuje połączenia i nie dostaniecie lotu innym przewoźnikiem (np. lh) niż overbookingu. Nie chce mi się wierzyć, że 300 Chińczyków dziennie lata OW pvg-vie i nie wraca...

A jednak latają :) dzisiaj samolot pełny i to dosłownie a min 90% to chińczycy. I z tego co mówiła obsługa tak jest codziennie.

Prawdopodobnie kiedyś będą musieli wrócić więc niedługo i w tamtą stronę skończą się leżanki :)
 Profil Relacje PM off
krymek lubi ten post.

#153 PostWysłany: 25 Kwi 2016 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 472 757
smieci napisał(a):
opo napisał(a):
ja bym się bardziej martwił czy do tego czasu OS nie skasuje połączenia i nie dostaniecie lotu innym przewoźnikiem (np. lh) niż overbookingu. Nie chce mi się wierzyć, że 300 Chińczyków dziennie lata OW pvg-vie i nie wraca...

A jednak latają :) dzisiaj samolot pełny i to dosłownie a min 90% to chińczycy. I z tego co mówiła obsługa tak jest codziennie.

Prawdopodobnie kiedyś będą musieli wrócić więc niedługo i w tamtą stronę skończą się leżanki :)

Tylko niech nie wracają w najbliższą środę ... :)

-- 25 Kwi 2016 10:44 --

smieci napisał(a):
opo napisał(a):

Tylko niech nie wracają w najbliższą środę ... :)
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 25 Kwi 2016 10:50 

Jest coś co warto z Chin przywieźć? Nie wiem czy mam się nastawiać na powrót z rejestrowanym.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#155 PostWysłany: 25 Kwi 2016 11:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Generalnie chińszczyzna jest tańsza w naszych hipermarketach niż w u nich na miejscu więc się na skarpetki i majtki nie nastawiaj ;)
 Profil Relacje PM off
bzyfon uważa post za pomocny.

#156 PostWysłany: 26 Kwi 2016 16:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Myślę, że przydatna informacja dla lecących, tych co będą korzystać z wizy tranzytowej.

Po przylocie na Pudong jest generalnie duża kolejka do kontroli paszportowej tak na 30 minut stania. Warto przed ustawieniem się w tą kolejkę sprawdzić czy otwarte są okienka po lewej stronie hali (numery mniejsze równe 10). Są to okienka przeznaczone dla korzystających z wiz tranzytowych do których nie ma kolejki. Można oczywiście stanąć w normalnej kolejce ale i tak może być tak, że po odstaniu tych 30 minut zostaniecie do nich odesłani.

Po przylocie z Wiednia z rana kontrolę mieliśmy w normalnych okienkach ale już wracając do Szanghaju przylecieliśmy po południu i po odstaniu swojego w zwykłej kolejce zostaliśmy odesłani do tych okienek tak jak zresztą wszyscy inni po wizy tranzytowe.

Warto jednak sprawdzić wcześniej bo tam było pięć osób w kolejce a w zwykłych okienkach dobre kilkaset.

Dodatkowo optymalnie mieć ze sobą bilet wylotowy a w razie noclegu także potwierdzenie noclegu. Brak tego spowoduję dłuższą kontrolę i tłumaczenia dlaczego co i jak.
 Profil Relacje PM off
bzyfon lubi ten post.
bzyfon uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 26 Kwi 2016 16:27 

Czytam i mało rozumiem. Podpowiedzcie proszę. Czy jak lecę do WAW-VIE-PVG-VIE-WAW to nie muszę mieć chińskiej wizy jeśli zdecyduje się w międzyczasie na wyskok po załóżmy 3 dniach w PVG do innego kraju na 2-3 dni i powrót do PVG celem zrealizowania PVG-VIE-WAW?
 PM off  

#158 PostWysłany: 26 Kwi 2016 17:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie musisz mieć wizy o ile każdy z pobytów w Szanghaju będzie krótsz niż 144 godziny.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 29 Kwi 2016 19:48 

Mój lot Austrianem z Wiednia do Szanghaju 01.05.16 anulowali ale w zamian po dodzwonieniu się do obsługi klienta dostałem lot Lufthansa. Jeśli macie zaplanowane jakieś ważniejsze wydarzenia, sprawdźcie czy waszego lotu też nie anulowali i jeśli tak się zdarzyło ustawcie sobie połączenie wygodniejsze dla Was ;) Jak się uda to może jeszcze coś zarobicie na odszkodowaniu, bo mnie zapomnieli poinformować o anulowaniu, a lot alternatywny ląduje później niż ten pierwotny :)
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 29 Kwi 2016 20:07 

Loty: 228
Kilometry: 466 647
niebieski
Gdzie można znaleźć PNR? Wiem, że po kupnie sprawdzałem na stronie Austriana, ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości