Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:15 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
No nic nie napiszę ku uciesze pewnych userów, hehehe, z Wami się nie rozmawia, z Wami się walczy.... hehe pozdrawiam, nie głosowałem ale zastanawiam się w przyszłości http://wiadomosci.onet.pl/kraj/korwin-m ... ach/r82dv9
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

Rajskie Seszele na wyciągnięcie ręki 🏝️🇸🇨 Loty i 7 noclegów za 5829 PLN 😎 Rajskie Seszele na wyciągnięcie ręki 🏝️🇸🇨 Loty i 7 noclegów za 5829 PLN 😎
All inclusive na Teneryfie 🏝️☀️ 4* hotel z widokiem na morze za 2730 PLN All inclusive na Teneryfie 🏝️☀️ 4* hotel z widokiem na morze za 2730 PLN
#362 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Skoro koledzy poruszyli temat mordercy i walki, to jeszcze 2 przykłady z tego miesiąca:
http://www.theguardian.com/uk-news/2016 ... tive-error
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... se-id.html

Nie wiem, jak Wy, ale ja wolałabym, żeby nie było powodów do pisania tego typu artykułów.
 Profil Relacje PM off
Gadu-777 lubi ten post.

#363 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:26 

@ kara
Delikatnie zwrócę uwagę, że to jednak polskie forum. I nadreprezentowanie linkami do angielskich źródeł, to lekka przesada. Wolałbym jak już, to coś z naszego podwórka. Co dzieje się w Wielkiej Brytanii, aż tak mocno mnie nie ekscytuje. Myślę, że wielu innych podobnie.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 29 Mar 2016 21:42, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#364 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:26 

niebieski
Dzisiaj na Tajwanie jakiś zjeb odrąbał głowę dziecku na oczach matki... weź przestań, reagujesz już nerwowo na słowo Polak, dziś paru Ukraińców w mojej okolicy dokonało makabrycznego przestępstwa, a polski dziś Sąd skazał na dożywocie Rosjanina za zabicie polskiej rodziny....
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:27 
Awatar użytkownika

srebrny
czy jest na sali admin?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#366 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:30 

niebieski
no tak przecież ta Wasza poprawność....
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
... Co dzieje się w Wielkiej Brytanii, aż tak mocno mnie nie ekscytuje. Myślę, że wielu innych myśli podobnie.

tym bardziej, że ten pierwszy to chyba nic tam nie zrobił, a drugi link to angielski "fakt", gdzie pewnie zrobili hece, bo gość nie śpi bo trzyma kredens... no zgroza!

#368 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:31 

Zbanowany
krystoferson112 napisał(a):
Dzisiaj na Tajwanie jakiś zjeb odrąbał głowę dziecku na oczach matki... weź przestań, reagujesz już nerwowo na słowo Polak, dziś paru Ukraińców w mojej okolicy dokonało makabrycznego przestępstwa, a polski dziś Sąd skazał na dożywocie Rosjanina za zabicie polskiej rodziny....

Przeciez to pewnie Polacy tylko losy rodziny tak sie potoczyły ze rodzina musiała wyjechać za granicę. A do tego pewnie znaleźli u nich w domu alkohol i kradzione klapki kubota
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:32 
Awatar użytkownika

srebrny
ten drugi link to chyba zguba z naszego szpitala psychiatrycznego sprzed 2 miesiecy
siedział za morderstwo

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice spójrz, proszę, jeszcze na tytuł wątku. Chyba, że uważasz, "nic się nie stało [...]" i można tego typu rzeczy w dzisiejszym świecie ignorować.

@w202 nie obchodzi mnie genetyka tzw. kiboli. Facet ma polski paszport/ DO i to chyba niejeden...

@namteH nic nie zrobił... Tylko w samej Anglii zapomniał o czymś wspomnieć. W Polsce to się chyba zatajenie prawdy nazywa.

@becek on ci!
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@singielka_1976 fakt nie jest tożsamy z nienawiścią ale manipulacja nim już tak. Bo jeżeli zdarzenia używa się do podkreślenia słów
singielka_1976 napisał(a):
Taki mamy m.in. wizerunek:

to słowa nowego kolegi nie dziwią.
A można przecież dodać dla równowagi
http://www.taniabrytania.uk/2016/02/29/ ... i-ryanair/
albo
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... owal_.html
...i podnieść larum o wizerunku Brytyjczyków czy ...Norwegów na szeroko pojętym „świecie”.

Ale można jeszcze do tych prawdziwych informacji dodać komentarz ni z gruszki ni z pietruszki:
singielka_1976 napisał(a):
I trudno się dziwić, prawda? Z powietrza się to nie wzięło, a cośmy się Niemcom aut nakradli to nasze.

Dlaczego „cośmy” ? Ja nic, nikomu, nigdy nie ukradłam. Ani nikt z moich bliskich znajomych. A Ty? Pisząc „cośmy” właśnie równasz w dół.
4 ludzi lubi ten post.

#372 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
...
@namteH nic nie zrobił... Tylko w samej Anglii zapomniał o czymś wspomnieć. W Polsce to się chyba zatajenie prawdy nazywa. ...

nie no... dla naszej reputacji już chyba nie ma ratunku w tym kraju! :lol:

#373 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:39 

niebieski
@Kara
A wiesz, że ten ekspert z http://www.ibtimes.co.uk/polish-far-rig ... rt-1547636 znany jest z hajlowania? Może to on jest odpowiedzialny za wzrost polskiego nazizmu za granicą?
Swoją drogą: organizacja, której przewodniczy hołduje afrykańskiemu dobru eksportowemu: dała Panu Szymonowi Molowi tytuł Antyfaszysty Roku.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:41 

niebieski
a propos...

Załączniki:
polacy.jpg
polacy.jpg [ 58.52 KiB | Obejrzany 802 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:42 

@gosiagosia Kluczowe było między innymi.
Temat dotyczy NASZEGO wizerunku a nie wizerunku Niemca, Hiszpana czy Anglika.
A na razie to mamy odwracanie kota ogonem: my nie jesteśmy źli, bo inni są gorsi.

Gosia-zaprzeczysz, że ileś aut ukradli w De Polacy? Ja nie ukradłam ale niestety inni rodacy tak, przykry fakt, który moim zdaniem nie podlega dyskusji nawet jeśli jest dla nas niewygodny i nawet jeśli ten proceder w ostatnich latach bardzo się zmniejszył lub zanikł. A to, że być może inne auta kradli Rosjanie czy Litwini nie oczyszcza nas z tego procederu.

Tym wszystkim obrońcom uciśnionych Polaków życzę więcej....OBIEKTYWIZMU, idealni nie jesteśmy ale najgorsi też nie, jak inne nacje mamy i wady ale i sporo zalet
 PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#376 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:44 

Oho, zaczyna się :D Gdzie jest kolega @michzak z popcornem? :twisted:
 PM off  

#377 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Szybko czytajmy, bo pewnie jutro połowy nie będzie ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#378 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:47 

Userów czy postów ? :mrgreen:
 PM off
namteH lubi ten post.

#379 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:48 

@JarekGdynia zwłaszcza jak przyjdzie admin Anno (bez Domini)

Ostatnio edytowany przez Okowita, 29 Mar 2016 21:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
otakesan lubi ten post.

#380 PostWysłany: 29 Mar 2016 21:48 

Obiektywizm? Obawiam się, że w przypadku mowy o Polsce i Polakach mamy do czynienia z dwiema, równie idiotycznymi, narracjami - jedni uważają, że jest cudownie, fantastycznie i w ogóle kto ma czelność się czepiać, drudzy, że banda prostaków-alkoholików, co baby biją.

Brakuje trzeźwego spojrzenia na to, co jest w Polsce i Polakach fajnego, a nad czym należy pracować, bo nam nie do końca wychodzi.

Obrona na zasadzie "bo Niemcy/Hiszpanie/dowolna inna nacja coś tam" w żaden sposób nie przyczyni się do jakiejkolwiek poprawy, a jedynie utwierdzi w przekonaniu, że skoro inni mogą robić coś źle, to my też.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości