Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2010 14:51 
Awatar użytkownika

Ostatnia próba rezerwacji biletów w airasia się nie udała, bo przyjmowali jedynie karty kredytowe. Teraz jest znowu super cena na loty z Paryża. Jak sądzicie, czy tym razem też będą przyjmować tylko kredytówki, czy też można będzie płacić zwykłą visa (nie kredytowa). Czy mogę płacić nie swoją karta kredytową np. kogoś z rodziny, czy znajomych, czy też wymagają, żeby nazwiska na bilecie i w paszporcie zgadzały się z nazwiskiem posiadacza karty kredytowej?
A może da się rezerwować te bilety nie bezpośrednio na ich stronie tylko przez pośrednika i płacić przelewem...? Kto może sprzedawać bilety airasia?
 Profil Relacje PM off  

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#2 PostWysłany: 20 Lis 2010 15:45 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Na część pytań odpowiedziałem pod artykułem. Resellera nie znam, ale w Azji jest sporo biur sprzedających bilety Air Asia, moze kogoś znajdziesz.

#3 PostWysłany: 20 Lis 2010 15:46 

niebieski
Rodzaje kart akceptowanych nie zależy od rodzaju promocji i widzimisia (no to trochę zależy ale nie na tym poziomie) Air Asia. To jakie karty są akceptowane zależy od firmy która jest operatorem czyli pośredniczy pomiędzy Sprzedawcą (tu AirAsia) a wydawcą karty czyli Twoim Bankiem lub organizacjami typu VISA czy MasterCard. Czyli jęśli poprzednio nie przyjmowało CI debetówki to tym razem też Ci nie przyjmie.
Co do zgodności danych karty z danymi pasażera to nie powinno być problemu ale słyszałem o różnych liniach. które tego wymagają.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2010 18:31 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Kupowałem dla znajomych swoją karta kredytową bilety w Lufthansie. Zgodnei z regulaminem Lufy przy odprawie nalezy pokazać kartę i ma byc na takie nazwisko jak bilet. Nikt tego nie sprawdza, ale zeby uniknąc kłopotów, zadzwoniłem do Lufy by zapytac co zrobić w takiej sytuacji - poprosili by osoby korzystające z biletu miały przy sobie kserokopie mojej karty z moim podpisem. Zawsze można oplacić swoją tranaskcję cudza karta i nie jest to problem.

#5 PostWysłany: 20 Lis 2010 18:37 

niebieski
Opłacić można bo to nie jest problem, operatora transakcji kartowych interesuje zgodność podawanych danych z tymi z wniosku i stan konta/dostępnego kredytu. Problem może robić linia lotnicza przy odprawie choć nie wiem dlaczego miałaby to robić, w końcu jak by się miały do tego np podróże służbowe. Ale że świat różne dziwne rozwiązania widział, więc wszystko możliwe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości