Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Mar 2016 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
W jakieś dni jeżdżą bezpośrednie autobusy z Kiszyniowa do Polski (chyba wtorek, czwartek i niedziela).
Bilety drogie ale według cennika na stronie, do granicy w Medyce cena to ok. 340 MDL, a do Przemyśla już ponad 2 razy tyle.
Jechałem w ostatnie wakacje z Kiszyniowa do Stanisławowa i zapłaciłem za bilet 338,80 MDL (płatne kartą na dworcu). Według cennika na stronie powinno to być 270 MDL, więc albo cenniki są nieaktualne, albo doliczają jakąś prowizję za kurs międzynarodowy. To był nocny autobus, duży, rejsowy, dało się spać, autobus miał przystanek m.in w Czerniowcach.
Szczegóły tutaj: http://www.autogara.md/orar/search.php
 Profil Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#62 PostWysłany: 22 Mar 2016 12:49 

Loty: 24
Kilometry: 52 393
Zeus napisał(a):
Aha ;)

Kolejka miejska (elektryczka) 642Ш

Codziennie

Rozkład jazdy: http://www.uz.gov.ua/en/passengers/time ... ber=Search

Da się kupić bilet na tą kolejką na stronie internetowej?
Próbuje wpisać Kiszyniów w wyszukiwarce lecz się nic nie pokazuje (odessa jest)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 22 Mar 2016 12:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie da się. Tylko na kasie.
 Profil Relacje PM off
wesoool1989 uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 24 Mar 2016 04:24 

niebieski
Continenttrotter napisał(a):
W jakieś dni jeżdżą bezpośrednie autobusy z Kiszyniowa do Polski (chyba wtorek, czwartek i niedziela).
Bilety drogie ale według cennika na stronie, do granicy w Medyce cena to ok. 340 MDL, a do Przemyśla już ponad 2 razy tyle.
Jechałem w ostatnie wakacje z Kiszyniowa do Stanisławowa i zapłaciłem za bilet 338,80 MDL (płatne kartą na dworcu). Według cennika na stronie powinno to być 270 MDL, więc albo cenniki są nieaktualne, albo doliczają jakąś prowizję za kurs międzynarodowy. To był nocny autobus, duży, rejsowy, dało się spać, autobus miał przystanek m.in w Czerniowcach.
Szczegóły tutaj: http://www.autogara.md/orar/search.php

Super sprawa z tym autobusem! Tylko jak szukać połączeń w drugą stronę - z Polski do Kiszyniowa? :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 24 Mar 2016 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
Bezpośrednio jeździ Eurolines, ale jest drogi 316 zł. Można też samolotem. Ja z Polski jechałem bezpośrednio autobusem do Lwowa za 10 zł (czasami są promocje na http://eetravel.moj-bus.pl/courses/show). Ze Lwowa można już złapać jakieś tanie bezpośrednie połączenia do Kiszyniowa, albo z przesiadką w Czerniowcach.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 24 Mar 2016 15:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 24 Mar 2016 17:34 

niebieski
@Continenttrotter O samolotach czy jazdą z przesiadkami we Lwowie/Odessie już wiem, bo przewertowałem ten temat. W moim pytaniu chodziło mi o to, czy nie wiesz, jak szukać połączeń tych samych przewoźników, których można znaleźć na http://www.autogara.md/orar/search.php. No bo przecież skoro jadą do Polski, to muszą jakoś wracać :) I myślałem, żeby załapać się na taki kurs z Medyki do Kiszyniowa bezpośrednio - żeby nie płacić kokosów i żeby zaoszczędzić na czasie (bez Lwowa). Tylko jak tu dotrzeć do takowego rozkładu, Google niestety nie pomaga...
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 24 Mar 2016 17:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To źle szukałeś,

Przemyśl - Kiszyniów 211 PLN

Załączniki:
moldawia.JPG
moldawia.JPG [ 84.03 KiB | Obejrzany 6948 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 24 Mar 2016 22:23 

niebieski
@Zeus Pisałem o kursie Medyka - Mołdawia, żeby nie płacić jak za zboże. Skoro w przeciwnym kierunku mołdawska wyszukiwarka informuje o biletach za równowartość 60 zł, to może i w drodze do Kiszyniowa można wsiąść w Medyce. Bo jak mam jechać za ponad 200 zł, to już lepiej dołożyć i polecieć samolotem.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 24 Mar 2016 22:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@dajkamienia
Najtaniej to będzie Lwów - Czerniowce - Kiszyniów
http://bus.com.ua
Czerniowce - Kiszyniów to koszt około 50zł, faktycznie te połączenia z Mołdawią za tanie nie są.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:39 

niebieski
@york671 @JarekGdynia Wiem, że za tyle nie da się dojechać z Lwowa, bo przewertowałem ten wątek, dlatego pytam o ewentualne połączenie Medyka - Kiszyniów, powrotny kurs trasy z załącznika. Bo jak mniemam taki istnieje. Chyba że z Polski do Kiszyniowa jedzie właśnie tylko Eurolines i nie można wsiąść w Medyce, bo przewoźnik wie, że Polacy lubią kombinować :mrgreen:

Załączniki:
kisz.jpg
kisz.jpg [ 57.93 KiB | Obejrzany 6808 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:58 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Szukasz na silę autobusu, tak jak ja kiedyś planując wyjazd do Mołdawii, w końcu się wk...łem i poleciałem tam samolotem za niewiele więcej w promo, niż na te kombinowane trasy autobusowe. Jeden z userów tego forum leci RTW i widziałem u niego odcinek z WAW KIV za 300 parę złociszy... to chyba dobra cena za odwiedzenie stepów Europy, ja sam w kwietniu 2015 roki wybecelowałem 400 zł Eurolotem.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#72 PostWysłany: 25 Mar 2016 01:53 

niebieski
Fajnie, ale Eurolot już nie lata, LOT ma na tej trasie kosmiczne ceny (ostatnie Szalone Środy to jakieś wyjątkowo słabe żarty), a wyprawy z przesiadką w Wizzairze też nie są po przystępnych cenach. Dlatego drążę temat autobusu.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 25 Mar 2016 02:52 

@dajkamienia Jeżeli chodzi o Eurolines, to nie wsiądziesz w Medyce bo nie ma jej na rozkładzie/nie jest to przystanek:
http://eurolines.md/Tab/Poland/Wroclaw-ro.pdf
http://eurolines.md/Tab/Poland/Warsaw-ro.pdf
Chyba, że się dogadasz i dasz w łapę na granicy:D
Sprawdzam te rozkłady jazdy z autogara i nic nie już nie kumam. Możliwe, że to są jakieś małe firmy, albo rozkład jest jakiś dziki.
 PM off  

#74 PostWysłany: 26 Mar 2016 01:43 

Loty: 260
Kilometry: 387 927
niebieski
dajkamienia napisał(a):
Fajnie, ale Eurolot już nie lata, LOT ma na tej trasie kosmiczne ceny (ostatnie Szalone Środy to jakieś wyjątkowo słabe żarty), a wyprawy z przesiadką w Wizzairze też nie są po przystępnych cenach. Dlatego drążę temat autobusu.

Sledz Szalone Środy. Nam udało się kupić za 320zl/os na majowke. Później zmienili dzień powrotu, więc jeszcze doszła opcja przebukowania
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 23 Kwi 2016 20:08 

Czy z Lwow jedzie coś do Kiszyniowa - jakiś bezpośredni bus (najlepiej) - może ktoś ma jakiś rozkład o której i za ile.
Czy może wie ktoś jak jest z Naddniestrzem jak tam się dostać z Kiszyniowa.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 23 Kwi 2016 20:12 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
przejrzyj forum wszystko znajdziesz....
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 17 Maj 2016 20:42 

Loty: 24
Kilometry: 52 393
Bilety lotnicze Lot 501RT Bilety od lipca do kwietnia 2017
http://www.wakacyjnipiraci.pl/loty/tani ... tent=18418
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 02 Lip 2016 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Ok, rozumiem że najtaniej dostać się do Mołdawii jadąc ze Lwowa do Czerniowców lub Odessy, a potem marszrutką ostatni odcinek. A jak wychodzi to czasowo, ile zajmuje cała ta trasa autobusem?

A w ogóle podróżował może ktoś ostatnio do Mołdawii? Chciałbym upewnić się czy informację z tego wątku dotyczące transportu są aktualne.

W sumie zastanawiam się też nad autem - może ktoś odbył wycieczkę samochodem do Mołdawii? Nie ma się czego bać? Stan dróg jest znośny?

#79 PostWysłany: 02 Lip 2016 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
@Pabloo

Droga jest znośna, z wyjątkiem kilkudziesięciu kilometrów na odcinku Stanisławów - Czerniowce.
No i przejście graniczne PL-UE to katorga...
Do Lwowa jest OK, potem Bibrka - Rohatyn nowa nawierzchnia super się jedzie :) Im dalej tym gorzej...w samej Mołdawii główna M14 w stanie zaskakująco dobrym (spodziewałem się dużo gorszego stanu)

jak masz pytania to PW
Pabloo uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 02 Lip 2016 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 316 093
niebieski
Byłem autem w 2013 roku. W samej Mołdawii jest super !!! Tam ludzie są super, poza tą częścią "społeczeństwa", które w dalszym ciągu okupuje nie swój kraj...
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości