Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Mar 2016 11:35 

Witam

Planuje z Moją kobietą wyjazd do Gruzji na majówkę 2016.
Plan jest taki :
Wylot Warszawa - Kutaisi 27 kwietnia 23:55
Potem z Kutaisi do Tbilisi - tam zwiedzanie miasta do soboty (30 kwietnia)
Wyjazd w sobotę do Kutaisi do poniedziałku bo powrót do domku o 6 rano.

Koszta orientacyjne / osobę
Lot w obie strony 400 zł
Nocleg około 150-200 zł
Transport KUT-TBI około 100-150 zł
Jedzenie od 150 zł do ...
Razem wychodzi około 800 zł - sądzę że można zarówno taniej jak i drożej spędzić te parę dni.
W grę wchodzi również wynajęcie samochodu parę dni ;)
Osoby zainteresowane proszę o kontakt : arkadiusz.klukowski@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Mar 2016 12:38 
Awatar użytkownika

Arek, a może wybrać się tam samochodem? Ja ze swoją ładniejszą połówką też jesteśmy zainteresowani, nie mam problemów z jazdą dłuższych tras, "moja" pochodzi z Ukrainy więc się dogada z miejscowymi lepiej od nas, a gdyby się zebrało więcej osób to można wziąć bus'a. W moim samochodzie w miarę wygodnie pojadą 4 osoby, więc jeśli jesteś zainteresowany to już mamy komplet...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Mar 2016 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
Rozumiem, że przez Krym? Może to być niezapomniana majówka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Mar 2016 13:03 
Awatar użytkownika

To ciekawy pomysł. "Moja" Ukrainka ma żal i złość, ale była raz na Krymie i tęskni... Nie wiem, jak to uczuciowo wyjdzie, ja się naoglądałem relacji z imprez ;) i chętnie bym zwiedził...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2016 17:34 

Na Krym samochodem można wjechać chyba tylko od strony Kraju Krasnodarskiego, więc nic Wam to nie da.. musicie od razu jechać na Władykaukaz:D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Mar 2016 13:20 

Cześć, przeanalizowałem sobie wszystko i zmieniliśmy trochę plany. Z Kutaisi chcemy jechać do Batumi i tam zostać na cały wypad.
Samochodem? hmmm 2400km, dwóch kierowców tj. po 1200km. Średnia prędkość to max 80km/h. Czas drogi to minimalnie 30 godzin, pod warunkiem że nic po drodze nas nie zaskoczy. Masz samochód na gaz? Diesel? Benzyna? Koszta : 8l/100km tj. 8x4,2zł = 33,6 x 24x2 = 1612,80 zł
Bilety można kupić za 820 zł / 2 osoby. Wychodzi na to samo. Oczywiście że wygoda na miejscu, ale będę musiał odespać taką drogę.
Jest to jakieś rozwiązanie, ale dziś mówię nie. Co prawda mam nowy samochód na gaz, więc koszta były by na połowę. Ale mimo to że jest to samochód z 2014 roku - boję się jechać w tak daleką podróż.

Więc decyzja należy do Was. Jeśli chcecie, to będzie na pewno raźniej aby wybrać się 2+2 :) Może się zgadamy na fb? Napisz do mnie priv to się skontaktujemy bardziej prywatnie :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Mar 2016 10:35 
Awatar użytkownika

Bardzo nie lubię FB, ale może się przełamię.
Trasę można inaczej podzielić, wydłużyć i pozwiedzać. 2,4kkm w tych warunkach mogę wziąć sam na 2 dni, a ze zmiennikiem 2x po 2-3h na raz. Gdyby to była cywilizacja to co innego, jednak tutaj masz rację z niską średnią, a ja dokładam nieprzewidziane. Jeszcze jedna rzecz mnie kusi, ale nie chciałbym, żeby Wasze plany od tego zależały - w ciągu max 2 tygodni będę wiedział, czy mam busa GV na 7 osób. Niestety jeszcze kolejny tydzień zajmie sprawdzenie co jest wart (przetestuję go na Uberowych jazdach ze zmiennikiem, nic tak nie ujawni mankamentów jak 450km dziennie po mieście;). Wychodzi mi, że wszystko byłoby na styk, czyli jak zwykle u mnie...

Lepiej nie. Działaj tak, żeby nie sugerować się moimi kombinacjami. Jeśli coś się uda w ostatniej chwili zorganizować to super, ale ja mam tendencję do działania "na żyletki" i nie chciałbym Wam popsuć majówkowych planów... Jeśli się uda to spotkamy się na miejscu i wtedy będziemy się organizować, bez stresów :)

Mail pw na pw.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości