Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 17 Mar 2016 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 643 015
HON fly4free
Widzę, że z wymiany poglądów na temat "naszego wizerunku za granicą" robi się dyskusja odnośnie wizerunku Francuzów w Polsce ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
medeis uważa post za pomocny.

Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi
Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN
#182 PostWysłany: 17 Mar 2016 20:44 

A dlaczego by nie ?
To LG. Temat meandruje. Skoro są tu tacy, którzy kalają własne gniazdo, krytykując Polaków, to może i o innych nacjach pogadać?

Jak my ich widzimy.
 PM off  

#183 PostWysłany: 17 Mar 2016 20:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jasne, że możemy. Wydaję mi się jednak, iż cała dyskusja jest trochę "leczeniem naszych kompleksów". Miejmy nadzieje, że "kuracja" będzie udana :)

Ostatnio edytowany przez igore, 17 Mar 2016 20:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#184 PostWysłany: 17 Mar 2016 20:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Joanna d’Arc
zdradzona o świcie
szkoda gadać

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 17 Mar 2016 20:59 

igore napisał(a):
Jasne, że możemy. Wydaję mi się jednak, iż cała dyskusja jest trochę "leczeniem naszych kompleksów". Miejmy nadzieje, że "kuracja" będzie udana :)

Jak ktoś ma kompleksy , to niech je leczy. Ja nie mam. Zwłaszcza wobec ludzi z tzw Zachodu. Poznałem ich trochę. Przewyższamy ich prawie we wszystkim. :D
Zwłaszcza w obecnej sytuacji, z imigrantami. Mam nawet lekką satysfakcję i ironiczny uśmieszek błąka się po mojej twarzy, gdy dawni kumple z Niemiec przyjeżdżają i opowiadają, co się tam teraz dzieje.
Żony/ córki samej na ulicę nie wypuści wieczorem, na basen to samo. Ostatnio nawet dobijanie się do drzwi mieszkań doszło. :twisted:
 PM off  

#186 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja do tej pory nie czułem się ani lepszy, ani gorszy. Gdy czytam Wasze wypowiedzi o "leniwych Hiszpanach", "brudnych Włochach", "wiecznie pijanych Anglikach" etc. to sam już nie wiem co myśleć ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
vtec uważa post za pomocny.

#187 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:06 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Ostatnio gdzieś widziałem jak chyba przepraszam Jerzy Grunwald mieszkający w Szwecji opowiadał jak kilku jego znanych kolegów przeprowadza się do Świnoujścia, maja dosyć tego szwedzkiego lewactwa.
Igore, bądź dumny, że jesteś Polakiem, nic więcej.
 Profil Relacje PM off
Okowita lubi ten post.

#188 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:12 

igore napisał(a):
Ja do tej pory nie czułem się ani lepszy, ani gorszy. Gdy czytam Wasze wypowiedzi o "leniwych Hiszpanach", "brudnych Włochach", "wiecznie pijanych Anglikach" etc. to sam już nie wiem co myśleć ;)

Nie trzeba się czuć lepszym. Chodzi o to , żeby nie czuć się gorszym. ;)

@krystoferson112
Świnoujście jest na topie. Ceny nieruchomości poszybowały.
Znajoma z Berlina, też sprzedała wszystko i osiadła w Świnoujściu. Kupiła spory dom z pokojami do wynajęcia dla turystów. :D
W lato pojadę, to zobaczę co i jak. Miasto super wygląda ostatnio.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 17 Mar 2016 21:15, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:13 
Awatar użytkownika

złoty
Taka ta Szwecja straszna, ze sciagnelo 50 tysiecy biednych Polakow, ktorzy musza sie codziennie borykac z koszmarem zycia tam i jednoczesnie wygnalo zrozpaczonych Szwedow do polskiego raju. Szwedow w liczbie trzy... :lol:

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Mar 2016 11:28, edytowano w sumie 1 raz
Post niezgodny z regulaminem forum: http://www.fly4free.pl/forum/regulamin-forum-fly4free-pl,19,17810
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie trzeba się czuć lepszym. Chodzi o to , żeby nie czuć się gorszym. ;)

Brawo.
2 ludzi lubi ten post.

#191 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:34 

jakwilk napisał(a):
Taka ta Szwecja straszna, ze sciagnelo 50 tysiecy biednych Polakow, ktorzy musza sie codziennie borykac z koszmarem zycia tam i jednoczesnie wygnalo zrozpaczonych Szwedow do polskiego raju. Szwedow w liczbie trzy... :lol:

Myślę, że akurat tych trzech Szwedów jest stać by mieszkać tam gdzie chcą, a nie tam gdzie muszą. Te 50 tys. Polaków to 50 tys. przypadków, gdzie ludzie żyją tam, gdzie muszą, a nie tam gdzie chcą. Nie mów mi, że miliony Polaków wyjechały do Anglii bo pragnęły tamtejszej kuchni i imponowała im wyspiarska kultura? Albo Żmudzini (nigdy nie piszemy "Litwini", ponieważ: viewtopic.php?f=18&p=722046#p720392), albo Łotysze?
Szwecja nie jest atrakcyjnym miejscem do życia dla nikogo, kogo nie zmusza do tego potrzeba ekonomiczna. Skąd wzięła się tolerancja Szwedów dla kazirodztwa i możliwości wzięcia ślubu przez rodzeństwo? Tam się ludzie nie chcą rozmnażać by nie fundować dzieciom takiej traumy jakiej sami doświadczają.
[...]

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Mar 2016 11:29, edytowano w sumie 1 raz
Post niezgodny z regulaminem forum: http://www.fly4free.pl/forum/regulamin-forum-fly4free-pl,19,17810
 PM off
Okowita lubi ten post.

#192 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:46 

jakwilk napisał(a):
Takie to "szwedzkie lewactwo" straszne

Dasz klapsa dziecku, bo np. wybiegło na ulicę nie patrząc, to sąsiad Ci nawet nie zwróci uwagi tylko zakapuje miejscowej odmianie Gestapo (nie wiem jak się dokładnie te ich służby socjalne nazywają), odpowiednik miejscowej trójki sędziowskiej porwie Ci dziecko ze szkoły i dla jego własnego dobra zafunduje mu traumę przymusowego pobytu w rodzinie zastępczej w całkowitej separacji od rodziny. Tobie zagrożą odebraniem praw rodzicielskich.

Albo taki pastor powie, że homoseksualizm to grzech i trafia do więzienia za "mowę nienawiści" (czyli głoszenie prawd przeciwnych do jedynie słusznych prawd postępowych).

@jakwilk, Te 50tys. polskich emigrantów wyjechało tam albo z przyczyn socjalnych [...]. Znajdź mi w tych 50tys. takich, co wyjechali tam by móc swobodnie ubierać chłopców w sukienki. Znajdź.

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Mar 2016 11:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#193 PostWysłany: 17 Mar 2016 21:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
" Gestapo"??Naprawdę??

W Polsce dzieci zabierano rodzicom, bo byli biedni...
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:01 

To prawda, i to też jest kryminał. Ale to nie jest powszechna, powszechnie akceptowana praktyka. To bardziej znieczulica wybranych urzędników. Każdy taki przypadek wywoływał duży oddźwięk i protesty.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:10 

Tylko nieśmiało zauważę, że Szwedzi wjeżdżają na grilla zanim Francuzi na dobre z niego nie zeszli ;)

@krystoferson112, nic nie pisałem o poparciu dla państwa świeckiego, ale o tym przy innej okazji.
@igore, słuszna uwaga. Cały przekaz @Okowita bardzo trafny ale brutalizacja języka służy tylko radykalizacji przekazu. To czego dopuszczają się Szwedzi w kontroli jednostki, nie wymaga wzmocnienia. Samo w sobie jest niedopuszczalne.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 17 Mar 2016 22:13, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#196 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Okowita napisał(a):
jakwilk napisał(a):
Takie to "szwedzkie lewactwo" straszne
Znajdź mi w tych 50tys. takich, co wyjechali tam by móc swobodnie ubierać chłopców w sukienki. Znajdź.

W Polsce chłopcy w sukienki ubierają się sami :) i będąc ostoją cnót wszelakich, wypowiadają się na temat "niegodnych" zachowań innych.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#197 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:18 
Awatar użytkownika

złoty
Ciesze sie panowie, ze mieszkacie w Polsce i macie sie dobrze - to jest najwazniejsze! By czuc sie ze soba dobrze. Coz, moze moje lata w Skandynawii mi jeszcze nie otworzyly oczu na madrosci, ktorych moge sie od was dowiedziec - fakt, ze jestem dosc czesto gwalcony przez Somalijczykow w roznych parczkach, moj syn chodzi w sukience na lekcje baletu a moja partnerka gdy tylko ma ochote, spotyka sie ze swoimi kochankami w imie poszanowania jej dobrego samopoczucia i feministycznej wolnosci; nie zmienia to jednak mojego poczucia, ze jednak czesciej widze TUTAJ (w skandynawskim smietniku) usmiech, serdecznosc i bezinteresownosc niz w Polskim Raju Bialej Rasy!

Ja naprawde sie ciesze, ze was tu nie ma! Nie musicie sie meczyc w tej Sodomie i Gomorze, patrzec na (o dziwo takze!) biale, usmiechniete kobiety pchajace dwumiejscowy wozek i jeszcze targajac troszke starszego szkraba za raczke (, na zadowolonych ludzi okupujacych restauracje, jezdzacych w gory, pracujacych, NIE MYSLACYCH O ABSOLUTNIE ZADNEJ EMIGRACJI.

Jak w tej Skandynawii wytrzymac? Zadaje sobie codziennie to pytanie, codziennie pluja mi ciapaki w twarz, a ja wciaz nie moge sie zdecydowac na powrot do Ziemi Ojcow, Ziemi Szczesliwej, Ziemi Slowianskiej, nadludzmi zamieszkanej.

PS. Ale serio??! Forum podroznicze i ludzie wiedzacy o w zasadzie sasiednich krajach tak niewiele? Czyzby bilety z Rygge, Skavsta, Landvetter byly tak drogie, zeby nie moc chociaz na chwile wpasc do miasta? :o

Ostatnio edytowany przez jakwilk 17 Mar 2016 22:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#198 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:24 

Tak, Szwecja to raj. Kraj ludzi fajnych. Przecież polityka przymusowej sterylizacji kobiet z nizin społecznych w latach 50. musiała dać efekty. Jak jest Lebensborn po szwedzku :?:
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:25 

@jakwilk, ale ja też się cieszę, że masz się dobrze. I pewnie większość panów tutaj też się cieszy. Twoje życie intymne, które prowadzisz z Twoją partnerką (choć tego zbioru przez wzgląd na kraj, w którym tkwisz, nie zamykam) absolutnie mnie nie interesuje. Życzę zdrowia bo będzie potrzebne!
Co do tej przypowiastki o szwedzkich dzieciach w dwumiejscowych wózkach... co ja mogę powiedzieć - jest takie powiedzenie, odnośnie szwedzkich dzieci "ich nie trzeba pilnować - co w rodzinie, to nie zginie...". To tak odnośnie mojego wcześniejszego postu ;)
Z wyrazami uszanowania, bywaj zdrów.
 PM off
Janek lubi ten post.

#200 PostWysłany: 17 Mar 2016 22:26 
Moderator forum

Sugeruje skorzystanie z pw
lub przeniesienie się na inne forum.

ODP @Don Bartoss (poniżej) - mój post i propozycja wynikly z postów przed twoim powyżej

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 488 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość