Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:09 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Czy wiecie może mniej wiecej ile kosztuje najtańsze 0.5l. Wódeczki lot w strefie UE? Pytam bo lecę tylko z podręcznym Francą a chciałbym sie zaopatrzyć w alkohol bo na pewno bedzie tańszy niż za € na Malcie.
 Profil Relacje PM off  

Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy
Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗) Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗)
#2 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Alkohol na Malcie nie jest specjalnie drogi, ale jednak wyjdzie minimalnie taniej na duty free. Ceny w GDN zbliżone do "średniej krajowej" ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:23 

niebieski
dzięki ? Zapomniałem ostatnio sprawdzic ceny jak,leciałem do Warszawy...
Jakby ktos ogarnął dokładną cenę do niedzieli przy okazji jakiegoś lotu było by super!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Mar 2016 11:50 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Jutro rano mam lot, więc jak zdążę przed, to sprawdzę.

Interesuje Cię jakaś konkretna marka?

Jak już napisano, na Malcie alkohol nie jest drogi, w dodatku mają jakieś swoje likiery, które warto spróbować. Byłem zdziwiony, że na lotnisku ceny były nieztylko nacznie wyższe niż na mieście, różnica rzędu 1 Euro.

#5 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:01 
Awatar użytkownika

niebieski
W kwestii Malty, ostatnio kupowałem 0.7 Teachersa za ok. 12 euro, sensownie. Wino od 2,5 euro, za nieco lepsze ok 5 euro. Wódke idzie kupić zadaje się poniżej 10 euro za 0,7 (tania, rosyjska).

Piwo od 60 centów za puszkę 0,5 ale w większości sklepów bliżej 1 euro np. za Bavaria.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Na Malcie smaczny mają likier z opuncji, ale jak dla mnie to bardziej kompot a nie alkohol ;)
Ceny alkoholi w GDN z tego co pamiętam to minimum 20% drożej niż w markecie.

@gruby_inversia, możesz też kupić sobie kilka flakoników po 100 ml w jakimś markecie i w podręcznym bez problemu przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Mar 2016 12:33 

niebieski
Dzięki bardzo ? Na malcie byłem juz raz i ceny wódeczki znam a lokalne piwo z żółtej puszki szanuje ? Natomiast jade tam na tydzień studenckiego wyjazdu wiec potrzebuje "hurtowe" ilości ? @Sudoku marka nie gra roli chociaż z tej niskiej półki najbardziej szanuje żytnia ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdaje sie, że mocno niedoceniłem baltony. Źytnia w "special offer" 1 l - 62 pln, 0,5 l - 31 pln :roll:
Generalnie polskie wódki (nie premium) w granicach 65 pln za 1 l i ok. 35 pln za 0,5 pln. Tak więc przebita rzędu 80% a nie 20%.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
gruby_inversia napisał(a):
Czy wiecie może mniej wiecej ile kosztuje najtańsze 0.5l. Wódeczki lot w strefie UE? Pytam bo lecę tylko z podręcznym Francą a chciałbym sie zaopatrzyć w alkohol bo na pewno bedzie tańszy niż za € na Malcie.

Ze swojej strony mogę podpowiedzieć ciekawy myk na tańszy zakup alkoholu na lotnisku.

Jeżeli wylot jest za jakiś czas i są na ten dzień bilety do Norwegii za np. 39 PLN to warto kupić taki bilet, odprawić się i w sklepie wolnocłowym kupić alkohol na tą kartę pokładową :D

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Myk interesujący. Należy jednak pamiętać, że Norwegia nie jest w UE (stąd niższe ceny alko) i ma znacznie mniejsze limity niż na loty wewnątrzunijne.

Pytanie - Czy obsługa sklepu może odmówić wtedy sprzedaży nadmiarowej ilości alkoholu?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Uwaga, dzisiaj mnie spotkała nieprzyjemna sytuacja na security. Kazali wszystkie płyny i aerozole wsadzić do małej torebki. Byla mała awantura. Twierdzą, źe są nowe przepisy od 1 lutego. Bzdura, leciałem 8 lutego i nic nie kazali wsadzać do torebek. Poprosiłem o pokazanie mi tych przepisów i podstawy prawnej. Znajdź se pan w internetach. Jak wrócę do domu to szczegółowo przeanalizuje. Pierwszy raz taka akcja w GDN.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:54 

'płynne' powinny być w 1 torebce do 1L pojemności, max 100ml/pojemnik, tak je miałeś spakowane?

Image
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Nigdy tak nie były spakowane a latam z GDN od kilkunastu lat.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Mar 2016 11:59 

Czyli to bardziej w drugą stronę, miałeś luksus przez długie lata ale te formalności z torebkami są już od lat a i na lotniskach lubią sobie stwierdzić że akceptują tylko ich woreczki które rozdają za darmo albo musisz je kupić.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:02 
Site Admin
Awatar użytkownika

@cypel obrazek, który pokazał @seby jest już dawno wprowadzony i uregulowany prawnie, nie ma szans się od tego odwołać jakkolwiek. Po prostu miałeś farta w takim razie latając tyle lat, a teraz dostali pouczenie z góry, że już nie można na to przymykać oka ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Wiem, że są torebki, ale w GDN nigdy się z tym nie spotkałem. Poza tym co to za nowe przepisy, rzekomo od 1.02
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:09 
Site Admin
Awatar użytkownika

prawdopodobnie 1.02 dostali wszyscy po premii za przepuszczanie płynów >100 ml i/lub poza torebkami spełniającymi normy, stąd te nowe przepisy
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:12 

#dobrazmiana , kierownictwo na pewno odczuwa oddech na plecach więc wszystko musi być tip top.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
cypel napisał(a):
Nigdy tak nie były spakowane a latam z GDN od kilkunastu lat.

W Polsce (a latałem z WAW, WMI, GDN, WRO, KRK i POZ) tylko w Poznaniu się czepiali i kazali kupić (!!!) torebki strunowe.

Z mojego doświadczenia to najbardziej tolerancyjne jest security w GDN.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Mar 2016 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 934 649
złoty
@cypel piszesz poważnie?? Masz ponad setkę lotków na koncie i nie wiesz o strunowych torebkach?!?

Te torebki mają nawet swoje wymiary. Na jednym z polskich lotnisk (KRK lub KTW) nie pamiętam teraz, ale obstawiam to pierwsze, przyczepili się nawet do wielkości strunowego woreczka, mimo iż zawarte w nim płyny nie przekraczały oddzielnie 100 ml, a łącznie 1 litra. I z mojej dużej torebki strunowej musiałam napychać kosmetyki do małej wręczonej (na szczęście gratisowo) przez obsługę.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: tetr1s oraz 1 gość