Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Mar 2016 04:20 

srebrny
Dzis rano dostalem info, ze moj lot odleci z 30 minutowym opoznieniem.
W zwiazku z tym pojechalem na lotnisko 20 minut pozniej, a jezdze tak, by nie byc wiecej niz godzine przed lotem.
Okazalo się na lotnisku, ze samolot odleci z 10 minutowym opoznieniem, wiec bylem na 35 minut przed lotem nieodprawiony. Akcja w Brazylii, wiec wszyscy mili i nastawieni do klienta pozytywnie, skonczylo sie dobrze :)
Ma ktos orientacje skad CMT czerpie informacje i czy one sa w jakis sposob wiazace, czy tylko na zasadzie postawienia horoskopu?!
 Profil Relacje PM off  

Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN
Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍 Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍
#2 PostWysłany: 17 Mar 2016 07:50 

Obstawiam, że linie aktualizuje informacje. Miałem podobną sytuację z lotem A3 w zeszłym tygodniu. Dostałem trzy aktualizacje planu podróży, związane z opóźnieniem jednego i tego samego lotu - wylot miał mieć miejsce o 15:00, aktualizacje mówiły o 15:20, 15:40 i 16:00. W moim przypadku okazały się one zgodne z prawdą. Co śmieszne, monitory na lotnisku podawały tylko informacje, że następna informacja będzie o wcześniej wspomnianych godzinach.
 PM off  

#3 PostWysłany: 17 Mar 2016 08:08 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
To nie jest "śmieszne" next info nie ma pełnego i jasnego info o samolocie. Lepiej wyświetlić next info niż boarding 16:00 który się nie odbędzie :mrgreen:

#4 PostWysłany: 17 Mar 2016 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Niedawno lecialem lotem, ktory wg CMT (po aktualizacjach) mial odleciec o 1:35, wg karty pokładowej o 1:30, wg tablic lotniskowych o 1:15 :D ostatecznie odlecial tuz przed 2.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Mar 2016 09:09 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Miałem to samo. O w 2 nocy przed wylotem tego samego dnia dostaję maila, że lot przesunięty z 15:20 na 12, a że trochę planów miałem jeszcze na rano to trochę mnie ta informacja przekazana tak późno zasmuciła. W każdym razie zadzwoniłem bezpośrednio do linii i okazało się, że wszystko jest bez zmian.

#6 PostWysłany: 17 Mar 2016 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
Oczywiście, że nie ufać CMT, bo jest to tylko gadżet, z którego dobrowolnie korzystamy. Jeśli spóźnimy się na lot, zapewne nikogo z linii lotniczej nie będzie interesowało co nam CMT przesyłał. Ja w listopadzie w dniu wylotu z LHR do KRK (planowo o 15:05) dostałem w ciągu kilku godzin aż 7 maili od CMT, w których informowano mnie o nowych godzinach wylotu, kolejno: 16:10, 15:53, 15:46, 15:05, 15:48, 15:33, 15:26. Ostatecznie na lotnisku okazało się, że żadnego opóźnienia nie ma :)
jacek96 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości