Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Mar 2016 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Czy ktoś z Was próbował w Pyrzowicach przy kontroli bezpieczeństwa pozostawić klucze/telefon/portfel etc. w kieszeniach kurtki/bluzy? Zawsze wszystko wybebeszałem do kuwety, ale ostatnio zauważyłem, że na innych lotniskach w/w przedmioty nie muszą leżeć luzem w kuwetach, co znacząco ułatwia rozpakowywanie i zbieranie się do kupy po kontroli. Strona Pyrzowic mówi, że mają być oddzielnie, ale może nie zawsze to egzekwują?
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#2 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:13 

Wczoraj klucze od auta miałam w plecaku i nikt z obsługi problemu nie robił. Jeszcze trochę a trzeba będzie wszystko z torebki/plecaka wykładać ale tylko w KTW.
 PM off  

#3 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:19 
Awatar użytkownika

srebrny
nie ma obowiązku wykładania takich rzeczy
ja nawet drobne płyny wkładam do kieszeni kurtek

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Bywalo, ze czepiali sie o ladowarki USB czy inne kable, ale klucze zawsze mialem w plecaku albo w kurtce i nawet w KTW nikt nie kazal ich wyciagac.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:23 

becek napisał(a):
nie ma obowiązku wykładania takich rzeczy
ja nawet drobne płyny wkładam do kieszeni kurtek

No to w KTW musiałbyś te płyny do kuwetki wyłożyć, niestety w plecaku nie przejdzie, bardzo tego pilnują :( .
 PM off  

#6 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:25 
Awatar użytkownika

srebrny
z doświadczenia to tak naprawdę mogą się do wszystkiego przyczepić
mnie sie nawet raz do obiektywu przyczepił ze nie wyjąłem....
ja tam nie widze problemu w tym zebu wyjac jak zechca ogladac

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:29 
Awatar użytkownika

niebieski
No mnie właśnie kiedyś kazali wyjąć z kieszeni kurtki portfel i kluczyki i położyć w oddzielnej kuwecie, nawet nie w tej samej.
Na stronie lotniska zresztą to dokładnie tak opisują:

Cytuj:
Podczas kontroli bezpieczeństwa umieść wszystkie przedmioty metalowe: klucze, zegarki, paski z dużymi klamerkami, telefony komórkowe, bilon, itp., w kuwetach i połóż je na taśmie urządzenia rentgenowskiego. W osobnych kuwetach umieść wierzchnie okrycie: kurtki, marynarki, żakiety.

Tymczasem choćby w BCN wprost jest instrukcja, żeby takie rzeczy mieć w kieszeniach okrycia czy w bagażu podręcznym (również paski).
Spróbuję i zobaczę jutro :)

BTW - obiektyw (przewoziłem oddzielnie body bez obiektywu, które wyjąłem) też mi kazali wyjąć.
Jedyne, czego się jak do tej pory nie czepiali, to płynne i w aerozolu leki (inhalatory i steryd do nosa), które spokojnie przeszły w kieszeni plecaka.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:33 

becek napisał(a):
ja tam nie widze problemu w tym zebu wyjac jak zechca ogladac

To wydłuża kontrolę, idąc tym tokiem rozumowania trzeba by każdą jedną walizkę rozpakowywać.
Mnie irytuje, że w KTW muszę buty ściągać bo inaczej piszczą, czego jakoś nie ma na innych lotniskach gdzie kontrole nierzadko są bardziej drobiazgowe a jakoś mniej upierdliwe.
 PM off
Rockriderr lubi ten post.

#9 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:45 
Awatar użytkownika

srebrny
trudno ze wydluza
zawsze moga cos chciec wyciagnac
klopot jest taki ze istnieje duza dowolnosc kontroli

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Mar 2016 15:54 
Awatar użytkownika

Sa rozne lotniska i rozni pracownicy. W WAW przenioslem pepsi w duzej butelce, w BSL 0,5l soku, w URT 0,5l ice tea, ktora sprawdzili i pozwolili wniesc a np. w PSA zabrali mi scyzoryk, bo... korkociag jest przedmiotem niedozwolonym, dodam, ze ten scyzoryk troche ze mna wczesniej polatal :D a w ADD wchodzac na teren lotniska musisz przejsc boso przez bramki za to nie wymagaja wyjecia tableta z plecaka.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Mar 2016 16:57 
Awatar użytkownika

srebrny
W Kato lubią też zabrać "kartę przetrwania" bo rzekomo jest niebezpieczna. Szkoda że przeleciała ze mną pół europy i skończyła w koszu w KTW.

#12 PostWysłany: 14 Mar 2016 17:50 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Miałem dwa woreczki i przeszły. Następnym razem już nie. Miałem przy kluczach korkociągo - scyzoryk, ostrze może ze 3 cm - kosz.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Mar 2016 23:23 
Awatar użytkownika

niebieski
No i okazało się, że telefon, portfel i klucze w kieszeniach przeszły bez problemów.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Kwi 2016 10:10 

Loty: 39
Kilometry: 70 170
nigdy mi się nie zdarzyło, żeby kazali wyjmować klucze itd. z kieszeni, a wiele razy latałem z KTW.
Ale tak jak pisali przedmówcy: kwestia na kogo się trafi.
Mnie najbardziej zawsze bawi obowiązek wyciągania laptopa z etui - egzekwowane.

#15 PostWysłany: 20 Kwi 2016 10:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
prosza czy nie prosza, wyjmuje z kieszeni wszystko nawet drobne monety
srednio mnie kreci macanie podczas kontroli :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Kwi 2016 10:30 

@correos , co z tego jak wszystko wyjmiesz skoro i tak masz szansę piszczeć i macanko gwarantowane.
 PM off  

#17 PostWysłany: 20 Kwi 2016 10:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@singielka_1976
nie piszcze na bramkach
i to tak naprawde dla mojej wygody, co mam wrzucam do pojemnika
nawet obraczke zdejmuje, zapinam na zegarek, zegarek na pasek od spodni hahahha taki "chory rytual"
pozniej mam wszystko w jednym miejscu i nie musze..... sam siebie macac czy wszystko nadal mam,
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Kwi 2016 10:42 
Awatar użytkownika

Oprocz piszczenia z powodu posiadania niedozwolonych przedmiotow jest tez statystyczne piszczenie, mozesz isc w samym t-shircie i spodenkach, do tego boso i ze statystyka nie wygrasz ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Maj 2024 10:31 

niebieski
Hej. Mam w plecaku 25 ml perfumę, zapomniałem jednak ja wpakować w woreczek. Czy na lotnisku KTW są darmowe/płatne woreczki strunowe lub security daje jak ktoś nie ma? Ewentualnie chyba po prostu zostawię w plecaku i będę liczyć na to że przejdzie? :D
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 01 Maj 2024 12:31 

niebieski
Wątpię żeby ci ktoś na to zwracał uwagę, tu raczej o coś innego chodzi, wszelkie płyny umieszczasz dla własnej wygody w jednej jakiejś kosmetyczce najlepiej przezroczystej i wtedy tylko jedno spojrzenie celnika i nawet nic sprawdza, kolejna sprawa to zmiana ciśnienia w samolocie i czasami jakieś kosmetyki mogą wylać się, dlatego warto umieszczać w woreczku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], rattaman oraz 4 gości