Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:06 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Witam,

na forum często pojawiają się okazje cenowe z opodo. Jednym z warunków zakupu tanich biletów na opodo.es jest bycie zarejestrowanym (bez tego doliczane jest "marne" 20 E do rachunku - ALE NIE JESTEM PEWIEN CZY TA OPŁATA ZNIKA PO ZAREJESTROWANIU). Tylko jak się tam zarejestrować ? Korzystam z tłumacza google, ale nie potrafię nic znaleźć. Czy może ktoś hiszpańskojęzyczny mi pomóc ? Nie działa logowanie z polskiego opodo (na którym można się zarejestrować) - więc ten sposób odpada.

Pozdrawiam

PS. Nie znalazłem odpowiedniego działu dla tego tematu - jeśli jednak taki by istniał, proszę o jego przeniesienie.

POPRAWIONO, dziękuję

Ostatnio edytowany przez Pan 12 Mar 2012 12:32, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

😍😱 Ale podróż 😍😱 Lizbona + Azory (Ponta Delgada, Terceira i Pico) od 844 PLN 🇵🇹🔥 😍😱 Ale podróż 😍😱 Lizbona + Azory (Ponta Delgada, Terceira i Pico) od 844 PLN 🇵🇹🔥
Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN
#2 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Pan napisał(a):
Witam,

na forum często pojawiają się okazje cenowe z opodo. Jednym z warunków zakupu tanich biletów na opodo.sp jest bycie zarejestrowanym (bez tego doliczane jest "marne" 20 E do rachunku). Tylko jak się tam zarejestrować ? Korzystam z tłumacza google, ale nie potrafię nic znaleźć. Czy może ktoś hiszpańskojęzyczny mi pomóc ? Nie działa logowanie z polskiego opodo (na którym można się zarejestrować) - więc ten sposób odpada.

Pozdrawiam

PS. Nie znalazłem odpowiedniego działu dla tego tematu - jeśli jednak taki by istniał, proszę o jego przeniesienie.

o ile sie orientuje to nie ma serwisu opodo.sp :P
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
masz na myśli opodo.es?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:20 

Witam,

oczywiście, espania a nie spain :-(

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:35 
Awatar użytkownika

srebrny
napisz ktorych pol formularza nie rozumiesz, ktos Ci na pewno pomoze
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Mar 2012 11:44 

To nie tak, ja po prostu nie mogę znaleźć "wejścia" do rejestracji :-( Na polskim opodo po prawej stronie na listwie jest wyodrębnione "moje konto". Na hiszpańskim nic takiego nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:16 

Na opodo.es nie ma rejestracji - tak wynika z FAQ:

"2. ¿Cómo puedo consultar vuelos sin reservar?

Nuestra página Web no exige que usted esté registrado ni le solicita ningún dato extra para realizar una consulta de disponibilidad y precio, simplemente debe ir a nuestra página principal y seleccionar:"

#8 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:20 

A mogłbys, proszę, to wytłumaczyć ?

Datos del comprador
Usuario no registrado
Usuario registrado
Email:
Contraseña :
Registrarse
¿Olvidó su password?
Datos de los pasajeros

ta plansza pokazuje sie po wybraniu biletu i probie zakupu. A, podpis jest nastepujący :

Regístrese en Opodo y disfrute de múltiples ventajas: sus compras serán más rápidas y sencillas, estará siempre informado de las mejores ofertas y promociones, y podrá disfrutar de descuentos en sus compras.

Aktywny link przenosi na stronę główna i wszystko toczy się od nowa.

Ostatnio edytowany przez Pan, 12 Mar 2012 12:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:22 

niebieski
Rzeszcywiście nie nalicza opłąty serwisowej???

#10 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:27 

jak zdołam przeskoczyć problem rejestracji to się dowiem :-)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:28 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
dziwna sprawa z tymi Hiszpanami, gdyż po wybraniu konkretnego lotu pojawia się opcja do wyboru: użytkownik zarejestrowany / użytkownik niezarejestrowany. Od 30 minut męczę się szukając możliwości rejestracji, ale też nie widzę.

Chciałbym jeszcze zapytać skąd pochodzi informacja, że dla zarejestrowanych użytkowników nie nalicza się opłata serwisowa?

#12 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:38 

To tylko moje przypuszczenie - bo cena biletu pokazuje się total - a dopiero po dojściu do płatności doliczana jest ta opłata. Może dla zarejestrowanych jej nie ma ? :roll:

A, żeby zaoszczędzić czas i uzyskać pewność, wysłałem maila do opodo.es. Zobaczę, czy odpowiedzą.

Ostatnio edytowany przez Pan, 12 Mar 2012 12:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:42 

Loty: 434
Kilometry: 719 327
Nie wiem jak na opodo.es, ale na wszystkich innych serwisach hiszpanskich posrednikow opłata taka sie nalicza. Bez wzgledu na to czy uzytkownik jest zarejestrowany czy nie.
Przewertowałem tez regulamin opodo.es i rejestracja ma w sumie usprawnic tylko zakup biletu - choc akuratnie na opodo.es nie udało mi sie zarejestrowac.
Poza tym dochodzi oplata karta od 3eur wzywz :(

#14 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:45 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
zgadza się, ja w ogóle unikam hiszpańskich portali, bo w 90% w ostatnim kroku doliczają coś i z kosmicznie niskiej ceny na początku np. 4,5 euro za WRO-WAW robi się 23 euro.

#15 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:48 

Dlaczego świat (i Hiszpanie) jest tak okrutny ? :cry:

No to ten temat można skasować - szkoda transferu - a jak się czegoś ciekawego dowiem, to otworzę nowy :-)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Mar 2012 13:40 
Awatar użytkownika

srebrny
so-fly napisał(a):
zgadza się, ja w ogóle unikam hiszpańskich portali, bo w 90% w ostatnim kroku doliczają coś i z kosmicznie niskiej ceny na początku np. 4,5 euro za WRO-WAW robi się 23 euro.

dokladnie

opodo, rumbo, bravofly, edreams, gdzie by nie szukac to w ostatnim kroku doliczane jest ok 20 euro - sam to niedawno przerabialem, czy jestes zarejestrowany czy nie

jedyne co czasem mozna trafic to promocja -10 euro za kupno 'jakas' karta kredytowa [ mi akurat udalo sie kupic bilet 10 euro taniej na travelgenio bo byla promocja ze nie doliczali prowizji za kupno american express]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości