Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Lut 2016 15:41 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Ale za to wywieźć coś stamtąd możesz chyba. Na Filipinach poza mielonką z Nowej Zelandii nic zjadliwego w sklepie nie kupisz. Ale cholernie droga jest... :lol:
dziabulek lubi ten post.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#42 PostWysłany: 25 Lut 2016 15:44 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Rozwiewając dyskusję o terminalach to wylot wg obecnego statusu lotu sprawdzonego na CEBU jest w terminala 3

#43 PostWysłany: 25 Lut 2016 15:46 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
rolka13 napisał(a):
Oczywiscie ze jest jak najbardziej realny o ile leci z terminalu 4 - chyba nie zadałes sobie trudu zeby spojrzec ze hotel jest kilometr od terminalu, pewnie jak i nie doczytałes ze rozmawiamy o godzinach 6-7 rano a o tej godzinie korków jakos nie uswiadczyłem nigdy.

Często 1 km można pokonywać tam przez godzinę...
A o 6 rano to on powinien meldować się w terminalu i ustawiać do jednej z wielu czekających go tam kolejek. Pierwsza zresztą nawet jest już przed terminalem. :roll:
dziabulek uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 25 Lut 2016 16:18 

hehe nie przejmuj się, coś sobie znajdziesz

ale z pewności wróci mniej Ciebie z Filipin ;)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 25 Lut 2016 17:10 

srebrny
jobi napisał(a):
Jak ktoś leci z T4, polecam hotelik Salem Domestic Guesthouse (Agoda) - jest położony zaledwie 200 m od terminala, pośród sklepików i restauracji fast food.

jobi czy mozna go zarezerwowac online ?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 25 Lut 2016 17:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, ja rezerwowałem na Agoda.com za jakieś 27 USD.
Na innych serwisach trzeba uważać na nazewnictwo, bo inny hotel lubi się podszywać pod w/w (używa "salem" w nazwie) - ten inny jest blisko międzynarodowego terminala NAIA 1 a do T4 jest kawał drogi.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 02 Mar 2016 08:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Jako, że dwa dni temu wróciłem z Filipin mogę podzielić się aktualnymi informcjami o opłatach (które przewijały się w wątkach) i innych.. :D

1. Opłat wylotowych na lotnisku Manila nie ma zadnych. Potwierdziliśmy to u dwóch osób obsługujących lotnisko, zresztą potem nas też nikt nie prosił o zapłate. W budkach Terminal Fee już nikt nie siedzi.
2. Były też rozmowy o opłatach na Boracay - opłata portowa po przylocie 175 peso, łodka 20 peso, Terminal Fee na wylot 200 peso. Łodki pływały nawet o 21 jezeli jechaly autobusy z Kalibo. Terminal Fee w Kalibo również 200 peso.
3. Taksa z lotniska w Manili w dowolne miejsce na Makati i vice versa 200 - 250 peso (trzeba kawałek wyjść z lotniska i złapać z ulicy).
4. Burdel Cebu Pacific na niektorych lotniskach nie do opisania. :D W Kalibo prawie doszło do rękoczynów niektórych turystów z obsługą (nawet Filipinczycy nie wytrzymali), która nie dawała żadnych informacji o samolotach przez kilka godzin, zresztą :D Natomiast oprócz tego, że bylo troche zimno to trasa Dubaj - Manila i Manila - Dubaj by Cebu na plus.
 Profil Relacje PM off
JARAS KULT lubi ten post.
JARAS KULT uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
sqbaluki napisał(a):
hehe nie przejmuj się, coś sobie znajdziesz

ale z pewności wróci mniej Ciebie z Filipin ;)

Offtopowo powiem , iż wbrew krazacej opinii sporo filipinskich potraw jest bardzo smacznych , trzeba po prostu wiedziec gdzie szukac :)
Nie jest to Tajlandia czy Malezja kulinarnie ale na prawde daje rade :)

#49 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:30 

srebrny
maarcin1938 napisał(a):
4. Burdel Cebu Pacific na niektorych lotniskach nie do opisania. :D W Kalibo prawie doszło do rękoczynów niektórych turystów z obsługą (nawet Filipinczycy nie wytrzymali), która nie dawała żadnych informacji o samolotach przez kilka godzin, zresztą :D Natomiast oprócz tego, że bylo troche zimno to trasa Dubaj - Manila i Manila - Dubaj by Cebu na plus.

co do cebu pacific i air asia czy konieczny jest wczesniejszy online checkin ? czy poprostu przychodzimy z rezerwacja i paszportami na check in ?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:43 

Nie jest konieczny. Na lotnisku za darmo. Sa tez automaty
 PM off  

#51 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:50 

Czasami tworzą specjalną kolejkę dla tych którzy są już odprawieni przez aplikację i jest minimalnie szybciej.

kb_poland napisał(a):
Offtopowo powiem , iż wbrew krazacej opinii sporo filipinskich potraw jest bardzo smacznych , trzeba po prostu wiedziec gdzie szukac :)
Nie jest to Tajlandia czy Malezja kulinarnie ale na prawde daje rade :)

tak, ja też szukałem, szukałem i znalazłem chińską knajpę gdzie dało się w miarę zjeść ;)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Opłaty wylotowe z lotnisk w Manili i Cebu są wliczone w cenę biletu i jest to na bilecie wyszczególnione niezależnie czy to Cebu, Airasia czy Philippine Airlines. Na pozostałych lotniskach trzeba płacić.
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 02 Mar 2016 09:57 
Awatar użytkownika

niebieski
sqbaluki napisał(a):
tak, ja też szukałem, szukałem i znalazłem chińską knajpę gdzie dało się w miarę zjeść ;)

A ja właśnie jadłem same filipińskie potrawy. Adobo , Afritada , Menudo , masa owocow morza , przystawki typu green mango z dipem krewetkowym , pyszne ryby , oraz wszechobecne bbq maczane w sosie sojowym z papryczkami chilli , itd itd , rzeczy ktorych raczej nie zjesz gdzie indziej. Zaznaczam ze mam filipinskich znajomych z ktorymi spedzalem czas , tez wiele rzeczy mi pokazali. Oczywiscie nie wszystko mi smakowalo , byly potrawy niezjadliwe , ale dobrych bylo na prawde sporo , nie jadlem momotonnie zdecydowanie i tesknie za tym jedzeniem :)

Co do opłat wylotowych to w CEB i MNL nie ma ale tylko na krajówki. Na loty miedzynarodowe 700php platne gotowka na lotnisku takze przy powrocie z tamtad warto sobie zostawic.

#54 PostWysłany: 02 Mar 2016 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@kb_poland

Nie jest to prawdą. Nie ma juz zadnych opłat miedzynarodowych. 3 dni temu wylatywałem z Manili lotem miedzynarodowym i opłata terminal Fee juz nie istnieje dodatkowa (wszystko jest w bilecie). - potwierdzane wczesniej na lotnisku.

Co do odprawy przez aplikacje na Cebu Pacific. Miałem kilka lotow, na zadnej z odpraw nie pokazało mi mobilnych boarding pasów. Za kazdym razem informacja ze zostałem odprawiony i trzeba udac sie do check in countera po karte pokładową. Zreszta nie wiem czy komukolwiek sie udało to zrobic bo na kilka lotow nie widzialem zeby ktokolwiek mobilnie miał karte - kazdy drukowana. Korzystanie z tej aplikacje wiec było zupełnie zbedne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 02 Mar 2016 10:44 
Awatar użytkownika

niebieski
maarcin1938 napisał(a):
@kb_poland

Nie jest to prawdą. Nie ma juz zadnych opłat miedzynarodowych. 3 dni temu wylatywałem z Manili lotem miedzynarodowym i opłata terminal Fee juz nie istnieje dodatkowa (wszystko jest w bilecie). - potwierdzane wczesniej na lotnisku.

To mnie zaskoczyles , w grudniu jeszcze w CEB placilem. Co chwile tam sie zmienia widze... w kazdym razie pozytywne info zdecydowanie :)

#56 PostWysłany: 02 Mar 2016 10:52 

srebrny
bo wylot z CEB krajowym lotem chyba faktycznie nadal się płaci, tak przynajmniej wynika ze strony rezerwacyjnej Cebu Pacific
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 02 Mar 2016 16:12 

platynowy
Dodam od siebie info o Terminal Fee na lotniskach z których leciałem (luty 2016)

- MNL wylot krajowy do PPS/CEB/DVO - bez opłaty
- MNL wylot międzynarodowy do HKG - bez opłaty (widać faktycznie znieśli jak pisali koledzy wyżej)
- PPS wylot krajowy do MNL - 200 PHP
- DMG wylot krajowy do MNL - 150 PHP
- DVO wylot krajowy do MNL - 200 PHP
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#58 PostWysłany: 02 Mar 2016 16:34 

kb_poland napisał(a):
maarcin1938 napisał(a):
@kb_poland

To mnie zaskoczyles , w grudniu jeszcze w CEB placilem. Co chwile tam sie zmienia widze... w kazdym razie pozytywne info zdecydowanie :)

Tak, bo się płaciło na międzynarodowych jeśli bilet kupiłeś przed 1 lutym 2015 (do wtedy ta opłata nie była uzwględniana w bilecie) ;p
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 02 Mar 2016 16:53 

platynowy
Ja z MNL wylatywałem do HKG tydzień temu na bilecie kupionym w grudniu. Bez opłat.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 03 Mar 2016 08:50 
Awatar użytkownika

niebieski
sqbaluki napisał(a):
kb_poland napisał(a):
maarcin1938 napisał(a):
@kb_poland

Tak, bo się płaciło na międzynarodowych jeśli bilet kupiłeś przed 1 lutym 2015 (do wtedy ta opłata nie była uzwględniana w bilecie) ;p

Bilet kupowalem w pazdzierniku - listopadzie 2015 jakos... ( AirAsia KUL-CEB-KUL ). Widze crazy jak to na Filipinach ;]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości