Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Mar 2012 22:05 
Awatar użytkownika

srebrny
A co myslicie o czyms takim:
Dostałem info od Wizz'a, ze moje loty na koniec kwietnia z Budapesztu do Soffi zostały przesunięte.
Lot Budapeszt-Sofia z godziny 11.30 do przodu na godzinę 20.15 (9h45m)
Lot Sofia-Budapeszt z godziny 14.15 do przodu na godzinę 19.25 (5h10m)

Chciałbym to załatwic jak najlepiej (ostateczna opcja anulowanie rezerwacji i zwrot kasy), czy w takim przypadku:
- mam mozliwosc zamiany tylko na ten sam kierunek w innym terminie, czy tez mogę zmienic na dowolny kierunek z siatki Wizza?
- jeżeli udałoby sie zmienic na dowolny kierunek, to czy musi to byc Budapeszt-gdzieś tam, czy może byc np. Katowice-gdzieś tam?
- przysługuje mi wogóle jakieś odszkodowanie?
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#22 PostWysłany: 09 Mar 2012 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
A co myslicie o czyms takim:
Dostałem info od Wizz'a, ze moje loty na koniec kwietnia z Budapesztu do Soffi zostały przesunięte.
Lot Budapeszt-Sofia z godziny 11.30 do przodu na godzinę 20.15 (9h45m)
Lot Sofia-Budapeszt z godziny 14.15 do przodu na godzinę 19.25 (5h10m)

Chciałbym to załatwic jak najlepiej (ostateczna opcja anulowanie rezerwacji i zwrot kasy), czy w takim przypadku:
- mam mozliwosc zamiany tylko na ten sam kierunek w innym terminie, czy tez mogę zmienic na dowolny kierunek z siatki Wizza?
- jeżeli udałoby sie zmienic na dowolny kierunek, to czy musi to byc Budapeszt-gdzieś tam, czy może byc np. Katowice-gdzieś tam?
- przysługuje mi wogóle jakieś odszkodowanie?

Przeciez wszystko bylo walkowane na forum dziesiatki razy ;)

1. Bierzemy regulamin wizza i czytamy.
2. O ile sie nie myle, w regulaminie jest mowa o kierunku "podobnym". Mi udalo sie przekonac pania na infolinii, ze podobny dla lotu KTW - MMX był KTW - BCN 2 tyg wczesniej :P Przy czym ja mialem anulowanie lotu (sprawdz w regulaminie czy przysluguje ci to samo)
3. O tym to akurat na forum bylo najwiecej. 14 dni przed lotem - tak - jak za odwolany. Wczesniej nie.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Mar 2012 22:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@ Blackall dzięki, wiem że było wałkowane, przeczytałem i dalej nic nie wiedziałem ;-)
Zdublowałem Ci info na PW, sorki nie myslalem ze tu tak szybko napiszesz ;-)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Mar 2012 00:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Ja mam pierwotnie rezerwację na 20-22 kwietnia. Kontaktowałem się z Wizz Air i mogę zmienić 14 dni wstecz i aż 30 dni do przodu moją rezerwację :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Mar 2012 00:51 

platynowy
Hubert napisał(a):
Ja mam pierwotnie rezerwację na 20-22 kwietnia. Kontaktowałem się z Wizz Air i mogę zmienić 14 dni wstecz i aż 30 dni do przodu moją rezerwację :)

Ja również. Jeszcze z puli za 4zł :)

#26 PostWysłany: 10 Mar 2012 00:58 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

To tak samo my. Ja i Doris za 16 zł RT :) Chyba rozciągnę sobie na ten wyjazd na dłużej i z BUD do BCN czy gdzieś indziej. Najpierw będę polował na dobre ceny w Ryanair, a później ewentualna zmiana lotów w6 by ładnie wszystko pasowało.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Mar 2012 03:34 

marek2011 napisał(a):
GolemXIV napisał(a):
Jeśli linie zmieniają rozkład nawet o 5 minut to można otrzymać całkowity zwrot kosztów lub darmowe przebukowanie całej rezerwacji na dowolny termin (oczywiście będą się upierać aby był w miarę bliski dnia wylotu i powrotu, ale można naciskać jeśli komuś zależy np. lecieć 2 miesiące później)

Nie ma takiej zasady. Zmiana rozkładu musi być na tyle istona, aby spowodować opóźnienie podróży w graniacach wskazanych w przepisach. Natomiast umozliwienie zwrotu biletuu liub zmiany rezerwacji w razie przesunięcia lotu o 5 minut zalezy od polityki przewoźnika - niektorzy to umożliwiają.

I właśnie WizzAir to umożliwia. Sprawdzone. Bezproblemowo przebukują +/- 1 miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 10 Mar 2012 10:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Hubert napisał(a):
To tak samo my. Ja i Doris za 16 zł RT :) Chyba rozciągnę sobie na ten wyjazd na dłużej i z BUD do BCN czy gdzieś indziej. Najpierw będę polował na dobre ceny w Ryanair, a później ewentualna zmiana lotów w6 by ładnie wszystko pasowało.

Mam taki sam plan, aby moj lot Budapeszt-Sofia przerzucic na coś ciekawszego ;-) Ciekawe czy sie zgodzą....będę próbował jeszcze inaczej, ale mam wrażenie że nie przejdzie (aby zamienili na cos bezposrednio z PL pomimo, że zmieniana rezerwacja dotyczy wylotu z Wegier)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Mar 2012 12:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Andi Ty masz inny przypadek, u nas była minimalna zmiana godziny lotów. O ile pamięć mnie nie myli to przy większej zmianie, można trasę zmienić. Nr Wizz Air w sprawie odwołań i zmian rejsów: +48223519492. Ja dzwonię ze Skypa płacąc 78 gr/min.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Mar 2012 13:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Hubert napisał(a):
Andi Ty masz inny przypadek, u nas była minimalna zmiana godziny lotów. O ile pamięć mnie nie myli to przy większej zmianie, można trasę zmienić. Nr Wizz Air w sprawie odwołań i zmian rejsów: +48223519492. Ja dzwonię ze Skypa płacąc 78 gr/min.

Hubert czyli mógłbym nawet zmienic na jakaś trase z Polski? To byłoby rewelacyjnie np Barcelona albo Madryt ;-) Tak pytam bo musze sie jakos nastawic na tą rozmowę z Paniami ;-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 10 Mar 2012 13:47 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Jeśli jest zmiana znaczna, to tak jak pisałem obiło mi się o uszy, że można zmienić trasę.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 10 Mar 2012 13:51 

niebieski
Jeżeli zmiana jest nieznaczna to czy w grę wchodzi zwrot gotówki? Ten telefon który podajecie/kier 22/ jest chyba płatny zgodnie z taryfą swojego operatora czy tak? Pozdrawiam

#33 PostWysłany: 10 Mar 2012 14:35 

ten numer tel. jest płatny jak za zwykłe połączenie na telefon stacjonarny.
Nie jest numerem o podwyższonej płatności -luz
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 10 Mar 2012 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
babka w infolinii powiedziała, że mogę przebukować na inny termin, lub otrzymać zwrot kasy i że nie ma możliwości zmiany na lot na innej trasie. Rzeczywiście nie można, czy źle trafiłem? :D Chciałem zmienić na WAW - MMX - WAW, który w sumie w podobnych cenach występuje, więc nie powinno im to robić dużej różnicy.. no i nie wiem czy próbować z kimś innym porozmawiać, czy bez szans
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 10 Mar 2012 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
luxyfer napisał(a):
babka w infolinii powiedziała, że mogę przebukować na inny termin, lub otrzymać zwrot kasy i że nie ma możliwości zmiany na lot na innej trasie. Rzeczywiście nie można, czy źle trafiłem? :D Chciałem zmienić na WAW - MMX - WAW, który w sumie w podobnych cenach występuje, więc nie powinno im to robić dużej różnicy.. no i nie wiem czy próbować z kimś innym porozmawiać, czy bez szans

A czy jak w grę wchodzi zmiana terminu to coś się dopłaca itp ??

#36 PostWysłany: 11 Mar 2012 00:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
luxyfer napisał(a):

A czy jak w grę wchodzi zmiana terminu to coś się dopłaca itp ??

nie
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Mar 2012 01:19 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
a to jeszcze tylko zapytam czy ktoś próbował zmienić dane pasażerów wszak przecież ktoś przez taką zmianę może nie móc lecieć?! :D

#38 PostWysłany: 11 Mar 2012 01:48 

To dostaje wtedy zwrot kasy za bilet i już. Wątpliwe bardzo by się zgodzili.

Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 11 Mar 2012 18:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Hubert napisał(a):

Przecież to zwykły krajowy numer, można dzwonić za grosze, nie trzeba ze skype'a.

#40 PostWysłany: 11 Mar 2012 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
No ja dzwonię z Play za 19gr/min ale ja jestem dziwny
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości