Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
podejrzanie-niska-cena-za-lot-przeczytaj-zanim-kupisz,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
jak-znalezc-informacje-o-swojej-rezerwacji-v0-3,225,76112

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 348 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 19 Lut 2016 11:49 

@adikovsky,

Jest. Dzieki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴 Luksus i relaks na przedłużony weekend za 839 PLN 🇫🇷 😎 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Cannes 🌴
#82 PostWysłany: 19 Lut 2016 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 151 564
krasnal napisał(a):
3. Wybór miejsc dla klasy L chyba nie jest możliwy (choć informacja nie jest do końca jasna).

Zgadza się, pojawia się komunikat "Sorry, the ticket class is not applicable for seat selection." - czyli wybór dopiero przy odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 19 Lut 2016 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
W Amsterdamie będzie nadany do miejsca docelowego nie musisz go odbierać w Tajwanie.

Sory, Nie zauważyłem, ze przeszło na 5 strone

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 19 Lut 2016 12:43 

W etickecie znalazłem takie info: 3. If your electronic ticket was issued through internet or telephone directly, you must travel with the credit card holder who purchased the ticket. Please kindly present the credit card for verification at check-in counter upon departure. Failing to present the credit card, or traveling alone without card holder, or discrepancy of the name and credit card number with the ticket, you will be requested to purchase a full-fare ticket at the airport counterfor your journey.

I tu moje pytanie, moja karta nie chciała przejść więc zapłaciłem kartą innej osoby (siostry) która nie leci z nami, pytanie jest się w ogóle czym martwić, sprawdzają takie rzeczy kiedykolwiek ?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 19 Lut 2016 12:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rzadziej niż częściej, ale czasami sprawdzają.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 19 Lut 2016 12:59 
Awatar użytkownika

niebieski
2 razy miałem podobną sytuację - moja karta nie chciała przejść. Zrobiłem kserokopię użytej karty i na tej samej kartce osoba, która kartę użyczyła napisała po angielsku krótkie oświadczenie, że karta została użyta do rezerwacji za jej zgodą.
Nie było żadnego problemu.
W niektórych liniach przy check-inie agent musi wpisać w systemie 4 ostatnie cyfry z karty.
Jeżeli rezerwacja została dokonana przez pośrednika, nikogo Twoja karta nie będzie obchodzić.

Ostatnio edytowany przez nick, 19 Lut 2016 13:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:01 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Obawiam się, że mogą sprawdzać, choć nie wiem, jak to wygląda w przypadku zakupu przez pośrednika (Expedia). Czy były możliwe płatności inną formą niż KK? Tutaj jest jakaś dyskuja nt. temat: http://www.flyertalk.com/forum/other-asian-australian-south-pacific-airlines/1631277-china-airlines-credit-card-issues.html

#88 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 514 435
niebieski
Wczoraj bilety AMS-ROR kupione wczesnym rankiem. Dzisiaj pojawiły się numery etixów w Expedii i w checkmytravel, natomiast na stronie przewoźnika jeszcze ich nie widać.

#89 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:16 

Jakby ktoś miał taki problem jak ja to dla transakcji poniżej 5000 USD, da się zrobić na wszelki wypadek weryfikację na odległość faxem. Podrzucam link: https://calec.china-airlines.com/OLB_MI ... ion_us.asp
Myślę, ze weryfikacji można dokonać przez biuro w Amsterdamie lub może przez wskazane wyżej biuro polskie.
Możliwość tak czy siak jest więc nie ma się czym martwić.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:23 
Site Admin
Awatar użytkownika

A czy nie było zasady, żeby NIE KONTAKTOWAĆ SIĘ z linią lotniczą? :roll:
 Profil Relacje PM off
Koala22 lubi ten post.

#91 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:28 

złoty
W przypadku platności kartą kredytową, która nie należy do pasażera należy wypełnić formularz (wszystkie rubryki), kopię paszportu, oraz skan obu stron karty kredytowej na adres

info@china-airlines.de

A czy nie było zasady, żeby NIE KONTAKTOWAĆ SIĘ z linią lotniczą?

Pytanie do biura było wyłącznie o procedurę bez wskazania na konkretne loty

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 52.45 KiB | Obejrzany 1270 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:56 

W żadnym wypadku nie planuje kontaktować się w tym temacie z linią w najbliższym czasie, jeżeli nawet to jak wspomniał kolega powyżej zupełnie anonimowo bez wskazania lotów i na krótko przed samym lotem.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 592 703
Pojawił mi się również numer biletu na Expedii, na stronie przewoźnika nadal błąd.
 Profil Relacje PM off
matbob1990 lubi ten post.

#94 PostWysłany: 19 Lut 2016 13:59 
Site Admin
Awatar użytkownika

@walerek Tylko z drugiej strony tam podajesz pięknie na tacy swój numer biletu, co zwłaszcza w tym momencie pozwoli przyspieszyć anulację potencjalnego biletu.

Naprawdę, dajcie im przynajmniej tydzień. Nic nie róbcie, nie rezerwujcie (zwłaszcza hoteli, a tym bardziej zwłaszcza rezerwacji bezzwrotnych) nie odzywajcie się, zapomnijcie o sprawie, dajcie im czas na decyzję, czy biorą to na klatę, czy będą anulować
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
zbyhu uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 19 Lut 2016 14:10 

złoty
W kwestii zwłoki w wysłaniu tego dokumentu się z tobą zgodzę.
Ale nie sugeruj, że kontakt z linią zawsze polega na podawaniu danych lotu.
Zrobiłem tak jak napisałem powyżej.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 19 Lut 2016 14:39 
Site Admin
Awatar użytkownika

@walerek ja wiem, Ty wiesz, ale niedoświadczeni użytkownicy przeczytają 5 postów i będą wydzwaniać, przecież jak ktoś napisze "skontaktuj się z linią i coś tam", to nie będą czytać dalej, tylko złapią za telefon i będą dzwonić, a dalsze czytanie będzie na później odłożone ;)

Druga sprawa, że wtedy linia może machinalnie próbować wyciągnąć dane rezerwacji (bo procedury, nie w złym zamiarze), a użytkownik nie czytając dalej poda i będzie dalej wtopa
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 19 Lut 2016 15:20 

Witam wszystkich. Korzystając z okazji zassałem tanio dwie destynacje: Palau 14-23.XI oraz Manila 7-15.XII (powrót z Sajgonu).
Na stronie "china" nie pokazuje mi się etix, napisali że tylko rezerwujący poprzez ich stronę mogą ujrzeć etixy.
Dopiero po wpisaniu numeru karty kredytowej w inne okienko wyświetlają się wszystkie zarezerwowane loty ale nie są to etixy.
Na stronie expedia.com.hk po prostu nie mogę znaleźć zakładki gdzie można tych etixów poszukać, czy mógłby ktoś pomóc wskazać?
na stronach typu "mytrip" nie wyświetla mi się żadna rezerwacja, nawet kupiona dawno temu do Tokio na kwiecień (po wpisaniu 6 znakowego kodu). Proszę o komentarz.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 19 Lut 2016 15:24 
Site Admin
Awatar użytkownika

A wystarczyło zacząć od przeczytania tematu... :roll: 2 strony to nie jest dużo
ams-ror-2406-hkd,232,88845&p=716475&hilit=expedia.hk#p716475
 Profil Relacje PM off
HubertPleskot lubi ten post.
HubertPleskot uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 19 Lut 2016 15:24 

złoty
Na stronie Checkmytrip wpisujesz wyłącznie numer rezerwacji z Expedii
 Profil Relacje PM off
HubertPleskot lubi ten post.
HubertPleskot uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 19 Lut 2016 16:35 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 514 435
niebieski
HubertPleskot napisał(a):
Pojawił mi się również numer biletu na Expedii, na stronie przewoźnika nadal błąd.

Spróbuj znaleźć etixa na stronie po numerze karty + danych osobowych. U mnie się pojawiło.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 348 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 7 gości