Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WRO - ZOB - SXF ??? PB
#1 PostWysłany: 13 Lut 2016 10:00 

Jest możliwa trasa PB jak w temacie?
Lecę z SXF ale PB nie gra godzinowo. Chcemy parę godzin spędzić w okolicach ZOB. Wiem, że to nie centrum ale zawsze lepsza miejscówa na przeczekanie niż samo lotnisko. Da się kupić bilet ZOB-WRO i wysiąść w SXF czy na powrocie do Polski nawet się tam nie zatrzymuje?
 Profil Relacje PM off  

Błogi relaks nad Adriatykiem 🏖️ 4* hotel z all inclusive przy prywatnej plaży w Durres za 2589 PLN 🍹 Błogi relaks nad Adriatykiem 🏖️ 4* hotel z all inclusive przy prywatnej plaży w Durres za 2589 PLN 🍹
✨Luksusowa Gran Canaria na wyciągnięcie ręki ✨🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Marriott za 1160 PLN 😍 ✨Luksusowa Gran Canaria na wyciągnięcie ręki ✨🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Marriott za 1160 PLN 😍
#2 PostWysłany: 13 Lut 2016 10:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Zatrzymuje się, ale na bardzo krótko. Zazwyczaj na SXF wsiadają pojedyncze osoby. Natomiast nie widziałam, żeby ktoś tam wysiadał - może jak dogadacie się wcześniej z kierowcą, to Wam wyda bagaż (bo wysiąść to można zawsze).
Natomiast nie rozumiem, czemu koniecznie chcecie jechać między ZOB z SXF polskimbusem? Na SXF dojeżdżają autobusy, dojeżdża S-Bahn. Jadąc z ZOB trzeba się będzie przesiąść i kupić bilet na strefę C, ale i tak powinno wyjść taniej niż PB (albo porównywalnie). A sam ZOB to też nie jest cudowne miejsce do przeczekiwania: brudno, tłoczno, bezdomni, płatne toalety, zapachowo też nie za ciekawie. Chyba już lepiej przeczekać na SXF.

Ostatnio edytowany przez metia, 13 Lut 2016 17:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 13 Lut 2016 10:41 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
Ja bym wysiadł na SXF i pojechał metrem na Alexanderplatz czy w innej miejsce. Jedzie się 20-35 minut, a jest co robić i zobaczyć. Lepiej niż zmarnować 25 minut jadąc PB na ZOB gdzie nic nie ma. Sprawdziłem taką opcję. Bilet dzienny kosztuje 7.5€, ewentualnie dwa pojedyncze powinny wyjść taniej trochę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lut 2016 11:28 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
No nie wiem czy ZOB jest lepszym miejscem na przeczekanie niż lotnisko. Tak jak pisze @metia tłoczno, brudno ...
Ja tam wolałabym po stokroć na lotnisku jednak przeczekać :)
Można wysiąść na ZOB i ruszyć w miasto a potem pojechać na lotnisko. Jest kilka możliwości.
Przerabiałam to w tym roku.
mezo23 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 13 Lut 2016 17:11 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 590
Kilometry: 1 265 716
Tylko nie ZOB.. Gdybym miał dopłacić nawet to wolę czekać na SXF albo 2 stacje dalej dość miło jest i Netto czy Aldi jest jeśli ktoś potrzebuje zakupów. Polecam też dojazd S9 do Treptower Parki spacer wzdłuż rzeki blisko "piłkarzy w wodzie";pomnika żołnierzy radzieckich i hipsterskiego Kreuzbergu

#6 PostWysłany: 14 Lut 2016 00:05 

platynowy
Na ZOB, jest jednak coś ciekawego, wieża obserwacyjna (nie da się nie zauważyć:)
i nawet cena w miarę przystępna w porównaniu z wieżą na Alexanderplatz.

http://www.funkturm-messeberlin.de/en/ObservationDeck/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lut 2016 00:55 

srebrny
oskiboski napisał(a):
Tylko nie ZOB.. Gdybym miał dopłacić nawet to wolę czekać na SXF albo 2 stacje dalej dość miło jest i Netto czy Aldi jest jeśli ktoś potrzebuje zakupów. Polecam też dojazd S9 do Treptower Parki spacer wzdłuż rzeki blisko "piłkarzy w wodzie";pomnika żołnierzy radzieckich i hipsterskiego Kreuzbergu

Hipsterski?! :o
Mozesz nazwac dekadenckim, w przeszlosci awangardowym, ale hispsterska to Warszawa-Centrum :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości