Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Lut 2016 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Zależy od miasta. U mnie na awizo jest pieczątka z napisem "Odbiór w dniu kolejnym w godz.". Miasto powiatowe, urząd w dzielnicy mieszkaniowej. Na głównej poczcie można odbierać w dniu awizowania.
 Profil Relacje PM off  

Weekend z termami w tle 👙♨️ City break w Bukareszcie za 369 PLN ✈️ + 🛌 Weekend z termami w tle 👙♨️ City break w Bukareszcie za 369 PLN ✈️ + 🛌
✨Tropikalny relaks 🏝️Tydzień na rajskich Seszelach za 4062 PLN 😍 Loty Etihad Airways i noclegi ✈️ ✨Tropikalny relaks 🏝️Tydzień na rajskich Seszelach za 4062 PLN 😍 Loty Etihad Airways i noclegi ✈️
#22 PostWysłany: 08 Lut 2016 13:10 
Awatar użytkownika

PP niestety jestem na nich skazany
Już kilka razy dostałem tego samego dnia awizo do tej samej przesyłki, w tym jedno było powtórne, oczywiście oceniam to tylko na podstawie osoby która wrzuca listy do skrzynki. Interwencja w oddziale pocztowym nic nie dała
Oczywiście kolejki to inna sprawa
Z drugiej strony wiem że mieszkam w takim miejscu i po części jestem w stanie zrozumieć listonosza i jego niechęć do odwiedzin, ale w końcu to jest jego praca
:oops:

Ostatnio edytowany przez Roku, 08 Lut 2016 14:12, edytowano w sumie 1 raz
post zdublowany
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Lut 2016 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
W ramach ciekawostki - mam w okolicy 3 "poczty" (AP, 2 x UP).
Najbliżej mam AP i tam trafia 95% przesyłek.
Ale pozostałe 5% trafia losowo na te 2 UP :D
Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje...

Z listonoszami mam taki układ jak z kurierami ;)
Dzwonią do mnie z zapytaniem kiedy będę w domu :lol: :oops:

Ja tam z usług PP jestem BARDZO zadowolony 8-)

btw nie nie mieszkam na wsi, a w ~800k mieście ;)

#24 PostWysłany: 08 Lut 2016 14:08 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
BrunoJ napisał(a):
Poprosiłeś o wysyłkę kurierem, nie dowiadując się wcześniej ile będzie to kosztować? No to faktycznie zła, niedobra poczta, wydymała....
To mi przypomina kolegę który wypłacił kiedyś z kredytówki kasę z bankomatu "bo chyba mam za darmo", a potem przez tydzień kłął co za złodzieje w tym banku, 30PLN prowizji mu policzyli....

Chociaż cenny wniosek z Twojego wpisu jest taki, że poczta to się nadaje do wysyłania listów na święta i już niczego więcej.

nie,zapłaciłem z góry za kuriera, którego musiałem odebrać na poczcie, teraz zrozumiałeś?
jak mialbym zaplacic przy odbiorze to tych pieniedzy by nie zobaczyli

Ależ zrozumiałem. Nie zrozumialem raczej dlaczego zdecydowałeś się na przesyłkę za 45PLN skoro chyba każdym innym kurierem byłoby lekko o połowę taniej. Bez względu na to że to Pocztex i musiałeś odbierać z poczty.

#25 PostWysłany: 08 Lut 2016 14:19 
Awatar użytkownika

srebrny
to zdecydował niestety sprzedający-ja chciałem kuriera a jego firma miała z nimi umowę,
no i ganmon byl malo obrotny a ja miałem niecałe 3 dni do wylotu, wyslal ubezpieczona stad takie koszty
ale ok koszty, chodzi o potraktowanie paczki kurierskiej jak zwykłej pocztowej

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Lut 2016 15:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ona niby nie była tak potraktowana. Pocztex rozwozi paczki osobno od poczty właściwej, jak inni kurierzy, i awizo powinien dac dopiero gdy nie zastanie nikogo w domu. Przynajmniej w teorii. Ja z poczteksem nie miałem nigdy przejść, w przeciwieństwie do poleconych właśnie (szczególnie takich listo-paczek), listonosz potrafi po prostu nie zabierać tego ze sobą tylko samo awizo, i trzeba lecieć na poczte niestety.

A na gamoni to już nic nie poradzisz. Ja kiedyś utargowałem że przesyłka będzie gratis od sprzedającego, i podpowiedziałem mu dokładnie jak ma kuriera zamówić do domu, żeby odebrał paczkę (koszt 18PLN). A on i tak na poczte poszedł i zapłacił 42PLN za pocztex właśnie...

#27 PostWysłany: 08 Lut 2016 15:16 

Ja jeżeli tylko mogę to biorę paczkomat. Chyba nigdy nie miałem jeszcze żadnych problemów, paczki są bardzo szybko u mnie (ostatnio nadana przez sprzedawcę w czwartek o 18:20, do odbioru w piątek o 10:00 :D), odbieram kiedy chcę + nie stoję w kolejce.

A z pocztą jakichś większych przygód nie miałem, oprócz awizo pomimo tego, że ktoś był w domu. Ale tutaj w sumie do końca nie mam pretensji, bo zazwyczaj były to większe pakunki wysłane jako list polecony, wiec potrafię zrozumieć listonoszy, którzy nie zabierają "listów" o gabarytach paczek na rejon.

Co do innych firm kurierskich to zazwyczaj z DHLem nie było problemów, kurier zazwyczaj dzwonił rano, że jest paczka i o której może wpaść. Trochę gorzej z UPSem, bo on dzwoni, że jest pod drzwiami i czy ktoś jest w domu, albo po prostu strzela awizo.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Lut 2016 15:40 
Awatar użytkownika

srebrny
to prawda, paczkomat jest badzo ok
czesto z tego korzystam,mam niedaleko

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Lut 2016 16:01 

Loty: 720
Kilometry: 919 804
niebieski
Tylko paczkomat - odbiór w ciągu 3 dni ......BEZ żadnych....KOLEJEK !!!
a najlepiej w drodze z/do pracy kiedy.......Mnie osobiście pasujeA NIE POCZCIE czy KURIEROWI !!! /o 22 wieczorem czy -ma rano :P
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 08 Lut 2016 16:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dla mnie poczta kojarzy się z mordęgą. Mieszkam w Warszawie, niby pocztę mam niedaleko, ale.... jest tylko jeden urząd pocztowy, a nowych osiedli się pobudowało na okolicznych polach, więc interesantów masa. Nie zdarzyło mi się stać krócej niż 40 min, nawet w godzinach porannych. Nie znoszę tego. Awizo zawsze w skrzynce, czy jestem w domu czy nie. Listonosze nie mają w zwyczaj sprawdzać. Kilkukrotnie zgłaszałam to - zero poprawy.
Osobiście staram się korzystać jak najmniej. Ostatnio jeszcze podnieśli opłaty. Byłam w szoku.
Jeśli robię zakupy przez internet to z dostawą kurierem, a nie z odbiorem na poczcie.
MichalKu lubi ten post.

#31 PostWysłany: 08 Lut 2016 17:35 

Kiedys na poczcie pracowalem. Najlepsi byli osobnicy ktorzy adresowali paczke "Jan Kowalski Warszawa" i chcieli by doszla. Byly tez przemile osoby ktore obrzucaly klatwami za niedostarczenie przesylki po czym pokazywaly awizo inpostu. Ogolnie sporo nauczylem sie tam odnosnie zasad pracy z klientem oraz kondycji intelektualnej i kulturalnej spoleczenstwa. Szybko odszdlem bo trafilo sie cos za nieco wiecej niz minimalna krajowa. Ze swoim listonoszem zyje jak z czlowiekiem i mam wszystko na czas i z usmiechem. Jak sie chce to sie da...

Wysłane z mojego X2_Twin przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
radar lubi ten post.

#32 PostWysłany: 08 Lut 2016 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 600 933
niebieski
Ja z pocztą nie miałam żadnych bardzo złych doświadczeń, poza takimi standardowymi (kolejki, chociaż i tak w moim urzędzie są jeszcze znośne). Ale zawsze mnie zadziwiają w tej instytucji takie różne "smaczki", może nie są to bardzo ważne rzeczy, ale pokazują podejście do klienta. Na przykład ostatnio zasłyszana rozmowa przy okienku:
-Czy mogę zapłacić kartą? -Może pan, ale jak się u nas płaci kartą to to jest traktowane jak wypłata pieniędzy z obcego bankomatu, więc może panu doliczyć dodatkową prowizję -Aaa.. to ja skoczę do bankomatu, proszę poczekać.
A ogonek stoi i czeka na swoją kolej :)
No jakieś kuriozum, u was też tak jest? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Lut 2016 18:19 

U mnie na poczcie kolejki straszne o każdej porze dnia a panie zamiast sie ogarnąć to polecają kartki, mydełka i odświeżacze powietrza. I babcie płacące rachunki to oglądają i wybrzydzają. A kolejka rośnie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#34 PostWysłany: 09 Lut 2016 16:41 

@Boisfarine, to tak nie do końca ich wina, bo z tego co wiem to oni mają nawet jakieś limity sprzedażowe, które muszą wyrobić... Na wykopie jest koleś, który opisuje sytuację z perspektywy właśnie listonosza i opowiadał, jak jest rozliczany z tego ile pierdół wciśnie ludziom. (LINK)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 09 Lut 2016 16:44 

srebrny
O ile jakość usług (terminy dostarczeń, sprawdzanie statusu online, etc) rośnie, o tyle kompetencje ludzi pracujących przy "okienkach" to jakiś dramat. Mam do czynienia z różnymi miastami, punktami i wszędzie jest to samo. Te panie zatrzymały się w czasie. Niedługo PP obudzi się z ręką w nocniku. ;)

#36 PostWysłany: 23 Lut 2016 18:23 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Kolejny gwóźdź do trumny, który wbija sama sobie PP czyli w ramach konkurencji podwyżka opłat za usługi.

Rosną ceny na poczcie. Przez spadającą liczbę klientów czy wojnę z konkurencją?
http://www.tvp.info/24138412/rosna-ceny ... onkurencja
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Lut 2016 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakoś muszą sobie odbić te niskie ceny w przetargach
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 03 Mar 2016 15:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bareizmy wiecznie żywe...

Załączniki:
Bareja.jpg
Bareja.jpg [ 31.66 KiB | Obejrzany 1866 razy ]
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 18 Maj 2016 15:47 

InPost wywiesza białą flagę i wycofuje się z dostarczania listów. Na razie tylko w mniejszych miejscowościach.

http://www.forbes.pl/inpost-rafala-brzoski-ucieka-z-rynku-listow-akcje-pikuja,artykuly,204778,1,1.html?premiumPreviewHash=bf9931b6bb4c54866233ec03e060b1b9#

Chyba dobrze ? Bo odbieranie ważnych przesyłek np sądowych w pasmanterii, kiosku Ruch czy mięsnym to była paranoja.
Jaka ta PP jest to jest, ale w końcu przygotowani fachowcy do tej roboty. Myślę, że wygranie przetargu w 2013 roku przez In Post było wielkim przekrętem.
 PM off  

#40 PostWysłany: 18 Maj 2016 15:50 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mi się placówka InPostu podoba. Znajduje się w sklepie z piwami, i zawsze jak biorę przesyłkę, to przy okazji kupuję 3 nowe regionalne piwa :P
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości