Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Sty 2016 18:56 

Loty: 61
Kilometry: 105 593
niebieski
Dane z sieci przy czym strona hotelu nie działa:
Hotel Apartments
Pergamos Village
Hotel Apartments C Class (**)
Rapaniana
Tel.: +30 28240 22944, 23380
Fax: +30 28240 22945
Email: info@pergamos-hotel.gr
http://www.pergamos-hotel.gr

Z lowcost holidays nie będzie na pewno problemu gdy skorzystać z domeny .ie lub .de (brak zapisu o konieczności bycia rezydentem UK)
 Profil Relacje PM off
Fafikdog lubi ten post.
Fafikdog uważa post za pomocny.

Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN
#22 PostWysłany: 25 Sty 2016 19:25 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
Dzięki, niestety adres mailowy nie istnieje:
"Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Odpowiedź serwera: 4.1.2 <info@pergamos-hotel.gr>: Recipient address rejected: Domain not found. Sprawdź adresata wiadomości (info@pergamos-hotel.gr), a następnie ponów próbę."
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Sty 2016 20:25 

niebieski
Że strona nie działa napisałem, maila nie sprawdzałem. Chociaż wygląda że hotel istnieje. Lokalizacja https://www.google.pl/maps/@35.5322024, ... 56!6m1!1e1
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Sty 2016 22:16 

niebieski
peter7712 napisał(a):
Z lowcost holidays nie będzie na pewno problemu gdy skorzystać z domeny .ie lub .de (brak zapisu o konieczności bycia rezydentem UK)

peter7712 - dzięki za wszystkie pomocne posty :)
Jeszcze jedno: na lowcostholidays.com mogą nie zarezerwować/sprzedać czy jakie inne konsekwencje są możliwe?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Sty 2016 23:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Sporadycznie odrzucali rezerwacje w przeszłości, powołując się na regulamin, kasę oddawali.
Ale to głównie chodziło o rezerwacje z kodami zniżkowymi, kiedy im się wybitnie nie opłacało.
Także tym się raczej nie przejmuj, chociaż w przypadku, kiedy hotel Cię nie przyjmie (ja bym dawno sobie ten hotel-widmo odpuścił, mógł przecież zbankrutować i nie powiadomić nikogo, pocałujesz wtedy klamkę), to lowcostholidays.com może się migać z pomocą w związku z naruszeniem regulaminu.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Sty 2016 23:45 

niebieski
Tak jak pisze jobi
zdarzało się sporadycznie na .com że odrzucali rezerwację przy dużych kodach zniżkowych. Podaj daty i liczbe osób, spróbuje ci znaleźć jakiś ciekawy zamiennik, oraz oczywiście cenę jaką masz obecnie, żebym wiedział czy warto pisać
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:56 

niebieski
peter7712 napisał(a):
Tak jak pisze jobi
zdarzało się sporadycznie na .com że odrzucali rezerwację przy dużych kodach zniżkowych. Podaj daty i liczbe osób, spróbuje ci znaleźć jakiś ciekawy zamiennik, oraz oczywiście cenę jaką masz obecnie, żebym wiedział czy warto pisać

2 dorosłe: 02-16/07/2016.
Potrzebuję pokój z aneksem kuchennym, w miejscu do którego da się spokojnie dojechać komunikacją miejską z Chania airport, znalazłem za £256.32 za cały pobyt.
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 26 Sty 2016 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Szukaj na www.alpharooms.com. Tam jest większy wybór ofert co do Krety. Sam tam zamawiałem rok temu i w tym roku też tam będę zamawiał
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Sty 2016 22:27 

niebieski
Nie jestem zorientowany dokąd jeździ komunikacja miejska, ale w tym wypadku chyba nic rozsądnego nie widzę, Bo przypuszczam że Camari Garden Apartments Gerani (200 funtów) ,ewentualnie Radamanthys Apartments, Sfakia (254 funty) przy podróżowaniu autobusami nie będą zbyt wygodne.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 29 Sty 2016 16:37 

niebieski
Może być gdzieś do 370 funciaków...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Sty 2016 18:26 

niebieski
Może hotelu poszukaj na https://www.travelrepublic.es/v2/hotels ... 9d96135caa
Dojazd
http://www.chaniabus.gr/eng/korakieskam ... frpith.php
http://www.e-ktel.com/en/component/imet ... routetable

#32 PostWysłany: 31 Sty 2016 15:55 

niebieski
Po długich poszukiwaniach znalazłem cóś takiego: Casamundo obiekt 1040363.
Na rozkładzie jazdy widziałem, że autobus dojeżdża, brak konkretnego adresu czy nazwy hotelu.
Co sądzicie?

Jest nazwa i strona: http://www.konakimaleme.gr/contact.php
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 31 Sty 2016 16:26 

Byłem kiedyś w tej okolicy.Autobus jedzie główną ulicą w Maleme a przystanek jest jakieś 150 m od kompleksu Konaki na przeciwko marketu Inka.
Ten obiekt jest dostepny na innych portalach i nawet na Booking jest tańszy i nie trzeba pół roku wcześniej płacić ponad 2300 zł z góry.
 PM off  

#34 PostWysłany: 31 Sty 2016 23:03 

niebieski
Fafikdog nie mam czasu dopasowywać hoteli i połączeń. Te dwa hotele wyzej pisalem że chyba nie za bardzo bo troche dalej od morza, ale możesz się im przyjrzeć i sam zdecydować, sprawdzić połączenia (myślę że jakiś dojazd jest). Jeżeli będziesz szukał innych to gdy ci przegladałem najtaniej wydawało sie na stronach lowcostholidays, alpharooms, quickrooms oraz megawyszukiwarkach hotelscombined, hotelscomparison. Tak jak piszą wyżej za apartament ktory wybrales z casamundo chyba za drogo.
 Profil Relacje PM off
Fafikdog lubi ten post.

#35 PostWysłany: 02 Lut 2016 13:59 

niebieski
Troche poszukałem i znalazłem taka ofertę: Alpharooms Camari Garden Hotel.
Jest możliwość rezerwacji poprzez stronę Alpharooms i bezpośrednio w Hotelu (mam kontak mailowy z Panią z hotelu) - strona Hotelu
Który sposób będzie lepszy/bezpieczniejszy?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Lut 2016 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
A cena będzie taka sama?
Ja tam byłem w tych apartamentach w październiku i rezerwowałem przez Alpharooms. Znajomi rezerwowali w tym samy czasie jeszcze 2 apartamenty i też przez ten serwis i żadnego problemu. Ceny bardzo niskie - tylko lecieć i plażować :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Lut 2016 10:54 

niebieski
Czyli jednak pierwszy wybrany pasuje. Nie wiem jak w hotelu, ale alpharooms 206,17 GBP. Quickrooms 197,83 GBP. Chyba że zdecydowałeś sie z jakimś wyżywieniem. Ja bym kupił tam gdzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 03 Lut 2016 22:24 

niebieski
No i załatwione prze quickrooms.
Dzięki za rady...
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Lip 2016 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Z dniem 15 lipca 2016 lowcosttravelgroup przestaje działać, http://www.lowcostholidays.com/

Poniżej całość z ich strony, w razie jakby tak i strona padła:

We deeply regret to announce that the lowcosttravelgroup (“LCTG”) ceased to trade on 15 July 2016, following exhaustive attempts by the group’s directors to rescue the group, which has been hampered by the recent and ongoing turbulent financial environment.

This notice applies to the following companies and brands:

1.Lowcosttravelgroup Ltd

2.lowcostholidays Spain S.L.

3.Hoteling.com part of Lowcostholidays Spain S.L.

4.Lowcostbeds.com A.G.

Smith & Williamson LLP, jointly with CMB Partners UK Ltd have been appointed as administrators over the UK group entities with effect from 15 July 2016.

On behalf of LCTG, the directors wish to profusely apologise for the inconvenience and distress that this will cause to our customers.

The following information is provided to assist customers, agents, suppliers and creditors.

Lowcostholidays.com

Customers In Resort

Customers who have booked a Holiday combination (Flight plus Hotel)

If you are already on holiday you will be in possession of your flight tickets which remain valid.

You may be asked by the hotel suppliers, transfer suppliers and car parking suppliers (if you have booked these services) to pay them locally which you may have to pay & reclaim against

I.Your Travel Insurance provider (if you have travel Insurance)

II.Govern de les illes Balears (http://www.caib.es) who is the regulator of the Spanish Travel Agency.

III.Your credit card provider for services not received.

It would be advisable for you to keep all receipts of expenses incurred in order to claim a refund or compensation.

You should also register your claim at lowcosttravelspain@smith.williamson.co.uk

Customers who have booked Hotel Accommodation only

You may be asked by the hotel suppliers, transfer suppliers and car parking suppliers (if you have booked these services) to pay them locally which you may have to pay & reclaim against

II.Your credit card provider for services not received.

It would be advisable for you to keep all receipts of expenses incurred in order to claim a refund or compensation.

You should also register your claim at lowcosttravelspain@smith.williamson.co.uk

Customers Due to Travel

Customers who have booked a Holiday combination (Flight plus Hotel)

If you have booked a combination flights and accommodation (+ other services, e.g. transfer, car-hire, etc) your contract for the flights will be direct with the airline and payment will have been made to them in most cases at time of booking. If you are in receipt of your flight ticket from the airline you will be able to check-in and travel as normal. If you have not received your flight confirmation details, you should contact the airline directly to determine the status of your flight reservation. If the airline informs you that your reservation is not confirmed then you will need to rebook your flights with another provider and make a claim using the options outlined below:

Your hotel reservation will not be valid so you will have to re-book your hotel accommodation and any other services that you may have reserved via Lowcostholidays.com (e.g. transfer, car-hire, airport parking etc) with another company. You can reclaim lost amounts against:

I. Your Travel Insurance provider (if you have travel Insurance)

II.Govern de les illes Balears (http://www.caib.es) who is the regulator of the Spanish Travel Agency.

III.Your credit card provider for services not received.

Customers who have booked a Holiday combination (Hotel Only)

Your reservation will be cancelled by the hotel supplier and you will need to rebook your accommodation.

You can submit your claim for the amounts paid to Lowcostholidays.com using any of the following options

Hoteling.com

Lowcostbeds

Agents/Tour Operators/OTA’s

Customers In Resort

Your customer’s hotel accommodation may or may not have received payment from lowcostbeds A.G. (LCB) or the 3rd party supplier that made the reservation directly with the hotel. It is possible therefore that your customers may be asked for payment by the hotel before they leave. You may wish to contact the hotel directly to make payment or alternatively let your customer pay the hotel and reclaim from you. In either case you will then need to contact: lowcosttravelswiss@smith.williamson.co.uk in order to register your claim.

Customers Due to Travel

No forward hotel reservations made via LCB will be valid therefore you need to make arrangements to re-book all your future reservations via another supplier.

For agents who have pre-paid LCB for future bookings you will have to contact lowcosttravelswiss@smith.williamson.co.uk

Hotel and XML Suppliers and General Creditors

Please contact lowcosttravelswiss@smith.williamson.co.uk with details of your claim.

Please Note:

LCTG is no longer trading so there is no possibility of contacting the company. If you need to process a claim against LCTG (or any of its companies or brands) please contact lowcosttravelswiss@smith.williamson.co.uk with details of your claim – contact can only be made via email.

Lowcosttravelgroup

General Creditors

Please contact lowcosttravelgroup@smith.williamson.co.uk with details of your claim.

Please Note:

LCTG is no longer trading so there is no possibility of contacting the company. If you need to process a claim against LCTG (or any of its companies or brands) please contact lowcosttravelgroup@smith.williamson.co.uk with details of your claim – contact can only be made via email.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości