Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sty 2016 10:51 

Witam, pewnie ktoś podróżował do tych krajów i w związku z tym mam kilka pytań. Może mi napisać mniej więcej koszt takiej podróży, chodzi mi noclegi, czy znajdę coś za ok. do 50 zł (w przeliczeniu). Kiedy najlepiej odwiedzać te kraje? Na co zwrócić uwagę? Czy można dostać się np. z Chin do Korei Pd., a potem z Korei do Japonii promem? Czy ktoś np. podróżował autostopem? Chodzi mi o najtańszy transport. Myślałam, że pojadę koleją do Ułan Bator. Stamtąd do Chin, potem do Korei, Japonii i z Japonii to nie wiem jak z powrotem do Polski :)
Mam nadzieję, że na planach nie zakończy się moja podróż :)))
Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛 Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛
💣 Petarda 💣 Tanie loty do Tajlandii (Phuket) od 1751 PLN ☀️👙 💣 Petarda 💣 Tanie loty do Tajlandii (Phuket) od 1751 PLN ☀️👙
#2 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:13 

Ja bylem w Japonii jakis czas temu. Nocowalem glownie w hostelach i ceny za noc byly w okolicy 2000 jenow, czyli ok. 70 zl (czasem taniej). Jesli to jednak za duzo, to dosyc popularna byla mozliwosc darmowych noclegow w zamian za pomoc w sprzataniu (a przynajmniej w kazdym hostelu, gdzie nocowalem, byla informacja o takiej mozliwosci). Jesli chodzi o jedzenie, to za ok. 500 jenow (15-20zl) mozna bylo spokojnie zjesc spory lunch w knajpce, a gdyby intensywnie korzystac z promocji przed zamknieciem w centrach handlowych, moznaby zjesc jeszcze taniej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:23 
Awatar użytkownika

oooo
temat rzeka
za chwile sie zacznie pisanie i opisywanie
a to jest tylko i wylacznie moja wersja, kazdy ma inne zdanie
Chiny nocleg do 50 znajdziesz, transport miedzy miastami samolot+ , pociag
Korea nocleg ciezko ale...., transport samolot autobus(120)
Japonia nocleg nie znajdziesz, samolot (120) autobus (100?)
z Chin do Korea nie polecam pamietam ze dosyc drogo nie bralem pod uwage
Korea Japonia samolot ok150 z bagazem

termion wszystko poza zima

ale sie zacznie za chwile
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:32 
Awatar użytkownika

srebrny
proponuje zamiast zakładać infantylny temat po prostu przejrzeć to forum
znajdziesz tu wszystkie odpowiedzi na swoje pytania także na te których jeszcze nie zadałaś bo na nie nie wpadłaś

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sty 2016 11:53 

Pociągiem, promem, autostopem będzie najdrożej. Trzeba spojrzeć na mapę jak te kraje są daleko od Polski. Autostop jest teoretycznie za darmo ale przecież trzeba coś jeść i gdzieś spać w trakcie podróży.
Podróż samolotem jest nudna ale będzie najtaniej. Jest temat na forum jak szukać taniego lotu. Proponuję tam zajrzeć.
 PM off  

#6 PostWysłany: 28 Sty 2016 10:14 

Dziękuję za porady. Planuję podróż lądem ze wzgl. na lęk przed lataniem (nie chcę siać paniki w samolocie, kiedy najdzie mnie ochota wyjścia na zewnątrz). Forum przejrzałam i wiadomości w Internecie też. Podstawa to dobry plan i zebrane fundusze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości