Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2016 10:55 

Pytanie do tych co byli na obu wyspach: czy warto jechać na Tasmanię czy KI jest lepsza?

Wg mnie KI jest warta odwiedzenia ale pytam pod kątem ewentualnego drugiego wyjazdu i osób, które nie były w żadnym z tych miejsc a czasowo nie będzie możliwości aby odwiedzić obie wyspy, zatem co lepiej wybrać: Tasmanię czy Wyspę Kangura?
 PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 24 Sty 2016 16:52 

Naprawdę nikt z tego forum nie był na obu wyspach? :o
 PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2016 10:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba trudno porównać te dwie wyspy. To trochę tak jakby zapytać czy lepiej pojechać do Portugalii czy zwiedzić tylko dystrykt Faro bo takie mniej więcej są to różnice powierzchniowe : jak masz mało czasu i jesteś w okolicach Adelajdy - odwiedź Wyspe Kangura, w okolicach Brisbane - Wyspę Piaszczystą... . Jak masz więcej - poświęć go Tasmanii.
Ja nie byłam na Wyspie kangura:) Ale Tasmania oczarowała mnie od pierwszego spojrzenia :)

#4 PostWysłany: 11 Sie 2016 20:30 

@gosiagosia proszę powiedz ile dni na Tasmanię należałoby przeznaczyć? Z tego co czytam w Twojej relacji (za chwilę będę ją znała na pamięć :lol: ) byliście 4 dni? Nie mam potrzeby żeby ją jakoś bardzo dokładnie zwiedzać ale też nie pominąć czegoś wyjątkowego :).
 PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sie 2016 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie @singielka_1976 - byliśmy tam tylko dwa i pół dnia. Gdyby nie ten opóźniony samolot bylibysmy o 8 rano a w efekcie wylądowaliśmy ok.15. I te pół dnia to też właściwie się nie liczy :(
W planie było w drodze do Bay of Fires Bridestowe Lavender Estate. Ale po głębszym przemyśleniu i tak bym odpuściła – te cuda są bliżej w Prowansji.
A gdybym miała jeszcze raz zaplanować Tasmanię to lądowałabym w Launcheston i pojechałabym do Bay of Fires. Jeden dzień tam.Potem przemieściłabym się w okolice Hobart – to drugi - w drodze Freycinet National Park z Wineglass Bay. Nocleg w okolicach Hobart Tam jest Salamanca Markets Hobart (rynek, zawsze w sobotę od 9 rano – postarałabym się być tam w sobotę )
i trzeci dzień Tasman National Park(Eaglehawk Neck i Remarkable Cave) a w czwarty Franklin-Gordon Wild Rivers National Park z Tahune Airwalk I całodziennym trekkingiem tam . I piątego dnia z Hobart gdzieś tam na kontynent.
To takie minimum bo nie uwzględniłam np. Cradle Mountain-Lake St Clair National Park na który fajnie by było przeznaczyć chociaż ze dwa dni.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości