Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Sty 2016 00:50 
Awatar użytkownika

Moja sprawa wygląda następująco:
- kiedy lecieliśmy liną Etihad w 2015 roku, na nasz samolot z Abu Dhabi do Singapuru był overbooking. Dostaliśmy bilet na inny lot oraz jako gratyfikację, imienne vouchery na 200 USD każdy.
- na voucherze jest napisane, że można go wykorzystać na usługi transportowe linii Etihad, w tym oczywiście na zakup biletów lotniczych. Jest data ważności, żeby go użyć, do 13.02.2016

Próbowaliśmy go wykorzystać:
- podczas rezerwacji na stronie internetowej - nie udało się, voucher nie ma żadnego numeru, promo code czy innego hasła, które działałoby na ich stronie.
- dzwoniliśmy na infolinię - o ile zrozumiałam pana mówiącego w Hinglish, voucher mogę wykorzystać tylko w biurze stacjonarnym Etihad, najlepiej w Abu Dhabi. LOL.
- obsługa klienta napisała do mnie, że nie może (lub nie chce) mi pomóc.

O ile szukałam, w Polsce nie ma takiego biura.

Przyznam, że czujemy się, mówiąc wprost, oszwabieni przez Etihad i ten ich pseudo "voucher".

Czy może ktoś wie, czy jednak mogę coś zrobić, żeby te 200 dolarów na osobę jakoś wykorzystać kupując bilety na podróż Etihadem? Czy jakiegoś sposobu jeszcze nie wypróbowaliśmy? Dziękuję za uwagę :)

Ostatnio edytowany przez mashacra, 11 Sty 2016 10:47, edytowano w sumie 1 raz
dane osobowe
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
#2 PostWysłany: 11 Sty 2016 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Może spróbuj skontaktować się z nimi na FB? Widać, że nie tylko ty jeden masz ten problem: https://www.facebook.com/etihad.airways ... 3218210808
Również z FT: http://www.flyertalk.com/forum/etihad-a ... o-use.html.
Wygląda też, że Polska jest "przypisana" do biura w Wiedniu, aczkolwiek numer infolinii jest "polski": 223060964.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Sty 2016 03:25 
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedź. Niestety ich fejsbukowy team nic nie wie, poza sugestią, żeby zadzwonić do centrali w Abu Dhabi. A telefonista poradził przyjazd do Abu Dhabi :shock:
Wygląda na to, że te ich vouchery to w dużej mierze ściema.
Jestem pewny, że dzwoniłem na ten polski numer, jednak nie pamiętam, czy mi się udało, więc jutro znów spróbuję!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Sty 2016 03:40 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
niebieski
etihad jest slaby jesli chodzi o call centre. dzwonilem do nich raz na polski numer i bez pytania wyladowalem u jakiegos hindusa. zadnego wybierz jezyk, czy pzrepraszamy, ale polski operator jest zajety... to nie to, co emirates niestety...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Sty 2016 03:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Proponuję usunąć zdjęcie vouchera.
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Sty 2016 00:42 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Gdzieś na LoyaltyLobby (albo gdzie indziej) wyczytałem kiedyś, że w przypadku problemów z obsługą klienta warto napisać do CEO Etihadu :D jest dostępny w sieci email. Podobno wtedy potrafią szybiej obsługiwać.
Koala22 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 25 Lut 2016 13:59 
Awatar użytkownika

Ostatecznie nic nie udało się załatwić w tej sprawie...

Gdyby się komuś w przyszłości zdarzyła taka sytuacja, że dostałby w Abu Dhabi przeprosinowy voucher, to niech go od razu realizuje w Abu Dhabi w ich ticket counter w hali odlotów.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lut 2016 14:11 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Jak zmieniałem bilet Air Serbia / Etihad to załatwiałem to osobiście w Warszawie w :

Air Serbia GSA
TAL Aviation Poland, SP.ZO.O.
Al. Ujazdowskie 20
00-478 Warsaw
Poland
+48 22 627 2258
airserbia@tal.pl

Zmienili Mi to w obu systemach -spróbuj :?:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lut 2016 14:18 

niebieski
Wstydz sie ETIHADZIE!!
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości