Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2016 11:49 

Cześć,

Co sądzicie o serwisie internetowym, który zawierałby gotowe listy co zapakować do walizki na konkretny wyjazd? Na przykład gotowa lista co zabrać na wyjazd na narty, co spakować na wyjazd do Tajlandii?

Podoba się Wam taki pomysł, jest to potrzebne czy nie?

Poprzedni mój post został usunięty, pewnie przez link. Choć pytałam administratora czy mogę dodać taki post i wyraził zgodę.
Moje pytanie nie jest reklamą tylko chęcią sprawdzenia czy taki serwis ma sens. Pytam Was, bo uważam, że tutaj uzyskam najbardziej wartościowe opinie.

Pozdrawiam,
Edyta
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#2 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:06 

Ten serwis nie ma sensu.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Wg mnie zbyt dużo zmiennych żeby można było dawać gotowe recepty ;)

Na początek - każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby.
Potem - długość wyjazdu, wielkość możliwego do zabrania bagażu, cel wyjazdu.

Jeden lubi plecak inni wielkie walizki.

Zgadzam się z @Don_Bartoss

#4 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Gotowa lista lekarstw itd. chetnie mi by sie przydała :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
dla jakiegoś tam promila ma
dla normalnego człowieka -NIE

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
maarcin1938 napisał(a):
Gotowa lista lekarstw itd. chetnie mi by sie przydała :D

proszę:

dla-podroznika,247,32090
maarcin1938 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla mnie przy wyjazdach min. raz w tygodniu, taki serwis to tylko kolejna pierdoła co zajmuje czas. Musisz włączyć komputer, telefon, zalogować się, tylko po to, żeby sprawdzić czy na najbliższy wyjazd masz spakować papier toaletowy czy nie.

Przy częstych wyjazdach prawie zawsze bierze się to samo i to jest automatyczne.

Po przyjeździe z walizki wyrzucam tylko "brudy" i jakieś ładowarki itp, reszta zostaje na...kolejny wyjazd, dokładam tylko brakujące ciuchy w zależności od długości wyjazdów.

Zdarzają się wyjazdy bardziej niestandardowe, gdzie zabiera się też dodatkowe rzeczy, ale tu niezawodne: kartka i ołówek, zostawiona zawsze w widocznym miejscu na stole lub w walizce.

My nocujemy tylko w hotelach, więc też bardzo nie musimy myśleć o kosmetykach itp.

To jest dla tych którzy "żyją" wyjazdami (wakacjami), bo jadą raz w roku, tydzień przed zaczynają pakowanie itd + grupy ludzi lubiące różne takie bajery, tu sobie kliknie, tam udostępni co pakuje na wyjazd :?

Nie wiem jak to dokładnie działa, ale przy tym udostępnianiu to powinna też być jakaś opcja,np. ja biorę żel pod prysznic, a ty pastę do zębów,bo po co brać litr żelu i pół kilo pasty? No ale tu znów pytanie kto ma wziąć żel a kto pastę? Bo jeden lubi truskawkową, inny ma paradontozę...

#8 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
e.dyt.a napisał(a):
Poprzedni mój post został usunięty, pewnie przez link. Choć pytałam administratora czy mogę dodać taki post i wyraził zgodę.
Moje pytanie nie jest reklamą tylko chęcią sprawdzenia czy taki serwis ma sens. Pytam Was, bo uważam, że tutaj uzyskam najbardziej wartościowe opinie.

Ja skasowałem, wybacz, nie miałem pojęcia że miałaś zgodę.
Wstaw linka, niech reszta zobaczy co to ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:43 

niebieski
Wyjatkowo durny pomysl :)
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#10 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:52 

Nie powiedziałbym, że to taka durna idea. Dla ludzi, którzy często podróżują może nie jest to coś, co się im przyda, ale jest sporo osób, które raz na rok kupują "alla na last minute" i się dziwią, że później, że Egipt to nie Europa albo, że gdzieś w Europie używają innych wtyczek.
 PM off
zbyhu lubi ten post.

#11 PostWysłany: 05 Sty 2016 12:59 

Dzięki za szczere opinie. Po to właśnie pytam i testuję ten pomysł żeby się dowiedzieć czy to ma sens czy nie.

Wrzucam link do wersji testwej serwisu http://listomaniak.pl/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Informacje, co i jak spakować (nawet wg klimatu), można znaleźć w sieci bez rejestracji. Jeśli myśleliście też o sprzedaży danych/ świadczeniu usług marketingowych, nie nastawiałabym się na kokosy.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:25 

Może auor strony wytłumaczy po co ta rejestracja żeby cokolwiek zobaczyć ?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:33 

Kara napisał(a):
Informacje, co i jak spakować (nawet wg klimatu), można znaleźć w sieci bez rejestracji. Jeśli myśleliście też o sprzedaży danych/ świadczeniu usług marketingowych, nie nastawiałabym się na kokosy.

Zdecydowanie nie jest to nastawione na sprzedaż żadnych danych itp. Podgląd list będzie możliwy bez rejestracji. Jest to jednak wersja testowa i nie wszystko zostało jeszcze uruchomione poprawnie. Rejestracja będzie potrzebna do ewentualnej edycji listy.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:38 

HON fly4free
Po co lista; wystarczy spakować walizkę a potem wywalić połowę tego co się chciało zabrać i bagaż gotowy :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:39 

złoty
Serwis na pierwszy rzut oka ładny, nowocześnie zaprojektowany i wykonany. Ale ... ja nie zostanę jego użytkownikem. Mi wystarczają np. google docs jak chcę zrobić listę. Jeśli się zdecydujecie rozwijać pomysł musicie mieć szerokie opcje importu/eksportu , bo może są ludzie, którzy będą chcieli się pochwalić jaką zaj...ą listę zrobili. Ale szans na komercyjny sukces nie widze.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Gdybym się natknął na taki serwis, który dodatkowo miałby przyjazny, czytelny układ, rozsądne kategorie to pomimo, że uważam się za w miarę doświadczonego turystę/podróżnika to przeczytałbym taką listę. Tak samo jak czytam rozdział w przewodniku "Przed wyjazdem/co zabrać... itd" albo relacje forumowiczów z różnych miejsc, nie po to żeby podążać tymi samymi ścieżkami, ale raczej zainspirować się. Tak samo traktowałbym taką listę - z przymrużeniem oka. Oczekiwałbym szerokiej listy z dużą ilością "patentów" (np metr sznurka, który przyda się do...), z której wykreślałbym zbędne rzeczy moim zdaniem.

Sprawa jest trudna, jak pisali poprzednicy, żeby dopasować wyposażenie do charakteru podróży. Ja mam od kilku sezonów swoją listę na samotny treking w górach, z namiotem lub w schronach, którą modyfikuję przed każdym wyjazdem, a i tak zdarzają się niespodzianki...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
no i nie zobacze....
rejestrowac sie nie bede

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Sty 2016 13:47 
Awatar użytkownika

niebieski
@e.dyt.a to może daj znać, jak pojawią się jakiekolwiek listy.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Sty 2016 14:03 

złoty
Taki mały OT. Cejrowski zrobił kiedyś odcinek Boso poświęcony pakowaniu na wyprawę z dwoma skrajnymi koncepcjami pakowania -> http://www.bosoprzezswiat.kinofabryka.pl/lodka.php Moja koncepcja pakowania jest bliższa Cejrowskiemu, mojej żony jego towarzyszowi. Ona pakuje, ja wypakowuję. I jak tu zrobić listę? :)
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 43 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości