Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:48 

Witam.
Sprawa przedstawia się następująco. Koleżance zaginął dowód osobisty, a paszport zostawiła w Hiszpanii, w Barcelonie.
W najbliższą środę tj. 30.12.2015 ma lot z Wawy do Londynu, a niestety nawet z odpowiednim zaświadczeniem z UM linia lotnicza (Ryanair bodajże) nie wpuści jej na pokład. Na wyrobienie dokumentu tymczasowego po prostu nie ma szans w tak krótkim terminie.

Czy jest ktoś kto 29.12.15 lub 30.12.15 będzie podróżował na trasie z Barcelony do Polski i mógłby ów nieszczęsny paszport przetransportować?

A może jest jakiś inny sposób aby tę podróż odbyć...?
Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc w tym temacie.

W przypadku gdyby ktoś z Was zdecydował się wyświadczyć nam tę przysługę proszę o bezpośredni kontakt w prywatnej wiadomości.

Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
Liga Mistrzów na Spotify Camp Nou❗ Loty i wejściówa na mecz FC Barcelony za 1337 PLN 🔥😮 Liga Mistrzów na Spotify Camp Nou❗ Loty i wejściówa na mecz FC Barcelony za 1337 PLN 🔥😮
#2 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jest temat o transporcie paszportu, teoretycznie jest to nielegalne i najlepiej kurier

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Niech osoba, która ma jej paszport wyśle go kurierem.

#4 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:56 

Co do kuriera- wiem, wziąłem tę opcję na celownik. Nie mam jednak gwarancji, że dojdzie na czas stąd moje pytanie do Was podróżujących. Poza tym, za kuriera zaśpiewali... 200€ :shock:

Ostatnio edytowany przez Kiwas, 28 Gru 2015 16:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Warto przeczytać

przewoz-cudzego-paszportu,15,77344
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Gru 2015 16:57 

niebieski
Na szybko sprawdzałem DHL i UPS - koszt około 300 zł, czas doręczenia 1/2 dni. Im dłużej będziecie zwlekali, tym mniejsza szansa, że paczka dojdzie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Gru 2015 18:07 

niebieski
UPS na stronie pośrednika (wygodnykurier.pl) pokazał mi 149 zł, ale nie wiem jaki czas na realizację. Zobacz strony pośredników, tam jest taniej niż na stronach kuriera.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości