Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Póki co troszkę w wersji beta, ale dla ułatwienia statystyk i podsumowań na naszej społeczności zrobiliśmy możliwość podglądu lotów w danym roku. Niestety na chwilę obecną link trzeba modyfikować ręcznie, jednak w przyszłości możecie spodziewać się poprawki i odpowiednich przycisków w profilu ;)

Na chwilę obecną działa to tak - na moim przykładzie:

Link do moich lotów:

http://szymonpoznan1.fly4free.pl/

Link do lotów w 2015 roku:

http://szymonpoznan1.fly4free.pl/?page=2015

Jak widać, do odnośnika do swojej mapki należy dodać '/?page=2015'

Enjoy :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 14 Gru 2015 16:40 
Awatar użytkownika

srebrny
cart napisał(a):
Święta Wielkanocne spędziliśmy nad jeziorami Garda i Como:
Image

Czy to może z Monte Baldo ?
 Profil Relacje PM off  

Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
#42 PostWysłany: 14 Gru 2015 18:02 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Washington napisał(a):
(...)inspirację do obróbki zdjęcia dostarczyło mi forum i posty jednego z użytkowników - kto zgadnie którego? ;) )

Chciałem pogłówkować ale w sumie to nie mój biznes.
 Profil Relacje PM off
Washington lubi ten post.

#43 PostWysłany: 14 Gru 2015 18:46 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Moja skromnizna porównując innych kolegów i koleżanki, no ale, Wrocław w styczniu,Czechy w tym Praga i Ostrawa także styczeń, marzec moja wymarzona Mołdawia z Nadniestrzem -ostanie loty Eurolot, kwiecień Zakopane z liźnięciem Słowacji, lipiec AirSerbia, Belgrad uwielbiam to miasto, Timisoara w Rumunii, Tuzla w Bośni i Hercegowinie, no i październik Grecja Ryanairem dokładnie Saloniki i Macedonia Skopje.
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#44 PostWysłany: 14 Gru 2015 19:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Póki co troszkę w wersji beta, ale dla ułatwienia statystyk i podsumowań na naszej społeczności zrobiliśmy możliwość podglądu lotów w danym roku. Niestety na chwilę obecną link trzeba modyfikować ręcznie, jednak w przyszłości możecie spodziewać się poprawki i odpowiednich przycisków w profilu ;)

Na chwilę obecną działa to tak - na moim przykładzie:

Link do moich lotów:

http://szymonpoznan1.fly4free.pl/

Link do lotów w 2015 roku:

http://szymonpoznan1.fly4free.pl/?page=2015

Jak widać, do odnośnika do swojej mapki należy dodać '/?page=2015'

Enjoy :)
5 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 14 Gru 2015 19:44 

Loty: 28
Kilometry: 32 819
Rok 2015 to mój debiut.Podczas tegorocznych wakacji pierwszy raz leciałem samolotem i połknełem bakcyla :) Wyżej wymieniony wakacyjny lot to Berlin-Palma i Palma-Berlin.Później z powodu pracy przerwa do listopada i kolejne dwa loty.Berlin-Bergamo i spowrotem.Więc tylko 4 loty co w porównaniu z resztą forumowiczów jest śmieszne.Naszczęście rok 2016 zapowiada sie dużo konkretniej.Obecnie posiadam wykupione bilety na styczniowy mini eurotrip (5 lotów) i na 100% wypad wakacyjny ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 14 Gru 2015 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
@maczala1
Tak jest.

#47 PostWysłany: 14 Gru 2015 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Dla mnie to byl rekordowy rok, a mialam przyciac troche podrozowanie ;-)

Do dzisiaj 66 lotow, ale mam jeszcze 7 zarezerwowanych i musze dokupic jeden, zeby wrocic do domu z Wawy. http://aga-podrozniczka.fly4free.pl/?page=2015

Pomijajac latanie po Europie, to wyjatkowo rozpuscilam sie z wizytami w USA: Alaska, 2 x Hawaje, NYC, Floryda, itp. Na zakonczenie roku mam jeszcze wypad do Los Angeles, a dokladniej to do San Diego. Oprocz tego co widac w mojej historii latania, to krecilam sie tez samochodem po Europie, lacznie jakies 11tys mil (17,6tys km):
-polnocne Niemcy: Hamburg, Lubeka, Hanover
-Kolonia i Strasburg
-marnowanie paliwa na trasie: Calais - Zamek Hohenzollern - Norymberga - Magdeburg - Calais
-3 tygodnie po Europie: w tym 2 tygodnie po Polsce, tydzien w Szwajcarii, Niemczech i Francji.

Ile spedzilam nocy w hotelach i poza domem, to nawet nie chce mi sie liczyc. Na przyszly rok mam tylko jedna rezerwacje do Fairbanks na Alasce, ale chyba nie bede mogla poleciec, wiec bilet zmarnuje sie. Na razie nic nie planuje, bo moja uwaga zostala przekierowana gdzie indziej.

Zdjec nie wrzucam, bylo sporo w relacjach i sa w moim profilu.
8 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 15 Gru 2015 13:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
W tym roku gorzej niż w 2014, bo tylko 34 loty i 100550 km w powietrzu. Dużym + w tym roku dla mnie było wyrobie wizy do USA ;) Mniejsze i krótsze wyjazdy zamieniłem na dłuższe i dalsze i tak w styczniu była Brazylia, w marcu przedłużony weekend w IST by AFT i Expedia ;). W kwietniu zaliczyłem derby Mediolanu, w maju Hawaje, a w wrześniu NZ.
Dwie osatnie podróże to swego rodzaju hity prosto z SG.

Pozostałe stastystyki to:

8 nowych linii lotniczych: Jetstar Airways, TAM, American Airlines, British Airways, Air New Zealand, Thai Airways , Austrian Airlines oraz Air Berlin
5 nowych państwa: USA, Tajlandia, Nowa Zelandia, Brazylia i przelotem Argentyna ;)

Załącznik:
mapa2015.png
mapa2015.png [ 207.08 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Oraz kilka fotek:

Załącznik:
20150127_125919.jpg
20150127_125919.jpg [ 119.5 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0628.jpg
DSC_0628.jpg [ 195.16 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0163.jpg
DSC_0163.jpg [ 155.47 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0025.jpg
DSC_0025.jpg [ 144.71 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0678.jpg
DSC_0678.jpg [ 191.13 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0526.jpg
DSC_0526.jpg [ 190 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0505.jpg
DSC_0505.jpg [ 161.75 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0444.jpg
DSC_0444.jpg [ 173.05 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

Załącznik:
DSC_0682.jpg
DSC_0682.jpg [ 141.18 KiB | Obejrzany 3021 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
17 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 15 Gru 2015 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 102 845
U mnie było mniej intensywnie, za to konkretnie - udało się spełnić dwa marzenia (Tikal w Gwatemali i road trip po Islandii):
- STYCZEŃ: Meksyk, Belize, Gwatemala
- KWIECIEŃ: Londyn
- MAJ: Islandia
- CZERWIEC: Lizbona
- WRZESIEŃ: Wenecja, Werona i jez. Garda
- LISTOPADA: Rzym

kent łejt na nową pulę dni urlopowych:)

Załączniki:
skogafoss.jpg
skogafoss.jpg [ 107.58 KiB | Obejrzany 2955 razy ]
tikal.jpg
tikal.jpg [ 120.62 KiB | Obejrzany 2955 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 16 Gru 2015 20:06 
Awatar użytkownika

srebrny
No to czas na moje podsumowanie roku – w porównaniu do innych forumowiczów szału ni ma, ale dla mnie i tak bez wątpienia był to najlepszy rok.
Około 80 000km w powietrzu co dało 56 lotów, z czego niestety około 40 to krajówki po Polsce, jednak mimo wszystko coś tam udało się zobaczyć.

Link: http://szymonpoznan1.fly4free.pl/?page=2015

Mapa:

Załącznik:
mapka.png
mapka.png [ 719.69 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Pierwszy wyjazd w roku to moderatorskie 4 dni w Barcelonie w styczniu:

Załącznik:
BCN.jpg
BCN.jpg [ 565.12 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Następnie weekend w Londynie (byłem chyba ostatnim forumowiczem, który tam jeszcze nie był :D ):

Załącznik:
londyn.jpg
londyn.jpg [ 211.04 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Przełom lutego i marca: 9 dni w Dubaju i Abu Dabi (tu zrodziła się koncepcja do powrotu jesienią, ale o tym później):

Załącznik:
dub1.jpg
dub1.jpg [ 198.11 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Załącznik:
dub2.jpg
dub2.jpg [ 286.32 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

W czerwcu wróciłem odwiedzić NYC – 4dni. Byłem już tam zimą i wtedy postanowiłem, że musze wrócić latem – udało się ;) Przy okazji był to mój pierwszy w życiu samotny wyjazd:

Załącznik:
NYC.jpg
NYC.jpg [ 266.43 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Pod koniec czerwca 5-godzinny spacer po Nykoping:

Załącznik:
Nyko.jpg
Nyko.jpg [ 184.22 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

W wakacje nigdzie (poza krajówkami WRO, GDN, KRK, WAW) nie latałem czekając na wrześniowy wyjazd, jednak w sierpniu udało mi się wyskoczyć samochodem na weekend do Brna na MotoGP:

Załącznik:
MOTO1.jpg
MOTO1.jpg [ 236.35 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Udało się strzelić fotkę z Rossim i Marquezem - w zasadzie z każdym zawodnikiem :) Co wydaje się być niemożliwe, jednak mamy na to patent :D

Załącznik:
MOTO2.jpg
MOTO2.jpg [ 266.04 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Wrzesień to druga w tym roku wizyta w USA, a dokładnie planowany od stycznia wyjazd na Hawaje (8 dni) + po drodze w Chicago (3 dni) oraz trzecia już wizyta w NYC (3dni):

Załącznik:
HNL1.jpg
HNL1.jpg [ 223.49 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Załącznik:
HNL2.jpg
HNL2.jpg [ 244.46 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

W listopadzie zainspirowany marcową wizytą na torze Yas Marina Circuit wyskoczyłem na weekend na Grand Prix F1 w Abu Dabi + 1 dzień w Dubaju:

Załącznik:
F1-1.jpg
F1-1.jpg [ 222.02 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

Załącznik:
F1-2.jpg
F1-2.jpg [ 234.33 KiB | Obejrzany 2710 razy ]

W grudniu ostatni wyjazd w tym roku – piwkowy weekend w Pradze z forumowiczami (co było w Pradze, zostaje w Pradze, więc bez twarzy :D ):

Załącznik:
Lager.png
Lager.png [ 1.09 MiB | Obejrzany 2710 razy ]

Poza tym jak już wspomniałem około 40 lotów po Polsce LOTem – przy okazji wylatany FTL.

Pierwszy raz: LOTem, Smartwingsem, Airberlinem, B777, B787.

W nowym roku póki co zakupione: Rzym, Londyn, Kijów, Paryż, Bangkok, poza tym w planach na pewno kolejne motoGP w Brnie i GP F1 – marzy się Singapur :D
Myślę też o RTW, Alasce, Japonii - w sumie myślę o wszystkim, a i tak kierunki wyznaczą promocje :D

PS: Wiem, że przesadziłem z treścią, ale z racji tego, że ciągle nie starcza czasu na napisanie relacji to choć tu ;)
15 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 16 Gru 2015 21:21 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Następnie weekend w Londynie (byłem chyba ostatnim forumowiczem, który tam jeszcze nie był :D ):
Melduję, że byłeś przedostatni. :D Ja byłam pierwszy raz w Londynie 3 tyg. po Tobie;-)
Ale mam małe usprawiedliwienie, jestem Paryżoholiczką :D
szymonpoznan1 lubi ten post.

#52 PostWysłany: 16 Gru 2015 21:44 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
U mnie tego jest mało większość na sportowo, ale od czegoś trzeba zacząć.

Image

11 stycznia - Krótka jednodniówka w Eindhoven i zwiedzanie stadionu PSV. Opis w dziale:
viewtopic.php?p=557586#p557586
2 Maja - Poranny lot Ryanair do Modlina na finał pucharu Polski. Opis znowu w dziale:
viewtopic.php?p=571886#p571886
11 Listopada - Znowu poranny lot Ryanair do Modlina na marsz niepodległości.
3 Grudnia - Powrót Modlin - Gdańsk z Węgier z meczu Ferencváros – Videoton. Opis w dziale:
viewtopic.php?p=678654#p678654

Filmiki z tych wydarzeń dostępne na moim kanale YouTube:

Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie tego więcej!.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 16 Gru 2015 22:09 

@macio106, brawa za obecność na Marszu! Też, jak co roku, byłem :)
@szymonpoznan1, ja nie byłem w Londynie, nie licząc kilku przesiadek. Nie ciągnie mnie ponieważ uważam ten kraj za obcy kulturowo i to w tym negatywnym znaczeniu. Nie byłem również we Francji (poza przesiadkami). Z tych samych powodów. Będę dopiero z okazji EURO2016.
 PM off  

#54 PostWysłany: 17 Gru 2015 00:55 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Fajny mijający rok, u mnie w telegraficznym skrócie wyglądał tak :

Hiszpania/ Fuerteventura - styczeń 7 dni
Image

Gdańsk, Sopot - styczeń 3 dni
Image

Serbia/ Belgrad - luty 4 dni
Image

Izrael/ Tel-Aviv, Jerozolima, Ein Bokek - marzec 7 dni
Image

Rumunia/ Bukareszt - maj 4 dni
Image

Warszawa/ Finał LE - maj 2 dni
Image

Hiszpania/ Costa Dorada - czerwiec 4 dni
Image

Bałtyk/ Niechorze - lipiec 7 dni
Image

Słowacja/ Chopok - sierpień 4 dni
Image

Niemcy/ Nysa Łużycka (rower) - sierpień 3 dni
Image

Czechy/ Praga - wrzesień 3 dni
Image

Filipiny/ Boracay, Manila listopad 14 dni + ZEA/ Dubaj listopad 2 dni
Image

Image
5 ludzi lubi ten post.
maxima uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 17 Gru 2015 02:19 

niebieski
@Washington

Chyba nikt nie napisał - wyczuwam rękę @BusinessClass tak samo z resztą jak u @szymonpoznan1

Rewelacyjne zdjęcia i podróże, świetna inspiracja dla wszystkich. Z niecierpliwością czekam na podsumowanie @tom971 choć on to pewnie jeszcze zrobi po świętach kolejne RTW :>.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 17 Gru 2015 02:30 

HON fly4free
U mnie sezon 2015 też dobiega końca; na koniec grudnia będzie to 156 lotów w tym roku (o ile nic nowego nie wskoczy w ostatniej chwili :D ); tym razem dominowały dynamiczne, weekendowe wypady - bliskie (po kraju i Europie) oraz trochę dalsze - i taka formuła zaczęła mi zdecydowanie bardziej odpowiadać niż "klasyczne", dłuższe wyjazdy co nie znaczy, że takich w ogóle nie było.

W tym roku udało się wykręcić kilka interesujących "kółek" m.in. po Azji, spędzić parę fajnych weekendów w całkiem odległych miejscach (np. Miami, Abu Zabi), zobaczyć jak zmieniły się miasta, w których kiedyś już byłem (np. Amsterdam, Belgrad, Praga, Budapeszt, Kopenhaga, Bangkok), odwiedzić nowe kraje, przetestować nieco produktów w klasach premium w różnych liniach (m.in. Asiana, Singapore, Etihad, American) i…. polecieć pierwszy raz w życiu Ryanairem i Wizzairem (aż po 1 locie) :lol:

Kolejny rok pewnie znów będzie intensywny, na razie naliczyłem ok. 30 lotów zabookowanych na 2016.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 17 Gru 2015 09:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
marek2011 napisał(a):
na koniec grudnia będzie to 156 lotów w tym roku.

Nie pozostaje mi napisać nic innego: BRAWO TY! :)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 17 Gru 2015 18:18 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@szymonpoznan1, ja nie byłem w Londynie, nie licząc kilku przesiadek.

spróbuję przebić:
nigdy nie byłam w Londynie, nawet przesiadkowo;
mało tego, nigdy nie leciałam ryanairem ani wizzem...
:?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#59 PostWysłany: 17 Gru 2015 22:33 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
A napiszę w tym roku podsumowanie, bo przyszły rok niemal na pewno nie będzie równie podróżniczy. Nazbierało się razem 39 lotów. Największe trzy plusy tego roku to:

- Ameryka Południowa: Argentyna, Brazylia, Paragwaj, Urugwaj
- Islandia, nawet jeśli to tylko 4 dni
- zabranie rodziny i znajomych na kilka jednodniowych wycieczek. Ogromna frajda, szczególnie dla ekipy 55+, która często stanowiła większość, np. podczas 11-osobowej wycieczki do Bergen :)

Image

Nowe linie: jedynie Iberia i Aerolineas Argentinas. Jedynie loty nimi oraz loty do/z Islandii Wizzem kosztowały więcej niż 100 zł OW, znakomita więkoszść nie przekroczyła 40 zł. Zdecydowanie cenię sobie krótkie wypady z lotniska w Gdańsku, więc u mnie niezmiennie króluje Wizzair.

Ale po kolei:

11 stycznia - tak, jak kolega powyżej, jednodniówka w Eindhoven. 4 osoby. Nawet nie wiedziałem, że nie byliśmy jedynymi takimi na tym locie :)

koniec stycznia - jednodniówka we Wrocławiu przez Modlin. Ogółem 10 osób.

luty - wypad do Bergamo na mecz Atalanta-Inter. Niestety, restrykcje pokrzyżowały nam plany i na mecz nie weszliśmy.

luty - jednodniówka w Stavanger, a tak naprawdę w przyjemnych okolicznościach przyrody w pobliżu lotniska

marzec - jednodniówka w Dortmundzie, moja druga, teściów pierwsza ;)

kwiecień - Madryt-Buenos-Iguazu-Buenos-Urugwaj-Buenos-Berlin. Relacja jeszcze powstanie. :)

Image

Image

Image

Image

Maj – lot w jedną stronę do Warszawy na finał Ligi Europejskiej

Czerwiec – cztery dni w Islandii, Golden Circle I kilka innych atrakcji

Image

Image

Lipiec – rowerowa jednodniówka w Nykoping i Oxelosund

Lipiec – jednodniówka w Bergen, 11 osób w wieku różnym zdobyło Floyen :)

Image

Wrzesień – jednodniowa przejażdżka z Torp do Kristiansand

Październik – 6 dni w Atenach i na Krecie. Deszczowo, ale wyspa przejechana z zachodu na wschód.

Image

Listopad – weekend w Haugesund

Listopad – wyjazd na mecz Inter-Frosinone. Tym razem udany. J

Listopad – weekend w Turku i Helsinkach

Czyli w sumie 15 wyjazdów. Bardzo dużo w tegorocznych okolicznościach przyrody, czyli załatwianiu kredytu, kupnie mieszkania i jego remoncie. I m.in. z tych właśnie przyczyn przyszły rok zapowiada się dużo skromniej, ale Malta + Wenecja na styczeń i Alesund na luty zaplanowane już są. ;)
12 ludzi lubi ten post.

#60 PostWysłany: 17 Gru 2015 23:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@Djorkaeff fajną masz rodzinę:-)
Djorkaeff lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 114 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość