Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2012 22:16 

Zarezerwowałam loty w jedną stronę na lipiec i dziś chcąc zarezerwować lot powrotny pojawił się komunikat "Przepraszamy, nie znaleziono żadnych odlotów w dniach............" ( w południe jeszcze były) co robić błąd systemu, czekać, nigdzie necie nie znalazłam informacji na temat wycofania się Ryanair z tej trasy?

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#2 PostWysłany: 24 Lut 2012 10:37 

Jestem własnie po rozmowie z inforlinią Ryanair, połączenie jest zlikwidowane, :( całe szczęście że nie zdążyłam zarezerwowac hotelu ufffffffffff, macie jakieś doświadczenie co w takiej sytuacji, moge wymienić bilety na inny dowolny lot, czy tylko zwrot gotówki ( a ew. różnice kursowe?????), na infolinii kazano mi czekać na maila z informacją.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2012 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Lot odwołany lub opóźniony [Prawa pasażera] viewtopic.php?f=15&t=2646
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2012 11:02 
Awatar użytkownika

Na mocy Rozporządzenia WE 261/2004 przysługuje Ci bezpłatne przebookowanie na innego przewoźnika obsługującego tę trasę - z Lipska do Faro można dolecieć np. Air Berlinem (z przesiadką w PMI). Tyle teorii. W praktyce wywalczenie reroutingu bezpośrednio u Ryana będzie graniczyło z cudem. Choć oczywiście gorąco polecam walczyć o swoje prawa, przede wszystkim uważnie przeczytaj wyżej wymienione Rozporządzenie, szykuj się jednak na kontakt z niemieckim odpowiednikiem ULC.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lut 2012 11:15 

platynowy
Nie powinno być problemu ze zmianą na jakikolwiek inny rejs Niemcy-Portugalia w terminie +- kilka dni w stosunku do oryginalnego lotu.

#6 PostWysłany: 24 Lut 2012 11:57 

niebieski
ryan zezwoli Ci na przebukowanie na dowolny lot swojej sieci nawet z przesiadka (oczywiscie bedzie robil wszystko zeby nie korzystac z innych przewoznikow). poczekaj na oficjalna informacje i jak bedzie wiadomosc zazdzwon do nich i jak dobrze pojdzie to zalatwia Ci lot nawet z Polski(jesli tu mieszkasz) do Faro z przesiadka, czy gdziekolwiek indziej.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lut 2012 13:20 

Planowałem wakacje w Portugalii i chciałem lecieć Ryanem z Lipska do Faro.
Jeszcze tydzień temu wszystko było ok, a teraz na stronie Ryana jest taka sytuacja: wybierając Lipsk (lub Faro), mamy mozliwość wyboru jako miejsca docelowego Faro (lub Lipsk). Ale po ustaleniu dat i akceptacji warunków, kolejnego etapu już nie ma, Jest komunikat, ze brak lotów w wybranym terminie.
Możliwe, że zlikwidowali ten kierunek z Lipska, a nie poprawili jeszcze danych w siatce połączeń?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Lut 2012 19:50 

Ja zarezerwowałam ten lot LEJ-FAO i dzis dostałam info cyt:
Ryanair z przykrością zawiadamia, że z powodów operacyjnych od 25/03/2012 poniższe loty zostają odwołane. Prosimy poinformować wszystkich pasażerów podróżujących na rezerwacji.

Pasażerowie mogą skorzystać z następujących opcji:

Opcja 1
Pełny zwrot kosztów. Aby go otrzymać prosimy kliknąć na poniższy link i wypełnić formularz. Ważne: Jeśli jeden z lotów odbywa się przed 25/03/2012 i nie chcą Państwo z niego skorzystać, można się ubiegać o zwrot kosztów za ten lot przy wypełnianiu formularzu.

Opcja 2
Darmowa zmiana na alternatywny lot Ryanair operujący z lub do sąsiadujących lotnisk.

Prosimy o kontakt z centrum rezerwacji Ryanair. Prosimy kliknąć na poniższy link w celu uzyskania szczegółowych informacji.

Brak odpowiedzi z Pana/i strony na ten email, spowoduje automatyczne skasowanie w/w rezerwacji i zwrot pieniędzy w ciągu 21 dni pracujących.

Ryanair serdecznie przeprasza za zaistniałe niedogodności.

#9 PostWysłany: 29 Lut 2012 23:38 

niebieski
Ja mam dokładnie tego samego maila - dziś wieczorem dotarł. Jestem wściekła, jest nas 13 osób i mamy już wstępną rezerwację noclegów (zaliczki wpłacone)
Co nam przysługuje? Będę jutro do nich dzwonić, muszę wiedzieć, czego się spodziewać - przebukowanie na dowolny inny z Niemiec jest średnie - dojazd do Hahn czy Dusseldorfu z Katowic na wtorek - nie istnieje dogodne połączenie samolotem:(
Macie inne pomysły na połączenie? Mieliśmy fajnie pojechać w pon, spać w Lispku, we wtorek lecieć i po dwóch tygodniach wracać, a tu taki klops!
Jeśli ktoś wie, co nam zaproponują i co my możemy ugrać, dajcie znać.
Ewentualnie będę wdzięczna za pomysły połaczenia z Katowic, Wrocławia, Krakowa, itp
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Mar 2012 09:51 

czesc,

jestem w podobnej sytuacji - co prawda lot na 4 osoby... z Lipska 28.04 do Faro i powrot 08.05.2012.
czy ktos juz wie czemu zlikwidowali lot? czy faktycznie jest tak ze musza nam pokryc lot z tych samych lotnisk nawet innym przewoznikiem??
Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Mar 2012 17:58 

niebieski
Jestem po rozmowie z infolinią, przebukują na dowolny inny lot do/ z Faro. Dolot nie wchodzi w grę - tylko jeden lot i jeden powrót.
Albo zwrot kasy - co nas zupełnie nie urządza, bo nie bardzo wiem, jak za 300zł od osoby w trzynastkę miałabym wtedy dostać się do Faro:(
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Mar 2012 18:04 

niebieski
http://www.bild.de/regional/leipzig/rya ... .bild.html

Z bazy w Faro został ściągnięty jeden z samolotów na rzecz Budapesztu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Mar 2012 20:40 

Wlasnie dostalem zwrot kasy. na infoliniii Pan mowil ze beda zwracali dokladnie to samo w PLN -> a dostalem przeliczone po kursie EUR-PLN -> wiec jestem stratny... czy Wam tez tak liczyli? - czy dostaliscie zwrot za ubezpieczenie? (my nie)???

bo76 napisał(a):
Jestem po rozmowie z infolinią, przebukują na dowolny inny lot do/ z Faro. Dolot nie wchodzi w grę - tylko jeden lot i jeden powrót.
Albo zwrot kasy - co nas zupełnie nie urządza, bo nie bardzo wiem, jak za 300zł od osoby w trzynastkę miałabym wtedy dostać się do Faro:(
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Mar 2012 01:44 

niebieski
Ja przebukowywałam większość (miałam loty w dwie strony dla 13 osób na lipiec) jeden lot anulowany - dostałam parę zł mniej )euro jest teraz tańsze), ale niewiele - odznaczyłam ten ich stały kurs, może dlatego?
Zwrot na kartę, którą płaciłam drugiego dnia po owej anulacji.
Zawsze biorę bez ubezp - tutaj więc nie pomogę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości