Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Gru 2015 11:44 

Witam,

Szukam towarzysza podróży na zwiedzanie Stanów Zjednoczonych w terminie 19 marca - 1 kwietnia 2016.
Kilka słów o mnie: 24 lata, student po SGH w Warszawie. Hobby: sport (piłka nożna), gotowanie, podróże,

Kilka słów o planowanej podróży

Trasa: Najpierw zwiedzanie zachodniego wybrzeża: Las Vegas, Wielki Kanion, Los Angeles, San Francisco i San Diego. Później przelot na zachodnią część samolotem i zobaczenie Nowego Jorku i Waszyngtonu. Jeśli się uda, to także wcześniej Miami.
Upodobania: Zwiedzanie zabytków i najważniejszych miejsc w poszczególnych miastach. Oczywiście można dołączyć do tego aspekt imprezowy :)
Doświadczenie: Podróżowałem do 7 krajów w Europie (Niemcy, Anglia, Irlandia, Włochy, Hiszpania, Chorwacja).
Preferowany rodzaj noclegów: preferowałbym niedrogie motele lub couchsurfing jeśli uda się ogarnąć. Z drugiej strony nie chcę jakichś ruder z karaluchami i szczurami :D
Jedzenie: Chciałbym poznać kuchnię w nowych miejscach co nie oznacza jedzenia tylko "na mieście". W tej sprawie powiedzmy, że jestem "elastyczny"
Poglądy: Żadnych LGBT, Gender itp. (czyli raczej konserwatywne światopoglądowo)

Zainteresowanych proszę o kontakt. Może uda sie ogarnąć w więcej niż 2 osoby!

Pzdr.,
Paweł
 Profil Relacje PM off  

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#2 PostWysłany: 01 Gru 2015 11:59 

niebieski
przyznam że bardzo ambitny plan, w 12-14 dni tyle zwiedzić, planujesz coś na zasadzie check in na fb czy faktycznie masz w planach zwiedzanie tych wszystkich miejsc? przemieszczanie się miedzy pkt na zachodnim wybrzeżu samolotem?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Gru 2015 12:05 

niebieski
Cześć Pawle,

Witaj na Forum. Ja z Tobą nie polecę, ale pozwolę sobie napisać: zrewiduj plany, zostań tylko na Zachodzie, a i tak będziesz czuł niedosyt z powodu braku czasu na to lub na tamto. :oops:

Powodzenia :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Gru 2015 14:48 

Dzięki za wasze porady.

Szczerze mówiąc to jest tylko ogólny plan podróży. Oczywiście można z niektórych punktów zrezygnować, ale wiadomo, że chciałoby się zobaczyć jak najwięcej :)
@luke_ro - przelot z zachoniego na wschodnie oczywiście samolotem. Nie wykluczam też opcji samolotu w przemieszczaniu się pomiędzy niektórymi miastami także.
Oczywiście czekam na jakieś wasze dodaktowe porady, jesli takie macie :)

Pzdr.,
Paweł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Gru 2015 16:40 

niebieski
Paweł , nie czekaj, na forum jest co najmniej kilka relacji z tego typu podroży.
Przejrzyj ten dział:
ameryka-polnocna,forum,210
Jest tam masa informacji na podstawie których możesz ułożyć kilka wariantów zwiedzania.

imho jeśli masz lot do NY i tam przesiadkę na zachód masz szanse co nieco zobaczyć w NY, natomiast dodatkowo Waszyngton czy Miami to jedynie jak będziesz po zachodnim wybrzeżu poruszać się prywatnym samolotem lub helikopterem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Gru 2015 16:51 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Dołączam się do chóru poprzedników. Właśnie wróciłem z drugiej już w tym roku objazdówki po zachodzie USA.
Zważ odległości San Diego-LA-LV-GC-San Francisco.
Weź pod uwagę, potencjalą kiepską pogodę w marcu na płaskowyżach i w górach (prędkość jazdy + zamknięte przełęcze w Sierra Nevada).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości