Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2015 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Czy ktoś z was może polecić jakiś fajny hotel 4 lub 5* z krytym basenem i atrakcjami dla dziecka. Lecimy na Cypr pod koniec stycznia więc nie spodziewam się temp. wyższej niż 15-18st. Interesuje nas tylko Larnaca z uwagi na późny przylot i bardzo wczesny wylot. Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 01 Lut 2015 09:01 
Awatar użytkownika

niebieski
No to sobie sam odpowiem. Byłem w Lordos Beach Hotel ****, Dhekelia Road, Pyla. Dobry hotel, choć 4* na wyrost, ze względu na jakość pokoi. Do dyspozycji są 3 baseny na zewnątrz, 1 wewnętrzny z którego korzystaliśmy codziennie, 2 restauracje, plac zabaw (zamek) na zewnątrz i sala zabaw w hotelu. Obok jest hotel Golden Bay, i przy samej plaży też mają plac zabaw dla małych dzieci, nikt nie sprawdzał że nie jesteśmy z tego hotelu. Wi-Fi darmowe tylko w holu przy recepcji.

Jeśli chodzi o ceny to w sezonie może być kosmos, bo "Rack" mają na poziomie 200e, my płaciliśmy 72e z HB (dokupywane na miejscu). Minimalnie drożej było przez portal Aoma. Sam nocleg ze śniadaniem 55-62e.
 Profil Relacje PM off
Mascjoanna lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Lis 2015 13:00 

@ joael
Możesz coś więcej napisać, jak wygląda opcja HB w tym hotelu?
Chodzi mi zwłaszcza o obiadokolację. Jaki jest wybór i jakość potraw ? Napoje dodatkowo płatne? Jeśli tak to ile , za co ?
Jakieś inne info o tym hotelu ?? Jak wygląda kryty basen, bo zewnętrzne już chyba nieczynne.
Znalazłem na niemieckich stronach za 50 € HB/3 osoby/ doba. Zastanawiam się czy warto , podarować sobie tą odrobinę luksusu :D Ogólnie hotel ma b.dobre opinie. Ale Ty coś piszesz, że pokoje słabe....
 PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lis 2015 13:14 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
Siostra (z rodzina) wlasnie wraca z Cypru gdzie spedzila tydzien wlasnie w hotelu Lordos. Wg informacji z recepcji uzyskanej telefonicznie (przed wyjazdem) od 1.11 mialy nie dzialac baseny zewnetrzne ale ta informacja okazala sie nieprawdziwa- pewnie dzieki nadzwyczaj dobrej slonecznej pogodzie :)
Atrakcje dla dzici (animacje) sa 'na zyczenie' jako ze brak chetnych- oznacza to wlasciwie ze sa to czesto zajecia indywidualne :)
o jedzenie moge dopytac :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2015 13:19 

Dopytaj, jak to nie problem.
Lecę 22 listopada. Może jeszcze baseny będą czynne ?
A jedzonko to podstawa. :D
Czy warto tam zapłacić za HB, czy jedzenie "na mieście".
 PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lis 2015 13:23 

Anonymous napisał(a):

Lecę 22 listopada. Może jeszcze baseny będą czynne ?

Na ich stronie:

Kod:
Obiekt Lordos Beach Hotel jest sezonowo zamknięty od 25 LIS 2015 do 25 STY 2016

Albo popularny lub humorzasty hotel: masa zajętych już teraz terminów we wszystkich porach roku
 PM off
wulkan lubi ten post.

#7 PostWysłany: 08 Lis 2015 15:41 

Przeszła mi rezerwacja na 22-25 listopada, w cenie 50 Euro za HB/ 3 osoby, przez niemiecką stronę. Na bookingu 350 pln tylko ze śniadaniem. :roll:
Najwyżej zamknę sezon , jak będą kończyć działalność 25 .11. :mrgreen:
 PM off  

#8 PostWysłany: 09 Lis 2015 10:23 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice
wg mnie warto, bo był fajny wybór, i co dziennie co innego; dbali o gości o w styczniu oprócz nas byli sami niemcy i angole, płacili dużo więcej niż my i byli zdziwieni że nas polaczków stać na taki hotel, a od słowa do słowa okazało się że my płaciliśmy ponad połowę taniej niż oni przez biuro podróży :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lis 2015 10:54 

Dzięki za info. Też myślę , że hotel wart tej ceny.
Tak czy owak wczoraj już to "klepnąłem".
PS. Angolami i Niemcami się nie przejmuję. :D
Zwłaszcza tych drugich dobrze poznałem, przez wiele lat tam mieszkając.
A my to co ? Jakiś gorszy gatunek ? Na plaży mamy nocować ? 8-)
Nie mam żadnych kompleksów. Zawsze głośno i wyraźnie mówimy po polsku, żeby nikt nie miaľľ wątpliwości, skąd jesteśmy. ;)
 PM off
grens lubi ten post.

#10 PostWysłany: 09 Lis 2015 10:57 

srebrny
Byłem w tym hotelu dwa razy i pozostaje jednym z moich ulubionych. Zawsze tam jadę, jak chcę się zresetować odrobiną lenistwa i luksusu. W sezonie nie byłoby mnie na niego stać, ale zimą cena jest rozsądna. Bierzemy sobie zawsze ten lepszy pokój i siedzimy pod gwiazdami na prywatnym tarasie w wannie z hydromasażem. O ile pamiętam, w pokoju czeka powitalna butelka wina i owoce. Do tego w pobliżu moja ulubiona tawerna Vlachos, a pod hotelem autobus do Cavo Gkreko i do lotniska. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Lis 2015 11:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice
Jeszcze a propos pokoi. Bierzcie pod uwagę że jestem hotelarzem, robię audyty i wdrażam programy naprawcze w hotelach i mam zboczenie zawodowe :)

Pokoje są lekko mówiąc zaniedbane. Nad łóżkiem piętrowym gdzie spała nasza mała kratka wentylacyjna była tak brudna że żona sama ją wymyła (nie była sprzątana co najmniej 3-4 lata). Pod łóżkami były kłęby kurzu, więc poprosiłem w recepcji o kartkę i żeby napisali na niej że " pod łóżko też zaglądamy " po grecku/cypryjsku i zostawiłem to pod łóżkiem. Drugiego dnia kartki nie było, i było czyściej niż przy przyjeździe :)

Wtyczka od TV była urwana więc kabel niezarobiony był wsadzony wprost w TV. Może się czepiam, bo taki ich temperament, ale u nas to nie do pomyślenia. Myślałem że będą na nas krzywo patrzeć, ale wręcz odniosłem wrażenie że bardziej na nas zwracali uwagę.

Byliśmy jedyną parą z małym dzieckiem, szkoda bo mała nie zawarła nowych znajomości, ale za to nawet animatorkę na weekend zamówili więc córa miała z kim się pobawić i wyszaleć w kids play (poziom -1).

Mimo tych uwag polecam hotel.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Lis 2015 11:13 

niebieski
Siostra wrocila cala i zdrowa wiec male podsumowanie od niej (pobyt 1-8.11):
- niestety żaden basen, również ten wewnetrzny nie był podgrzewany, nie było nawet jakuzzi - jak się spytałam dlaczego nie grzeja, skoro na ulotkach mają, że w listopadzie grzeją to powiedzieli, że teraz jest tak piekna pogoda, że nie ma co (no to prawda z pogodą, ale akurat by się przydało)
- na animacjach byliśmy w sumie dwa razy, było miło (zajęcia indywidualne-brak chetnych). Animacje odbywaly sie w tak zwanym kids clubie
- jedzenie naprawdę dobre, urozmaicmacicone
- myslalam, ze w ramach half board bedziemy miec sniadanie i obiadokolacje ale okazalo sie, ze obiadokolacje mozemy "wymienic" na lunche i to było super rozwiazenie bo wstawalismy bardzo wczesnie (pewnie dlatego, ze w zwaku z pryjazdem tak sie przestawilismy ) i jedzenie kolacji o 19.00 ( a tak sie zaczynaly w hotelu...) było dla nas za pozno i tylko raz tak jedlismy a normalnie wybieralismy lunche. Minusem bylo to, ze to lunchow i kolacji nie ma napojow (dodatkowo platne) ale to chyba ogolnei taki zwyczaj w hotelach...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Lis 2015 11:20 

Chyba pierwszy raz w życiu, wiem wszystko szczegółowo o hotelu, przed przyjazdem. :D
To jeszcze 2 pytanka, jak tak dobrze idzie.
1. O której jest koniec obiadokolacji, bo dotrę tam chyba ok 22. Coś jeszcze dostaniemy ?
2. Jakie są wtyczkib? Angielskie ? Bo mam w domu zestaw różnych. Np taka jak na Malcie się nada ?

Ps. Najlepszą cenę znalazłem na. weg.de Sprzedawca oferty ferien.touristik.de
Niestety nie da się tam zarezerwować z Polski.
Przekierowanie na holidaycheck.de i wtedy przechodzi adres i karta z Polski. ;)
 PM off  

#14 PostWysłany: 09 Lis 2015 11:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Na obiadokolację raczej się nie załapiesz. My byliśmy najpóźniej o 20, i donosili specjalnie dla nas. Niemiaszki są punktualni i wymiatają wszystko co najlepsze. "Resztki" były dla angoli. A tak poważnie to cały czas były potrawy uzupełniane, ale wiadomo że to co świeże smakuje lepiej niż odgrzewane czy podgrzewane.

My jedliśmy obiadokolacje o 17 razem z niemiaszkami, a o 20-20.30 leciałem do baru po przeciwnej stronie o coś na ząb dla moich dziewczyn. Za zwyczaj był to mix grill. Tam jest różnica czasu, więc i głód się na typową kolację odzywał w brzuchu :)

Gniazdka są jak u nas.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Lis 2015 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
joael napisał(a):
Gniazdka są jak u nas.

Chyba jednak nie takie same. ;)

Jacek,na Cyprze są gniazdka identyczne,jak na Malcie,czy w UK.

#16 PostWysłany: 09 Lis 2015 12:52 

Też mi się tak wydaje. Byłem parę lat temu na Cyprze, w Pafos i jeśli dobrze pamiętam to była potrzebna przejściówka.
Jak ruch lewostronny jak w UK , to i gniazdka zapewne angielskie.
Tak jak na Malcie. :D
 PM off  

#17 PostWysłany: 09 Lis 2015 12:54 

srebrny
Gniazdka są lewe, bo oni też byli pod okupacją brytyjską. Ale oczywiście w hotelu mogło być jedno normalne.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Lis 2015 12:55 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Gniazdka są takie że albo da się normalnie korzystać jak u nas albo trzeba lekko wcisnąć w uziemienie np. ołówek z równoczesnym włożeniem wtyczki do gniazdka, szybko wyciągnąć ołówek a wtyczkę pchać i po sprawie. Przetestowane w wakacje. Nie było problemu w Mariandy Hotel.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 09 Lis 2015 13:28 

obibok napisał(a):
Gniazdka są lewe, bo oni też byli pod okupacją brytyjską. Ale oczywiście w hotelu mogło być jedno normalne.

Z tego co pamiętam z objazdu po wyspie, to do dzisiaj spory obszar zajmują brytyjskie bazy wojskowe.
 PM off  

#20 PostWysłany: 09 Lis 2015 14:06 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Chyba pierwszy raz w życiu, wiem wszystko szczegółowo o hotelu, przed przyjazdem. :D
To jeszcze 2 pytanka, jak tak dobrze idzie.
1. O której jest koniec obiadokolacji, bo dotrę tam chyba ok 22. Coś jeszcze dostaniemy ?
2. Jakie są wtyczkib? Angielskie ? Bo mam w domu zestaw różnych. Np taka jak na Malcie się nada ?

Obidakolacja byla od 19 do 22.

Gniazdka angielskie wiec adapter konieczny :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości