Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM:
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM:

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU:

To nie miał być temat z dyskusją, tylko swoje spostrzeżenia po pobycie!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Paź 2015 13:08 

MIASTO: langkawi
JAK WYSZUKAŁEM: langkawi
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: langkawi hostel area cena 14$ bez podatku
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 2,57 $ za noc (-15$)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:
Hotel Bahagia
No. 68-78 Persiaran Bunga Raya
Langkawi Mall, Kuah
Langkawi, MY, 07000
OPIS POBYTU: na styczeń
 Profil Relacje PM off  

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#42 PostWysłany: 28 Paź 2015 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
MIASTO: Valetta
JAK WYSZUKAŁEM: MLA
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: valetta area
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: z konta poszło 35$ (bez kodu 20$ i cashback 10%)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: excelsior hotel 5*
DODATKOWE UDOGODNIENIA: bezpłatny parking, WiFi, bufetu z belkami i kawą dla osób wcześniej opuszczających hotel.

OPIS POBYTU: Hotel z zewnątrz taki sobie, wrażenia nie robi. Wewnątrz b. ładnie, choć pokój (2 os + dostawka dla 2 dorosłych dziecko 9 letnie i bobas kilkumiesięczny) trochę miał niedociągnięć. Znaczy wszystko ładnie urządzone ale śmietnik wyglądał jakby go ktoś "pobrudził bo był blisko ceramiki łazienkowo0siedzeniowej" ( ;-) dla amina), zadrapania na meblach gdzieś coś było podarte.
Ogólnie plusy bardzo przysłąniały minusy.

Co wyszukanie dla MLA pojawiały mi się zamiennie dwa hotele (zawsze jeden do wyboru) z innym przedziałem odległości od MLA. Liczyłem na Hiltona ale prawie byłem pewny, że przydzielą ten właśnie hotel.

Ostatnio edytowany przez mahalnet, 29 Paź 2015 10:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 28 Paź 2015 19:48 

MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM: Kuala Lumpur
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Chow Kit Hotel area
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0 (przed zniżką pokazywało 14$ bez podatku)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Kita Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: wifi

OPIS POBYTU: na styczeń

-- 28 Paź 2015 18:50 --

MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM: langkawi
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: langkawi Hotel Area ***
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: od 0-1,5$ przy zniżce - 15$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:Kuala Melaka Inn
DODATKOWE UDOGODNIENIA: śniadanie

OPIS POBYTU: luty
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 28 Paź 2015 19:58 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
@tominor tutaj bardziej chodzi nam o opinie już zrealizowanych noclegów :)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 28 Paź 2015 21:42 

myślę że podanie jaki hotel kryje się w danej opcji też jest ważne by nie bukować w ciemno
o pobytach można potem doczytać w opiniach na triadvisor'ze
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 28 Paź 2015 22:11 

MIASTO: Bruksela
JAK WYSZUKAŁEM: Bruksela
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Brussels City Center - Grand Place area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 46,75 EUR (zniżka 4,56 EUR)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Royal Windsor Grand Place
DODATKOWE UDOGODNIENIA: dostęp do internetu

OPIS POBYTU: Na miejscu okazało się że mamy śniadanie w cenie (normalnie płatne 24 EUR od osoby). Podczas zameldowania zostałem poproszony o kartę, na której zostało zablokowane 50 euro. Podatek miejski 9,28 euro (za 2 osoby). Po powrocie do domu zobaczyłem, że oprócz blokady na 50 euro, mam drugą na 45,70euro. Wysłałem w sumie 4 maile do hotelu, ale dostałem tylko odpowiedź, że moja wiadomość została przesłana do księgowości. Po 2 tygodniach obydwie blokady zniknęły, a z hotelu przeprosiny że tak długo to trwało. Jednak dlaczego zablokowali mi te 45,70 euro się nie dowiedzialem.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Paź 2015 12:53 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
MIASTO: MALTA (Xemxija Bay)
JAK WYSZUKAŁAM: Malta
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁAM: Saint Paul's Bay - Mellieha area hotel 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM: 6,77$ (zastosowana zniżka 20$)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Ambassador Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowy parking, darmowe śniadania

OPIS POBYTU: Hotel był rezerwowany na pobyt dla 4 osób, czyli po dwa pokoje dwuosobowe na noc. Oczywiście nie zaprzeczę, że były kombinacje z rezerwacjami na różne osoby z naszego grona, pojedyncze noce itd. Po powrocie z Malty wszystko co złe na Malcie kojarzy mi się tylko i wyłącznie z tym hotelem. Problemy zaczęły się już podczas check-in na pierwszą noc, bo okazało się, że Pan na recepcji (niejaki Sean) ma na ten dzień dla nas trzy pokoje a nie dwa – pokazujemy mu rezerwacje (okazało się, że rezerwacja na trzecią noc została przerzucona na pierwszy nocleg). Wydawałoby się, że to żaden problem – takie nieporozumienie. Jednak recepcjonista Sean wciska nam te trzy pokoje, bo on na swojej kartce ma tak napisane, a przecież nieważne to, czego oczekuje gość i na jakie terminy została zrobiona rezerwacja. Mijały minuty a Sean jak cielę gapił się w naszą kartkę z potwierdzeniem rezerwacji i nic nie wymyślił. Zażądaliśmy zatem rozmowy z menagerem – on też nie miał specjalnie lotnego umysłu, ale w końcu ogarnął, że chcemy ten pokój na 3 noce zgodnie z naszymi rezerwacjami – dostaliśmy klucz, Sean poinformował nas o tym gdzie i o której podawane jest śniadanie, cennik odpłatności za internet, wynajem czajnika, wynajem lodówki itd. Pokoje nie były oszałamiające, ale z widokiem na morze, nie błyszczały czystością, ale dało się przeżyć, był też telewizor z dostępnymi, w zależności od dnia, 3 do 7 kanałów.
Następnego dnia udaliśmy się na śniadanie (dosyć słabe), podaję numer pokoju, kelner oprowadza po restauracji, instruuje co i gdzie. Po ok. kwadransie zjawia się menager restauracji mówiąc, że na jego kartce jest napisane, że mamy opcję bed only i śniadanie jest odpłatne. Po pierwsze powinien nas poinformować o tym zanim usiedliśmy do śniadania a po drugie na rezerwacji mamy zaznaczone free breakfast. Odchodzimy od stolika, wracamy do pokoju po nasze rezerwacje, pokazujemy w restauracji „free breakfast”, upewniamy się w recepcji (tym razem była jakaś Pani a nie błyskotliwy Sean) – dostajemy w obydwu miejscach informację, że OK – możemy zatem wrócić do naszego śniadania.
Kolejnego dnia zaczęliśmy dzień od śniadania – manager restauracji wita nas hasłem, że nie dostaniemy śniadania dopóki nie uregulujemy należności za wczorajsze śniadania…wtf!!! Tym razem znowu trafiamy na Seana, który na swojej kartce ma napisane, że bez śniadania… my znowu swoje, że na naszej kartce jest free breakfast i wczoraj dwie osoby z obsługi poinformowały nas, że mamy śniadanie w cenie. Oczywiście Sean był jak zwykle bezradny, więc zażądaliśmy rozmowy z menagerem – niestety nie było go, miał przyjść za pół godziny. Kiedy po tym czasie zeszliśmy do recepcji Sean powiedział, że mamy zejść do menagera restauracji, gdyż wszystko jest dogadane. Nic bardziej mylnego… menager restauracji stwierdził, że od niego nic nie zależy tylko od kierownika hotelu, ale będzie na tyle miły!!!, że daruje nam opłatę za wczorajsze śniadanie – tutaj już nie wiedzieliśmy, czy to jakaś ukryta kamera czy co?!
Dobra przełknęliśmy to, że nie będzie tych śniadań. Jednak to nie koniec kłopotów. Na trzecią i czwartą noc jeden pokój był zarezerwowany na tą samą osobę. Okazało się, że tym razem rezerwacja na czwartą noc w ogóle zginęła (na trzecią była ok) – o dziwo znowu na recepcji rano był Sean (była konieczność check-in każdego dnia osobno). No i znowu to samo, rozmowa z managerem i tutaj jakieś głupie tłumaczenia, że oni nie znają Hotwire, bo pierwszy raz z nimi współpracują, że nie mają u siebie pokoi w tej cenie – co mnie z punktu widzenia klienta, który ma zarezerwowany i opłacony nocleg obchodzi jak oni rozliczają się z hotwire. Wszystko działo się rano, menager powiedział, że skontaktują się z hotwire, ale jak rezerwacja się nie znajdzie to da nam special price a kasę za rezerwacje hotwire odbierzemy sobie po powrocie (ciekawe jak udowodnilibyśmy, że faktycznie nie było naszej rezerwacji w hotelu i nie odbyliśmy noclegu?!). Powiedzieliśmy, że nie ma mowy, wychodzimy a jeśli wieczorem rezerwacja nie znajdzie się to zmieniamy hotel. Gdy powróciliśmy ze zwiedzania na recepcji nie było już Seana tylko inna babka i o dziwo rezerwacja była widoczna na ten dzień i ona nic nie wie o żadnych problemach – po raz kolejny mieliśmy wrażenie, że to wszystko nam się śni. W ramach zemsty sprzątaczka usunęła z pokoju pozostawioną butelkę wody, jakieś jedzenie – ogólnie wszystko co spożywcze (w poprzednich dniach nic takiego się nie wydarzyło) – gdy zgłosiliśmy to na recepcji Pani bardzo przepraszała, dała nam wodę, ale ciężko już było zatrzeć złe wrażenie. Kolejnego dnia z ulgą opuściliśmy hotel i mamy nadzieję nigdy tam nie wrócić.

MIASTO: MALTA (Buggiba)
JAK WYSZUKAŁAM: Malta
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁAM: Saint Paul's Bay - Buggiba area hotel 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM: 6,79$ (zastosowana zniżka 20$)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: San Pawl Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowy parking
OPIS POBYTU: Hotel duży (prawie 200 pokoi) - pokoje w stanie przyzwoitym – na wyposażeniu TV (niedziałający), lodówka. Obsługa nie miała problemu żeby połączyć nasze rezerwacja na dwie noce. Na miejscu okazało się, że w cenie pokoju jest śniadanie (na hotwire nie było o tym informacji). Internet płatny, w łazience była suszarka. Pokój miał balkon, niestety okna wychodziły na ulice więc bywało głośno. Śniadanie podawane w formie bufetu, nie brakowało jedzenia, zawsze były wolne stoliki. Hotel był lekko zapuszczony – zwłaszcza łazienka, ale po wcześniejszych doświadczeniach z Ambassadorem i tak czuliśmy się jak w Hiltonie ;-)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 01 Lis 2015 19:26 

MIASTO: NICE
JAK WYSZUKAŁEM: Nice
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Train Station - Shopping Area area hotel 3* (39$)
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 26,5 $ (20$ zniżki)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Azurea
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Darmowe WiFi

OPIS POBYTU: Zarezerwowałam ten hotel na 3 noce, 3 osobne rezerwacje, na to samo imię i nazwisko. W hotelu początkowo recepcjonista myślał, ze mam rezerwację tylko na 1 noc. Ale szybko uświadomiłam go, że to są 3 rezerwacje na 3 kolejne noce. Poszperał w swoich papierach i wszystko się zgadzało.
Pokój stary, niezbyt ciekawy, ściany wyglądały jakby przerwano remont w połowie, jakieś plamy na suficie. Ogólnie w miarę czysto, w nocy bardzo głośno (nieszczelne okna - słychać dosłownie wszystko autobusy, klaksony, rozmowy). Lokalizacja bardzo blisko dworca. Na te 3 noce dało się wytrzymać, tylko żałuję że nie miałam stoperów do uszu :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 01 Lis 2015 19:54 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
MIASTO: Bruksela
JAK WYSZUKAŁEM: Bruksela
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: European Quarter area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 27 euro
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Silken Berlaymont Brusels
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy
OPIS POBYTU: Wczesny check in, podatek do zapłaty 7,5 EUR
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 01 Lis 2015 19:57 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
MIASTO: Marrakesz
JAK WYSZUKAŁEM: Marrakesz
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Marrakech - Medina (Old city) area guest house

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:Riad Barroko
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Wifi,basen

OPIS POBYTU: Dodatkowa opłata tax city - 3€/noc. Hotel jak mdinę w miarę przyzwoity ale wieczorem (mieliśmy pokój na dole) znaleźliśmy karalucha w łóżku. Zamienili nam na wyższy standard na górze. Tam karaluchów nie było. Riad wymaga co prawda drobnego remontu ale jest w miarę przyzwoity. Gdybym miał płacić z własnej kieszeni w tej cenie (cena podana przez Riad) można spokojnie znaleźć coś lepszego.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 03 Lis 2015 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
Miasto:amsterdam
Jak wyszukalem: amsterdam
Ktora opcje wybralem: amsterdam schipol airport 4*
Cena jaka zaplacilem : 21$
Hotel jaki przydzielilo: Dorint hotel airport
Opis pobytu:
Przyzwoity hotel jak za ta cene, darmowy transfer na lotnisko, darmowe wifi. Bezproblemowe przechowanie bagazu. Przy check in maly problem pani nie mogla znalezc rezerwacji bo szukala po imieniu a nie nazwisku :D
kacper451 lubi ten post.

#52 PostWysłany: 04 Lis 2015 22:00 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
MIASTO: Ateny
JAK WYSZUKAŁEM: Ateny
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: nie pamiętam, ale centrum i 3 gwiazdki bo zależało mi na Arion Hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: $37,58 (pokój 3-osobowy, zniżka $15)

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Arion Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: wifi, śniadanie

OPIS POBYTU: pokój przestronny, czyściutki, piękny widok z tarasu (7-me piętro) na Akropol i okolicę
komplet ręczników, żel, szampon, śniadanie bardzo dobre, duży wybór wszystkiego - pieczywo, płatki, owoce, dżemy, miód, nasiona, sery, wędliny, sałatki
lokalizacja bardzo dobra, blisko do centrum i głównych atrakcji, okolica taka sobie, ale dwie przecznice dalej pełno sklepików i barów
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 13 Lis 2015 13:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

MIASTO: Cali
JAK WYSZUKAŁEM: Cali
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Cali area hotel 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 5.89 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Royal Plaza Cali
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy, kawa, herbata, welcome drink (woda z limonką :P ) i śniadanie na 11 piętrze (jajecznica, kawa, chleb tostowy, sok wyciskany i kawa)
OPIS POBYTU: Wczesny check in, recepcjonistka miała problem z expedią, i musiałem poczekać 5 minut, do menagerki, która ogarnia ten system (oczywiście wszystko po hiszpańsku)

MIASTO: Medellín
JAK WYSZUKAŁEM: Medellín
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Medellin Downtown area hotel 3*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 4.49 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Conquistadores
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy, kawa, herbata, mapy miasta
OPIS POBYTU: Żadnego problemu
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Lis 2015 18:03 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
MIASTO: Budapeszt
JAK WYSZUKAŁEM: Budapeszt
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Budapest South - Budapest Intl Airport(BUD) area hotel 2*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 6,64 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Chesscom
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy, darmowy parking,
OPIS POBYTU: Bezproblemowy meldunek,bardzo miła obsługa, brak śniadania,mały pokój z telewizją satelitarną, komplet ręczników,żele pod prysznic, prysznic oddzielony kotarą od toalety,sejf,przy stacji metra Újpest-Központ,z której są kursy do lotniska

KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Gellert Hill Citadel - Statue of Liberty - Botanical Gardens area condo
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 6,84 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Korona Hotel Panzio
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy, darmowy parking, śniadanie
OPIS POBYTU: Bezproblemowy meldunek,duży pokój na ostatnim piętrze(poddasz),przystanek autobusowy przy pensjonacie,bardzo smaczne śniadania w budynku obok, 800 HUF podatku miejskiego(400 od osoby),spokojna okolica,ręczniki i zestaw żeli w pakiecie,tv satelitarna

KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Inner City - National Museum area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 4,94 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Central Green Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy, śniadanie
OPIS POBYTU: Bezproblemowy meldunek,widok zza okna na korytarz,duży pokój z telewizorem,na śniadanie tłuste kiełbasy i jajecznica,brak warzyw,niejadalny chleb,chyba najgorsze śniadanie jakie kiedykolwiek jadłem w hotelu,podatek miejski 110 HUF

Ostatnio edytowany przez luck1991, 16 Lis 2015 09:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 16 Lis 2015 08:58 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
MIASTO: Bukareszt
JAK WYSZUKAŁEM: Bukareszt
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: City Centrum
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 4,06 USD
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Grand Magic Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: internet darmowy
OPIS POBYTU: Na miejscu okazało się, że w budynku jest hotel tylko inny. Nazywa się Stars. Właściciel nie ukrywa, że hotel kiedyś nazywał się inaczej. Mówi najpierw, że mojej rezerwacji nie ma. Pierwszy raz słyszy o Hotwire, mówi, że z taką firmą nie współpracują. Potem mówi, że może i taka rezerwacja była na stary hotel, ale jest na 100% nieopłacona, upiera się przy swoim, nie przekonują go moje argumenty i papierowe potwierdzenie. Mówi, że on to jest zapewne tylko blokada karty za pierwszą noc i że nigdy nie mają rezerwacji przedpłaconych. Oferuje mi pokój za 140 leji. Ja oczywiście się nie zgadzam. Wychodzę. Na booking rezerwuję inny hotel.

Jak myślicie....co zrobić?????

#56 PostWysłany: 16 Lis 2015 09:27 

srebrny
Szkoda, ze od razu sie nie skontaktowales, gdyz teraz moga sie upierac, ze tam nie dotarles.
W kazdym razie kontaktuj sie z Hotwre, innej mozliwosci nie ma jesli chcesz cos odzyskac.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Lis 2015 09:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

MIASTO: Istambuł
JAK WYSZUKAŁEM: Sultanahmed aera (?)
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Była tylko jedna, za 22$
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: ok 22$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Sultanahmed apartament
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet

OPIS POBYTU: raczej nie polecam, pokój mniejszy niż w ibis Budget, chociaż z plusów to niezła lokalizacja
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 16 Lis 2015 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
MIASTO: Bergamo
JAK WYSZUKAŁEM: Bergamo
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Bergamo South and West area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: ok 35$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Parigi 2
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet, śniadanie, parking

OPIS POBYTU: hotel ok, choć pokoje już powoli proszą się o odświeżenie, minusem, jednak odległość od centrum
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 16 Lis 2015 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
MIASTO: Berlin
JAK WYSZUKAŁAM: 1 osoba + 1 noc + Hot Rates
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁAM: Charlottenburg-Wilimersdorf, Weekend Deal 50%
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: teoretycznie 23,50 USD (18 USD nocleg + 5,5 USD podatków), w praktyce 51,50 EUR

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Smart Stay Hotel Berlin
DODATKOWE UDOGODNIENIA: darmowy internet (niestety tylko na 24/48h, potem trzeba odnawiać kod w recepcji)

OPIS POBYTU:
Problemy z pobytem opisywałam już w wątku Hotwire - Dyskusja Ogólna. Po przyjeździe do Berlina i odwiedzeniu hotelu celem pozostawienia tam bagażu, dowiedziałam się, że moja rezerwacja na 1 osobę obejmuje łóżko w pokoju 8-osobowym, a nie pokój 1-osobowy, jak by to miało wynikać z potwierdzenia (na którym stało 1 guest, 1 room, 1 night). Hotel stwierdził, że takie info dostali od Expedii i nie przewidywał żadnej dyskusji (menadżer nieobecny, obsługa nic nie może zrobić bez jego zgody). Kazali mi się samej kontaktować z HW, które z kolei stwierdziło, że przy rezerwacji "hot rates" nie gwarantują typu pokoju, a jedynie to, że dostanie się pokój, w którym może spać podana na rezerwacji liczba osób. Więc jeżeli hotel umieścił mnie w pokoju 8-osobowym - chociaż ma wolne jedynki - to jest ok, bo przecież mam gdzie spać (sic!). Ostatecznie po prawie 2h rozmów przez skypa moja rezerwacja została przez HW (z łaską) bezkosztowo anulowana (na zwrot kasy ciągle czekam, ma nastąpić w ciągu 30 dni). Ponieważ było już mocno po 21, skończyło się na zrobieniu rezerwacji w tym samym hotelu przez booking za 51,5 EUR.

Sam hotel wydaje się być dość nowy, ale jest okropnie zaniedbany: kurz, brudne okna, odrapane/obtłuczone ściany, farba odłażąca z kaloryfera, niedomyty prysznic, cieknąca spłuczka, brudne kanapy w lobby, brudno w windzie, itd. W łóżku znalazłam wydruk z kodem do internetu sprzed dwóch dni... Obsługa ma mocno olewczy stosunek do gości. Na pewno dużym atutem hotelu jest położenie na skrzyżowaniu linii U2 i U7, z masą restauracji i knajp dookoła, ale to nie usprawiedliwia ceny, którą HW chciało skasować za łóżko w 8-osobowym pokoju. Cena wyjściowa (od której obowiązywała oferta weekend deal -50%) wynosiła 36 USD + 5,5 USD podatku + podatek miejski, bo ten w cenie HW zawarty nie był. W sumie prawie 50 USD - czyli cena niemal jak za jedynkę na bookingu. A cena za łóżko w dormitorium a stronie hotelu/bookingu to ok. 10 EUR. Jak dla mnie czuć przekrętem. Dodam jeszcze, że HW olało moją po-pobytową reklamację w tej sprawie, czym ostatecznie mnie do siebie zniechęcili.

#60 PostWysłany: 16 Lis 2015 23:58 

niebieski
Gdybyś dostał pokój 1 osobowy w tej cenie, to byś pisał hotel nowy i super położony, a tak to psioczysz... Z Berlinem jest tak, że zależy od daty. Ja spałem jednej nocy w sngl za 20 euro, a drugiej w tym samym 80 euro. Zależy od obłożenia daty, czy dzień roboczy, czy weekend, czy targi czy konferencja. Sprawę wyjaśnij z HW skoro było to niezgodne z umową, ale jak czytam brudno w windzie.... to robi mi się słabo :) Przecież ten brud to wnoszą tylko goście a nie obsługa, która sprząta ją raz na dziennie. Nie widziałem nigdzie, by ktoś sprzątał windę 100 razy dziennie.

Ostatnio edytowany przez Roku, 17 Lis 2015 11:36, edytowano w sumie 1 raz
Nie cytuaj całego postu poprzednika, jeśli pod nim odpowiadasz. Interpunkcja.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości