Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 10 Paź 2015 14:30 

niebieski
Wcześniej w tym wątku opisywałem Hugo Junkers lounge. Oferta "gastronomiczna" średnia, ale z tego co pamiętam, od biedy coś na śniadanie było.

-- 10 Paź 2015 14:47 --

A jak już ten temat ożył; Który z "Dinersowych" saloników na London Gatwick jesteście w stanie polecić?

Do wyboru są:
- Aspire Gatwick
- No 1 Gatwick
- MyLounge Gatwick
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️
Antyczny weekend w Atenach za 495 PLN 🏛️✈️ Loty w świetnych godzinach i hotel w centrum 😍 Antyczny weekend w Atenach za 495 PLN 🏛️✈️ Loty w świetnych godzinach i hotel w centrum 😍
#342 PostWysłany: 10 Paź 2015 15:08 

Który z 3 poniższych saloników jest najlepszy:

1. Sala VIP Puerta Del Sol
2. Sala Amnios
3. Sala La Revoltosa

Dzięki z góry i pozdrawiam,

Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 11 Paź 2015 11:31 

niebieski
jesli chodzi o saloniki w BGY, to jeśli ktokolwiek myśli by zapłacić za wstęp tam to niech tego nie robi.

jeśli chodzi o LANDSIDE VIP LOUNGE to go warto wykorzystać tylko do fastracka, bardzo mało pomieszczenie, bez okien, kilka miejsc do siedzenia.
Drugi salonik czyli: GATE VIP LOUNGE SACBO to wcale nie lepsze pomieszczenie, fakt jest że przenajmniej naturalne światło wpada, ale jesli chodzi o napoje alkoholowe to były 4 piwa w lodówce ;D a na słodko 1 rogalik ;)
oprócz tego pepsi,i podobne napoje. Gazety tylko po włosku, brak komputera, na plus to w miare szybkie wifi.
zuchu1 lubi ten post.
zuchu1 uważa post za pomocny.

#344 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:38 

szymonpoznan1 napisał(a):
Myślę, że warto tu zareklamować aplikację, którą w sumie dopiero teraz odkryłem. Sam znalazłem ją na iPhone, ale sądzę, że jak prawie każda appka dostępna też jest na Androida. Nazywa się: Lounge Buddy

Znalazłem kod na 10$: travelcodex Są też inne, np headfp . Wpisywane w ustawieniach/kredyt.
 PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#345 PostWysłany: 13 Paź 2015 00:12 

niebieski
@MacKoz

jaka jest waznosc tych kodow?
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 13 Paź 2015 00:21 

@digger Nie mam pojęcia czy jest jakiś termin przydatności. Znalazłem ten kod tutaj: http://www.headforpoints.com/2015/07/08 ... ount-code/ Niestety, tylko niektóre saloniki mają opcję zakupu wejściówki prze LB.
 PM off  

#347 PostWysłany: 13 Paź 2015 08:34 

Zbanowany
niebieski
Czy może ktoś z Was był w saloniku na lotnisku w Lublinie? Warto nieco wcześniej przyjechać, żeby go odwiedzić?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:18 
Awatar użytkownika

niebieski
salonik w Bergamo ten przed security (obok fast track) nie polecam

jest : piwo, soczek jabłkowy 100%, ice tea, ciastko, kawy i suchary + chipsy.
Jedna sala gdzie widać jak obsługa układa pasjansa na kompie.

#349 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:29 

@sobo a ja na przekór go polecę. I nie za ofertę "spożywczą", która jest mocno licha tylko za to, że wejście do saloniku upoważnia do bezpłatnego fast tracka. Mi to uratowało tyłek przy przesiadce i dłuuugiej kolejce do kontroli bezpieczeństwa. :)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off
sobo lubi ten post.

#350 PostWysłany: 23 Paź 2015 11:36 

srebrny
na goraca slow kilka na temat saloniku w Hamburgu, bylem 22.10
tloczno, masa ludzi, ciezko usasc wogole, syf na maksa, obsluga nie wyrabia
masa jakis zostawionych brudnych kufli/butelek czy talerzy.
fajnie ze piwo jest, ale akurat becks i franciskaner, ktore sie skonczyly, ale i tak ich
nie lubie. zarcie ? jakie zarcie, moze jeszcze salatki bylyby zjadliwe, ale curry wurst
to pozal sie boze, najgorsze najtasze zarcie popijaku, wstyd cos takiego zaoferowac,
przy tym polonez wymiata...
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 23 Paź 2015 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Sofia Terminal 1 , salonik zamknięty chociaż wciąż obecny na niektórych aplikacjach

#352 PostWysłany: 23 Paź 2015 20:31 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
michcioj napisał(a):
przy tym polonez wymiata...

Polonez po zmianach szczególnie w części Elite to jeden z najlepszych business lounge w europie

#353 PostWysłany: 23 Paź 2015 22:06 

platynowy
@michcioj, który to salonik w HAM, taki kiepski Airport Lounge?? chyba nie Lufthansa Lounge?? ;)
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 24 Paź 2015 09:40 

srebrny
no wlasnie Lufthansa Lounge, ta zwykla, wejscie na FTL-a :-)

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 23 Paź 2023 22:26, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#355 PostWysłany: 24 Paź 2015 17:29 

platynowy
Stawiałbym w ciemno na ten od PP a tu niespodzianka ;)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#356 PostWysłany: 25 Paź 2015 01:27 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Luke1976 napisał(a):
Który z 3 poniższych saloników jest najlepszy:

1. Sala VIP Puerta Del Sol
2. Sala Amnios
3. Sala La Revoltosa

Dzięki z góry i pozdrawiam,

Łukasz

Byłem w tym miesiącu w 1. Puerta Del Sol i uważam, że jest wypas. Na tyle, że w drodze powrotnej też gościliśmy w tym samym saloniku, innych nie sprawdzaliśmy.
Mnóstwo miejsca, wygodne kanapy, szeroki wybór napojów i przekąsek, w tym także ciepłe dania. No i to świetna miejscówka na obserwację lądujących samolotów ;-)

#357 PostWysłany: 25 Paź 2015 17:22 

Byłem właśnie ostatnio i potwierdzam, j.w.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 25 Paź 2015 21:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 25 Paź 2015 21:42 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
jaki jest koszt wejścia dla 2osób do saloniku w Budapeszcie? wart swojej ceny ?
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 29 Paź 2015 17:31 

HON fly4free
Kilka uwag o kilku salonach:
OSL Lounge w Oslo (OSL)
- fajny, skandynawski design
- mało ludzi, dwie oddzielne części, bez problemu mozna znaleźć zaciszne miejsce
- przyzwoity wybór zimnych przekąsek i napojów

SAS Lounge w Oslo (OSL)
- obecnie trwa remont i montaż automatycznych bramek
- w części Gold standardowa oferta SAS czyli składniki na sałatkę "zrób to sam" ale przyzwoitej jakości (łosoś, warzywa, sałatka ziemniaczana, wędliny, ser itp.) + napoje i drobne przekąski
- dość tłoczno

SAS Lounge w Sztokholmie (ARN)
- w części Gold podobnie jak w Oslo, oferta gastronomiczna niemal taka sama, również dośc tłoczno, ale za fajny, ciepły skandynawski design

British Airways Galleries Club Lounge North (Terminal 5 LHR)
- bardzo, bardzo zatłoczony - w godzinach porannych ciężko o w miare spokojne miejsce
- średnia oferta gastronomiczna, mały wybór, jedzenie bardzo przeciętne
- sprawnie działająca obsługa pryszniców, same kabiny ok, ale ich stylistyka a la łazienki w Ibisie
- ogólnie bardzo średnie wrażenie jak na hubowy lounge

American Airlines Admirals Club (Terminal 3 LHR)
- przestronnie, dość dużo wolnych miejsc
- oferta w porze obiadowej ograniczona, ale było coś na ciepło (jakaś zupa, mięso itp - nie jadłem), przekąski zimne, standardowy wybór napojów

American Airlines Premium Lounge w Miami (MIA)
- przestronnie, ale wystrój kompletnie z innej epoki (wygląda jak z lat 80/90)
- bufet ciepły i zimny dość przyzwoity - jakies dania na ciepło, zimno, desery, owoce - absolutne zaprzeczenie typowej marnizny amerykańskich saloników
- dobrze wyposazony bar
- bardzo sympatyczna recepcja "starszych pań" witających gości z pełnym humorem - pani osobiście oprowadziła mnie po całym saloniku wskazując gdzie sie można upić, gdzie pospać, gdzie zjeść itd ;-)
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

#360 PostWysłany: 18 Lis 2015 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
W Lizbonie niestety nieczynny (nie potrafili mi powiedzieć, na stałe czy tymczasowo, mają przebudowę) jest salonik TAP. Jeden z najlepszych, w jakich byłem. W obecnym zarówno catering jak i napoje dużo gorsze.

Miałem też wątpliwą przyjemność przetestować salonik dla Priority Pass w Brukseli. OK, lepsze darmowe piwo w zimnym, paskudnym saloniku z niejadalnymi przekąskami, niż płatne w terminalu ale wrażenia okropne. I zimno, w kurtce siedziałem. Z przykrością odszedłem od przyjemnie wyglądającego saloniku Iberia. Leciałem Vuelingiem, bilet na Iberii kupiony, mam Golda w Air Berlin. Nie wpuścili :(

Z ciekawostek, przetestowałem jedyny salonik w Ponta Delgada. Cicho i pusto, całkiem wygodnie można się napić ale zjeść proponuję wcześniej - były tylko zafoliowane herbatniki...

Image
mashacra lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości