Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2012 11:11 

Witam
ponieważ jestem początkujacy proszę o wyrozumiałość ponieważ niektóre pytania dla was mogą byc banalne:), chciałem z żoną i z dzieckiem wybrać sie do tajlandii na własną rękę zaznacze iż do tej pory lataliśmy z biurem podróży (2 razy neckermann) więc nie było problemu. W tym przypadku jest poniewaz jestem kompletnie zielony w związku z tym mam do was kilka pytań a za odpowiedzi będe niezmiernie wdzieczny.Dodam jeszcze iż planujemy przełom stycznia i lutego ok 2 tyg (okolice phuket)
1. jak i kiedy znaleść w miare tani przelot (ograniczony budzet) i jak się rezerwuje, płaci (gotówka, karta?)
2.chcę przeznaczyć ok 10000 tys na 2 tyg 2 osoby dorosłe + dziecko 4 l ( czy to wystarczy czy nie mam z czym startować- prosze mnie sprowadzić od razu na ziemie )
3. Preferujemy z zoną aktywny wypoczynek czyli przemieszczanie sie w inne miejsca ( jak najwięcej zobaczyć)jaki srodek transportu?
4. czy z dzieckiem mozna bezpiecznie podrożować?
5. noclegi najlepiej tzw kwatery prywatne (nie jesteśmy wymagający)
6. co polecacie w okolicach phuket? czy moze gdzie indziej?
Zgóry serdecznie dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawam
 Profil Relacje PM off  

City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN
Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
#2 PostWysłany: 23 Lut 2012 13:16 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Co to lotów do jeszcze za wcześnie. Co do reszty pytań to są już odpowiednie wątki o Azji: viewforum.php?f=136
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lut 2012 15:28 

Loty: 345
Kilometry: 694 726
złoty
1. Regularnie oglądaj portale takie jak ten i regularnie przeglądaj promocje różnych linii. Jeśli chodzi o BKK to największe szanse na tani bilet będzie z Aeroflotem lub Aerosvitem, w zachodnich liniach BKK jest zwykle drogi. Możesz też szukac promocji do SIN, KUL, HKG i doleciec do Tajlandii lokalnymi tanimi liniami. Kupujac w sieci placisz kartą, kupujac w biurach podrozy da się gotówką (zwykle dodatkowa prowizja się pojawia, ale czasem dadzą taryfę ktorej nie ma już u linii)
2. Bylem ostatnio w Tajlandii w 2007, wiec ceny pewnie wzrosly, ale myślę, że przy oszczędnym podróżowaniu zmieścisz się w planowanej kwocie.
3. Najtańszy i najbardziej ciekawy jest transport publiczny, na wieksze odleglosci warto popolowac na lokalne loty, ale dojazdy do/z lotnisk moga byc drogie.
4. Z dzieckiem jest bezpiecznie
5. Z noclegami nie ma zadnych problemow, kup przewodnik LP, Pascala itp i wedlug niego szukaj najtanszych na miejscu, weryfikujac czystosc pokoju. Nie ma z tym najmniejszych problemow - nie trzeba niczego rezerwowac przed wyjazdem (chyba ze w BKK by miec komfort po przylocie).
6. Okolice Phuket bym omijal, brzydko i drogo - chyba, że kręcą Cie duże hotele i masy turystów charterowych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości