Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 12 Paź 2015 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
U mnie narazie rezerwacja sie trzyma. Saudia i Checkmytrip pokazuje potwierdzony status. Może to kwestia użytej karty i faktycznie mieli jakieś problemy z płatnością? W moim przypadku to była debetówka dolarowa kantoru Alior i potwierdzenie przyszło w ciągu kilku minut, blokada na karcie praktycznie natychmiastowa. No nic, czekam co będzie dalej, narazie można sobie gdybać.. Patrząc na to, co wyczyniają ludzie ze strony głównej jestem coraz bardziej sceptyczny, co do naszych szans. Pewnie najbliższych kilka dni będzie kluczowe dla "Być czy nie być" w Chinach :)

Gdyby okazało się, że to żaden wybieg ze strony ctrip, a faktycznie niektóre karty są odrzucane, a inne przechodzą gładko, to warto zebrać tego typu informacje na przyszłość w dedykowanym wątku.
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#62 PostWysłany: 12 Paź 2015 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Mi niestety też odrzucili rezerwację, z informacją że nie otrzymali płatności. Trochę dziwne ponieważ po zakupie dzwonili z mojego banku, że jest próba obciążenia mojej karty na 2,2 tys. PLN (za dwa bilety) i czy ją potwierdzam. Oczywiście potwierdziłem, a dziś email:
Ctrip has not received advance payment for your recent booking (Booking no. xxxxxxxx). As a result, we had to cancel this reservation.
Please check your account. If you have paid and feel there has been an error, please contact us as soon as possible to determine your reservation status.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 12 Paź 2015 15:27 

srebrny
Wygląda na to, że debetówki Aliora przechodziły bez problemu. Poza tym, że trzeba je było wpisywać w polu dla kart kredytowych. Rezerwowałem o 16.01, a etixy/potwierdzenie miałem na mailu już o 16.02. Kasa też (chyba) od razu zablokowana. Sprawdzałem przed 17 i blokada wisiała.

#64 PostWysłany: 12 Paź 2015 20:50 

Mam kupiony bilet. 29 04 - 13 05.
Tybet kusi mnie strasznie, choc to szmat drogi z Szanghaju. Ktos też planuje?
Mag mag
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 12 Paź 2015 21:00 

srebrny
Cytuj:
Tybet kusi mnie strasznie,

A jak i w jaki sposób chcesz się tam dostać?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Paź 2015 21:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
MagMag13 napisał(a):
Mam kupiony bilet. 29 04 - 13 05.
Tybet kusi mnie strasznie, choc to szmat drogi z Szanghaju. Ktos też planuje?
Mag mag

Tybet to raczej nie z Szanghaju, no ale co kto lubi. IMO z PVG to: Jeju, Seul, Japonia, HKG, Pekin, Tajwan.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 12 Paź 2015 21:14 

niebieski
@JIK swoją droga pisałeś o SpringAirlines czy u nich sa jakies promocje na niższy podatek? Wiem ze to mało prawdopodobne ale trasa do Jeju przy prawie zerowej cenie biletu to koszt około 150$ RT wlasnie przez podatki.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 12 Paź 2015 21:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
bbartekk2 napisał(a):
@JIK swoją droga pisałeś o SpringAirlines czy u nich sa jakies promocje na niższy podatek? Wiem ze to mało prawdopodobne ale trasa do Jeju przy prawie zerowej cenie biletu to koszt około 150$ RT wlasnie przez podatki.

Z tego co pamiętam nie ma tam promocji na podatki :(

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:09 

Ja rezerwowałem wczoraj ok. 16. Początkowo limit na karcie był za niski i status miałem o procesowaniu rezerwacji. Po jakiś 30 min. zadzwonił konsultant (od razu uprzedzam, że w żaden sposób nie próbowałem się kontaktować z Ctrip, żeby nie spalić deala ;) ) i w czasie rozmowy z nim zaktualizowałem limit na karcie. Po niecałych 5 minutach od zakończenia rozmowy miałem eTixy na mailu. Nr. rezerwacji ściągnięty ze strony Saudii. Na stronie Austriana i CheckMyTrip rezerwacja jest potwierdzona :D

Ogólnie po słabym kursie mBanku wyszło 1040zł/os

#70 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:27 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Pytanie - jak wy znajdujecie swoje bilety na checkmytrip ? Ja aktualnie mam zakupione bilety na ryanair , easyjet i turkish airlines i zadnego z tych biletów nie ma na checkmytrip.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Nr rezerwacji 6 znaków (nie etix) i nazwisko.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:32 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Ryanair i Easy jet nie sa obsługiwane przez checkmytrip. Turkish Airlines powinieneś widzieć wpisując numer rezerwacji PNR oraz nazwisko pasażera.
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:38 

srebrny
TK tez nie korzysta z Amadeus-a. W checkmytrip rezerwacja będzie tylko jeśli na ten samej rezerwacji będziesz miał odcinek operowany przez linie która korzysta z Amadeusa.
samaki9 uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:41 
Awatar użytkownika

No dobra, kto ma najwcześniejszy lot? Luty, marzec? Czy najwcześniej były w kwietniu?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 12 Paź 2015 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 70 874
Pytanie z innej beczki: w jakich cenach były do tej pory normalne najtańsze bilety do Chin?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 13 Paź 2015 00:24 

~1740 PLN Pekin/Szanghaj i koło 1830 za Chengdu. Z nieChin to Hong Kong za ok. 1870 PLN. Wszystkie ceny z WAW z 1 przesiadką krótką bez nocek.

#77 PostWysłany: 13 Paź 2015 00:45 

srebrny
copilot napisał(a):
Pytanie z innej beczki: w jakich cenach były do tej pory normalne najtańsze bilety do Chin?

http://www.fly4free.pl/tag/chiny-tanie-loty/

#78 PostWysłany: 13 Paź 2015 00:52 
Awatar użytkownika

Meduzy napisał(a):
No dobra, kto ma najwcześniejszy lot? Luty, marzec? Czy najwcześniej były w kwietniu?

Austrian Airlines wznawia połączenie do Szanghaju od 4.04.2016r
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 13 Paź 2015 04:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam nadzieję, że osoby z "pierwszej puli", czyli z kwietnia, dadzą znać - jeśli do kwietnia bilety w ogóle się utrzymają - czy poleciały ...i wróciły bez dopłat :D
Jak to w takich sytuacjach bywa moja decyzja o zakupie była szybką kalkulacją i sprawdzeniem warunków, cen. W efekcie kupiłem bilety na termin 11/12 - 29/30 czerwca. Teraz trochę zastanawiam się, czy pod względem cen na miejscu i dostępnych atrakcji, czy był to odpowiednio dobrany termin (czy nie lepiej było lecieć na nieco krócej).
Byłoby fajnie, gdybyśmy w wątku dzielili się opiniami, gdzie sensownie można wyjechać, co zobaczyć. Domyślam się, że wiele osób pierwszy raz odwiedzi Chiny i niekoniecznie wie, jakie dystanse się pokonuje chcąc odwiedzić np. Pekin (stąd takie a nie inne ceny wygodnych i szybkich pociągów, taki bilet kosztuje bodaj ponad 300 zł - to tak w kontekście tego, że ktoś wyżej uważa bilety lotnicze do HK za drogie), co do Tybetu to oczywiście raz że z Szanghaju nie ma raczej sensu jechać taki kawał drogi, a dwa, że obowiązują restrykcje (tylko grupy zorganizowane, grupowe wizy z Polski itd.
Jeju wydaje się ciekawą opcją, ale cenowo na miejscu chyba nie jest zbyt tanio.
Co by mnie interesowało to czy i gdzie ewentualnie można przyjemnie poplażować, dobierając termin podróży zmieniłem z maja na czerwiec z uwagi na temperatury wody. Niestety, dopiero po zakupie doczytałem, że czerwiec to najwięcej opadów w roku w tym rejonie Chin :P Wschodnie wybrzeże wygląda na satelicie strasznie syfiaście, pierwszą plażę na północ, gdzie możnaby odpocząć w trakcie zwiedzania, znalazłem 500 km od Szanghaju :P potem na szczęście lepsze wieści dała mi ta strona http://www.cityweekend.com.cn/shanghai/article/shanghais-best-beach-getaways.
Wciąż niewyjaśnione jest, czyj błąd sprawił taką ofertę - pośrednika czy przewoźnika (dziś było, że strona Austriana padła). Ciekaw jestem też źródła f4f bo czytałem, że f4f późno poinformowało o dealu.
Miejmy nadzieję, że sprawa szybko się wyklaruje, bo jeśli mają anulować, to najgorsze co może być, to dowiedzieć się w kwietniu, gdy już będzie dość późno na alternatywne planowanie swoich zaplanowanych na Chiny wolnych dni.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pon uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 13 Paź 2015 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
copilot napisał(a):

ze 2(?) lata temu KLM miał promocje Warszawa-Pekin za 1500 zl
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 216 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości