Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
MIASTO:
JAK WYSZUKAŁEM:
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM:

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO:
DODATKOWE UDOGODNIENIA:

OPIS POBYTU:

To nie miał być temat z dyskusją, tylko swoje spostrzeżenia po pobycie!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Wrz 2015 23:01 
Awatar użytkownika

niebieski
MIASTO: Rumia
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁAM: Rumia Area Hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁAM: średnio 20$ za noc/2 osoby (zniżka -25$)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Spa Faltom Rumia
DODATKOWE UDOGODNIENIA: codziennie 2 butelki wody
OPIS POBYTU: Jak już ktoś pisał, wbrew temu, co podawało hotwire, nocleg był bez śniadania. Było to zdecydowanie główną wadą noclegu, ale i tak w ostatecznym rozrachunku byłam bardzo zadowolona. Nocleg traktowałam jako bazę wypadową na festiwal w Gdyni (w tej cenie miałabym co najwyżej hostel w Gdańsku bądź pokój z airbnb w średniej dla mnie lokalizacji) i w tej roli sprawdził się świetnie - bliska odległość od stacji kolejowej Rumia, przydzielony pokój z wanną z hydromasażem (po mailowej prośbie), bliskość baru mlecznego (w budynku dworca). Można korzystać z basenu, sauny, jacuzzi, strefy fitness - wszystko czyste i mimo weekendu, tłumów nie było. Pokój bardzo czysty, łazienka (wbrew opiniom w necie) wyglądała jak nowa, mimo okna wychodzącego na główną ulicę - nic nie było słychać. Obsługa miła, profesjonalna - nie mam nic do zarzucenia.
 Profil Relacje PM off  

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#22 PostWysłany: 01 Paź 2015 00:20 

5 noclegów dzień po dniu z promocji w lutym br. -30$ Hotel Don Juan w Tossa de Mar . zadnych problemów,jedynie w recepcji konieczne żądali potwierdzenia na każdy dzień.
W Pradze w kwietniu 2 noclegi z tej samej promocji można było zamienić nazwiskami ,wystarczył emeil do hotelu. Przydzielało wtedy hotel Ehrlich i Taurus .
W Katowicach w hotelu Best Western to nawet śniadanie było, na rezerwacji nie.

Teraz z promocji -20$ mam z przydziału w Pradze 2 noclegi w hotelu Aron 3* z BB, więcej nie zdążyłem zrobić.
Hotel już potwierdził mi rezerwację i zgadza się na przyjęcie innej osoby z drugą.
 PM off  

#23 PostWysłany: 03 Paź 2015 18:43 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
MIASTO: Budapeszt
JAK WYSZUKAŁEM: Budapeszt
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: People's Park - Fair center - Ferenc Puskas Stadium. Similar to Holiday Inn
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 12 dolarów
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: ***Hotel Gloria Budapeszt
DODATKOWE UDOGODNIENIA: śniadanie
OPIS POBYTU: wszystko bez problemu, śniadanie do zjedzenia, szybki internet, hotel stary lecz pokoje sprzątane codziennie. Moim zdaniem 2* max. Jak za ok 10$ to nie ma co wybrzydzać ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Paź 2015 19:38 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
MIASTO: Palermo
JAK WYSZUKAŁEM: Palermo
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Palermo area hotel (85% recommended)
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 14$

HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Torreata Residence Hotel

OPIS POBYTU: dwie oddzielne rezerwacje na dwa kolejne dni połączone bez problemu. Hotel położony poza centrum, ale z dobrym dojazdem z lotniska i z centrum miasta. 3* trochę podciągane, ale czysto i znośnie.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 07 Paź 2015 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
MIASTO: Praga
JAK WYSZUKAŁEM: Praga
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Okolice Vrsovic
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 15 dolarów
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: ***Gallery Hotel SIS
OPIS POBYTU: Na plus śniadanie, okolica w miarę OK, ale trzech gwiazdek ten hotel nie ma na pewno. Można wziąć, żeby się przespać, ale warunki takie sobie. Rezerwację na nocleg na następny dzień znaleźli po kilku godzinach.

#26 PostWysłany: 07 Paź 2015 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
niebieski
MIASTO: Sofia
JAK WYSZUKAŁEM: Sofia
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Sofia area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 8.26 $
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Central Forum Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: hotel 5-6 przystanków tramwajem od centrum, na stronie hotel ma 4* w rzeczywistości jest 3*, miła obsługa chociaż podczas pobytu było kilka drobnych niedociągnięć - spalona żarówka czy niedomykające się okno, śniadanie dodatkowo płatne 5 eur, bardzo blisko market i przystanek tramwajowy, zrobiłem 2 oddzielne rezerwacje i bez problemy połączyli to w jedną.

#27 PostWysłany: 12 Paź 2015 13:02 

platynowy
MIASTO: Warszawa
JAK WYSZUKAŁEM: Warszawa
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 6,92 USD (zniżka 30 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Platinum Apartments
DODATKOWE UDOGODNIENIA: nie było problemu ze zmianą imienia w rezerwacji, nazwisko to samo. Nie było jednak miejsca w PA i otrzymałem apartament w Oxygen Residence, który jest zdecydowanie ciekawszy
OPIS POBYTU: Bez problemu

MIASTO: Warszawa
JAK WYSZUKAŁEM: Warszawa
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM:
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 37,70 USD (pobyt dwudniowy, zniżka 30 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Platinum Apartments
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: Bez problemu

MIASTO: Bruksela
JAK WYSZUKAŁEM: Bruksela
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Brussels City North - Botanic Garden - Place Rogier area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 29,80 EUR (zniżka 26,89 EUR)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel BLOOM
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: Rezerwacja nie była na mnie i chciałem zmienić na moje dane, po kontakcie z hotelem nie dało rady i rezerwacja przepadła. Musiałem zawczasu ratować sie HT.

KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: European Quarter area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 22,15 EUR (zniżka 26,90 EUR)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: New Hotel Charlemagne
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: Bez problemu, podatek do zapłaty 7,5 EUR

KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Louise Avenue - Shopping District area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 24,91 USD (zniżka 30 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Warwick Barsey Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: Rezerwacja nie była na mnie i chciałem zmienić na moje dane, po kontakcie z hotelem nie dało rady i rezerwacja przepadła. Musiałem zawczasu ratować sie HT.

MIASTO: Ryga
JAK WYSZUKAŁEM: Ryga
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Old Town - Riga Castle - Latvian National Opera area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 27,71 EUR (zniżka 27,25 EUR)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: City Hotel Teater
DODATKOWE UDOGODNIENIA: Śniadanie
OPIS POBYTU: Pokój dostaliśmy fatalny, w tym sensie że na pierwszym piętrze i od strony patio, a że patio było przesłonięte pleksą, w pokoju nie było czym oddychać, spaliśmy przy otwartych drzwiach i otwartych oknach na korytarzu:), klimatyzacji nie było.

MIASTO: Ryga
JAK WYSZUKAŁEM: Ryga
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Old Town - Riga Castle - Latvian National Opera area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 28,25 USD (zniżka 30,00 USD) + 26,57 EUR (zniżka 27,25 EUR) + 20,37 USD (zniżka 30,00 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: SemaraH Hotel Metropole
DODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: 3 osobne rezerwacje dzień pod dniu, na mnie, na kolegę, ponownie na mnie, bez problemu, recepcjonista nie mógł tylko pojąć czemu takie kombinacje :)

MIASTO: Bologna
JAK WYSZUKAŁEM: Bologna
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Bologna West - Bologna Guglielmo Marconi Airport (BGO) area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 9,52 USD (zniżka 25 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Meeting Hotel
DODATKOWE UDOGODNIENIA: śniadanie, bez podatku
OPIS POBYTU: Bez problemu, hotel taki raczej robotniczy :) z Bologna Centrale ze 40 minut autobusem, przystanek pod hotelem, dojazd autobusem 91

MIASTO: Bologna
JAK WYSZUKAŁEM: Bologna
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Bologna West - Bologna Guglielmo Marconi Airport (BGO) area hotel
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 21,92 USD (zniżka 25 USD)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Amadeus Hotel
OPIS POBYTU: Bez problemu, podatek 2 EUR, przystanek Scala ze 100 metrów od hotelu, autobus 54 co godzinę z/na lotnisko
 Profil Relacje PM off
Adrian.jg lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 15 Paź 2015 10:57 

MIASTO: Kijów
JAK WYSZUKAŁEM: Kijów
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: nie pamiętam
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 2,97 USA
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Royal City Hotel
lDODATKOWE UDOGODNIENIA:
OPIS POBYTU: Jaja jak berety, Pani zrobiła ogromne oczy, okazało się ze w hotelu nie ma już miejsc, naszej rezerwacji ani widu, ani słychu, a o Hotwire nie słyszała nigdy w życiu (co dziwne, bo parę osób z forum relacjonowało pobyt). W ogóle miałem wrażenie, że pani jest podstawiona a my trafiliśmy do ukrytej kamery. Z angielskiego Pani operowała głównie zwrotem 'łejt, łejt'. Na szczęście trochę się zainteresowała faktem że mamy wydrukowaną rezerwację, podzwonila w parę miejsc, potem zaczęła dzwonić do ich innych hoteli. Miejsce znalazła nam w ostatnim (chyba najlepszym, ale te cztery gwiazdki dostali chyba za czasów Ludwika XVI). Dała nam pościel w worku (!) i 50 hrywien na zamówioną takse, taksa nas zawiodła, na miejscu w hotelu numer dwa pani nic o nas nie wie (wtf.jpg), od nowa tłumaczenie, pokazywanie rezerwacji (łot is hotłajer), machanie pościelą. Machanie pościelą zadziałało, coś Pani w głowie zaiskrzylo i chyba sobie przypomniała rozmowę telefoniczną sprzed 10 minut. Wpiela sobie nasza rezerwacje do wielkiego segregatora, ale później chciała dane mojej karty, bo w systemie nie potrafiła znaleźć mojej płatności, wiec mi zablokuja, a jak znajdą, to odblokują. Dzięki za takie numery, wpisałem dane starej, pustej karty i wszyscy byli zadowoleni, amen.
3 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 15 Paź 2015 11:28 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Louise Avenue - Shopping District area hotel 4*
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 27$
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Four Points by Sheraton Brussels
DODATKOWE UDOGODNIENIA: nie płaciłem podatku miejskiego
OPIS POBYTU: dostałem zwrot 25 Hot$ ze względu na zmianę kategori juz po rezerwacji na 3*. Ogólnie bez problemów, hotel zasługuje na 4*, wiec śmiało polecam. Jedyny minus, umywalka jest w pokoju a nie w oddzielnym pomieszczeniu jak reszta łazienki.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To nie miał być temat z dyskusją, tylko swoje spostrzeżenia po pobycie!
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:36 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Hmm
HOTWIRE - zrealizowane noclegi, opinie i problemy
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Temat powstał żeby szybko można odnaleźć informacje o pobytach w HotWire.
Pytania dotyczące noclegu można zrobić tu: hotwire-dyskusia-ogolna,81,81603
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
MIASTO: Pafos
Jak wyszukałem: Pafos
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Paphos area hotel, 0.2-4mi
CENA: około 22$ po zniżce 20$
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Club St George Paphos
DODATKOWE UDOGODNIENIA: -
OPIS POBYTU: Hotel bardzo daleko od centrum, wielki ośrodek na wzgórzu, z daleka wygląda jak mała wioska. Apartamenty bardzo duże, miałem aneks kuchenny, pralkę i ogromnz taras. Niestety odległość od centrum porażająca, nawet auto nie do końca rozwiązuje problem, gdy się chce wyskoczyć na piwko. Chyba, że jedno małe:)

#34 PostWysłany: 19 Paź 2015 00:02 

niebieski
to było z promocji -30$ za **** ponad pół roku wcześniej, więc opcji szukania dobrze nie pamiętam

MIASTO: Lizbona
JAK WYSZUKAŁEM: Lizbona
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Lizbona Centrum?
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: ok. 30 EUR lub USD (kilka rezerwacji)
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Feel Good Apartments Santos
OPIS POBYTU: Termin się niebezpiecznie zbliżał i żadne dodatkowe maile nie nadchodziły. Wiedziałem, że obiekt jest bez recepcji, a my przyjeżdżamy w nocy. Telefon z rezerwacji nie odpowiadał, a nie chciałem się kontaktować z Hotwire.
Znalazłem w internecie firmę Hello Lisbon, która miała apartamenty pod tym adresem. Odpowiedziała dopiero na któryś mail, że Feel Good nie istnieje od dwóch lat i nie mają do czynienia z Hotwire. Po kolejnym mailu odkopali moje rezerwacje od Expedii i obiecali przysłać kod dostępu do lokalu. Ostatecznie przysłali go dwa dni przed noclegami ponaglani telefonicznie.

Na powitanie duży kosz owoców i woda mineralna. Poza czajnikiem i lodówką nie korzystaliśmy z pralki, zmywarki czy piekarnika. Razem 9 apartamentów na trzech piętrach kamieniczki, bez windy. Urządzone w stylu IKEA, ale ładnie. 5 minut w dół pieszo nad Tag, kilka przystanków w górę do Bazyliki Estrela. Ew. parkowanie za darmo, ale brak miejsc.
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#35 PostWysłany: 19 Paź 2015 07:14 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
MIASTO: Chania
JAK WYSZUKAŁEM: Chania
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Chania West
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0.38$ za noc (trzy oddzielne rezerwacje) z promocji -25$
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Inea Hotel
OPIS POBYTU:Zrobiłem trzy oddzielne rezerwacje na każdą noc. Po przyjeździe okazało się, że recepcja znajduje się w hotelu Veronica i w tym też hotelu nas ulokowano. Na recepcji poinformowałem, że mam 3 oddzielne rezerwacje, na co usłyszałem, że już to zauważono i je połączono, miło :) Hotel był bardzo czysty, z przestronnymi pokojami (salon z aneksem kuchennym, sypialnia, łazienka i dwa małe tarasiki).
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#36 PostWysłany: 28 Paź 2015 11:37 

złoty
MIASTO: Kijów
JAK WYSZUKAŁEM: Kiev
KTÓRĄ OPCJE WYBRAŁEM: Kiev East - Dniprovs'kyi District
CENA JAKĄ ZAPŁACIŁEM: 0 $ (zniżka -20 $) / noc
HOTEL KTÓRY PRZYDZIELIŁO: Hotel Slavutich
OPIS POBYTU: Hotel był już tu opisywany jako słaby późny Gierek, więc nie spodziewałem się cudów. Ale to co zastałem w moim pokoju przerosło moje oczekiwania. Może miałem pecha, ale taki syf to trafił mi się 3x w życiu (ale wcześniej to miało miejsce w Mozambiku)... Pokój brudny, nie sprzątnięty, na podłodze wymiociny. Standard łazienki przypominał publiczne kible na początku lat 90-tych. Gdyby nie zmęczenie i brak czasu poszukałbym innego hotelu. Żeby zanocować 2-gi raz w Slavutich dopłata dla mnie musiałby być naprawdę godziwa.

Edit: Widzę, że miałem pecha. Po przyjeździe rzuciłem się na łóżko i zasnąłem. Łazienkę zobaczyłem świadomie rano. Pokój 837 - może się komuś przyda, jakby dostał taki klucz na recepcji :)

Załączniki:
slavutych3m.jpg
slavutych3m.jpg [ 40.3 KiB | Obejrzany 4415 razy ]
slavutych2m.jpg
slavutych2m.jpg [ 56.05 KiB | Obejrzany 4415 razy ]

Ostatnio edytowany przez jasiub, 28 Paź 2015 13:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:43 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
@jasiub spałem w tym hotelu dwie noce, ale wygląda na to,że faktycznie miałeś pecha.
Miałem dwójkę, poprosiłem że chcę z widokiem na Dniepr i taki dostałem, było czysto i w miarę normalnie.
Ja bym tego nie popuścił i zgłosił to na recepcji.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:47 

Dla tych co będą nocować w Slavutychu- dopłacie i weźcie pokój klasę wyższy (ten z klimatyzacją itp). Jak dostaliście pokój za darmo, to nawet dopłata tych kilkudziesięciu złotych to dobry deal. @ Jasiub miałeś chyba trochę pecha. Pokój faktycznie fatalny ale są tam o niebo lepsze.
 PM off  

#39 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Rzeczywiście kolega musiał mieć pecha. My nocowaliśmy w zeszłym tygodniu w dwóch pokojach na 9 piętrze (z widoczkiem na Dniepr). Było może nie luksusowo, ale czysto i jak za tę cenę super.

#40 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
przeczytalem wpis @jasiub
na tripe i booku calkiem przyzwoite oceny
mnie niebawem czeka nocleg Royal City Hotel Kijow
ale czytajac relacje @mvciek i"jaja jak berety"
bedzie zabawa cos czuje :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości