Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:14 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Późne wymeldowanie jest możliwe do załatwienia w każdym momencie pobytu.
Dla jednego pokoju załatwiłem w sobotę wieczorem, dla drugiego w niedzielę rano po śniadaniu.

Ok, duży hotel, więc i problemu z pokojami raczej nie ma -> Novotel Warszawa Centrum

Urlop w tropikach: egzotyka na Zanzibarze za 3999 PLN 🐠🏝️ Tydzień w 4⭐ hotelu z all inclusive soft 🍴 Urlop w tropikach: egzotyka na Zanzibarze za 3999 PLN 🐠🏝️ Tydzień w 4⭐ hotelu z all inclusive soft 🍴
Przywitaj wiosnę na Sardynii 🤩🥰 Loty + 4* hoteu z basenem z i widokiem na morze za 1109 PLN 🌊⛱️ Przywitaj wiosnę na Sardynii 🤩🥰 Loty + 4* hoteu z basenem z i widokiem na morze za 1109 PLN 🌊⛱️
#362 PostWysłany: 21 Wrz 2015 13:37 

niebieski
sranda napisał(a):
A co jeśli późne wymeldowanie nie jest dostępne w momencie przyjazdu, ale istnieje szansa, że pojawi się taka możliwość w momencie wyjazdu? W końcu są rezerwacje z możliwością anulacji i nawet jeśli wcześniej hotel wydaje się być w dniu wyjazdu w pełni obłożony, za kilka dni może sytuacja wyglądać inaczej.
Ja np. wolę w dniu przyjazdu usłyszeć, że teraz nie ma możliwości na 100% potwierdzić późnego wymeldowania, ale proszę dowiedzieć się w dniu wyjazdu, może coś się da zrobić, niż od razu dowiedzieć się kategorycznie, że późne wymeldowanie nie będzie możliwe - jeśli pracownicy mają się sztywno trzymać zasad.

Jedno nie wyklucza drugiego. Piszę o ogólnej zasadzie. Jeśli podczas meldunku słyszę, że jest duże obłożenie i pokój trzeba opuścić w dniu wyjazdu zgodnie z planowym check-outem to pytam albo o możliwość zmiany pokoju, dla którego późne wymeldowanie byłoby możliwe (jeśli je koniecznie potrzebuję), albo o możliwość ponownego sprawdzenia dostępności late check-out w późniejszym terminie. To oczywiste :) Zdarza się również, że podczas meldunku zapominam wspomnieć o zapotrzebowaniu na tę usługę i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby na drugi lub trzeci dzień mi odmówiono. Nigdy jednak nie zdarzyło mi się, abym podczas check-inu usłyszał, że w sprawie późnego wymeldowania mam przyjść ostatniego dnia, bo hotel nie wie, jakie będzie miał obłożenie w dniu mojego wyjazdu. To jakieś nieporozumienie.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 21 Wrz 2015 14:20 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Status Platinum

Novotel Montreal Centre
- makaroniki w pokoju
- 1 drink powitalny dla 1 osoby
- brak upgradu bo niby cały hotel wyprzedany (mogli chociaż dać szybszy internet w zamian lub darmowy parking, ale nie chcieli)

Novotel Toronto Mississauga
- 1 drink powitalny dla 1 osoby
- upgrade do superior
- late check-out
- brak upominka VIP czy czekoladek w pokoju

#364 PostWysłany: 23 Wrz 2015 14:01 
Awatar użytkownika

złoty
Status Gold

Ibis Styles Bielsko-Biała:
2 * drink - małe piwo, wino, soft drinki. Musiałem się upomnieć, ale vouchery były wypisane i schowane w szufladzie na recepcji, więc to raczej skleroza pani w recepcji niż planowane działanie hotelu. O wcześniejsze\późniejsze zameldowanie nie pytałem.

Mercure Jelenia Góra:
- upgrade z standardowego do superior (całkowicie odnowiony pokój, o co ponoć w tym hotelu nie tak łatwo)
- jeden voucher na drink. Nie udało się dostać drugiego, ale za to na _każdy_ napój z baru ;)
- list od kierownika recepcji, owoce plus mała woda
- późne wymeldowanie o 16
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 26 Wrz 2015 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Status Gold

Ibis Częstochowa:
1 * drink - małe piwo, wino, soft drinki. Brak upgrade bo wszystkie pokoje w jednej klasie.
Późne wymeldowanie o 14 jak chcieliśmy bez żadnego problemu.

Swoją drogą to pierwszy hotel, gdzie dostanę welcome drink tylko na jedną osobę. Do tej pory we wszystkich miałem dla dwóch osób a nawet i dla dziecka trzeci :)

Mała wskazówka jak ktoś chce burgera. Online zamówiłem dwa po 19 zł/szt. Gratis dostaliśmy lemoniadę do każdego burgera. Cena bezpośrednio w hotelu to 29 zł za burgera + 12 zł za lemoniadę. Także niezły deal jakby nie patrzeć :)
Nie wiem tylko, czy ta lemoniada wynikała ze statusu, czy każdemy dorzucają.

Ostatnio edytowany przez Darek M., 27 Wrz 2015 22:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 27 Wrz 2015 19:47 

niebieski
Ibis Styles Bielsko - Biała
Platinum

Voucher na napój powitalny: kawa, herbata, sok, woda, lampka wina lub małe piwo.
Otrzymałem pokój o wyższym standardzie. Osobno sypialnia z łazienką, przy pokoju wypoczynkowym w korytarzu była osobna toaleta.
Przy meldunku otrzymałem prezent na powitanie: kubek ceramiczny z logo hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 27 Wrz 2015 20:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Novotel Katowice Centrum
Status PLATINUM
wrzesień 2015

- upgrade z pokoju standard do pokoju superior
- voucher na drinka powitalnego
- woda mineralna, czajnik do kawy/herbaty, muffin czekoladowy+kilka winogron, szlafrok i kapcie, list powitalny, 10% zniżki na SPA

Jeden z moich ulubionych hoteli w Polsce z uwagi na zawsze uśmiechnięty i życzliwy personel.

#368 PostWysłany: 04 Paź 2015 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Mercure Jelenia Góra

Status: Gold

- brak upgrade
- w pokoju butelka wina oraz owoce! Pierwszy raz dostaliśmy butelkę 0,7l dobrego wina :)
- woda
- voucher na 1 drink powitalny (po zapytaniu dopisana druga osoba)
- list on managera

Na koniec taka rada dla osób podróżujących we dwoje. Voucher na drink dotyczył tylko jednej osobie. Jednak po moim zapytaniu na recepcji czy dotyczy on jednej osoby czy dwóch, dopisano informację "2 osoby". Wyraziłem moje zdziwienie, że dotyczy tylko jednej osoby, bo do tej pory zawsze dostawaliśmy drink dla 2 osób (raz nawet dziecko otrzymało jeszcze sok :)) Jakby nie kombinować to przecież nie da się do jednej rezerwacji dopisać dwóch osób (nawet gdyby druga osoba też miała status). Pani powiedziała, że drugi drink jest od hotelu (dobra wola i indywidualna polityka), pierwszy z programu Le Club.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 04 Paź 2015 20:43 

srebrny
Jeszcze zatem czeka Cię wiele takich zdziwień, bo w wielu Accorach powitalny drink otrzymuje tylko jedna osoba, nawet jeśli rezerwuje pokój dla 2, 3 czy nawet 4 (z dziećmi) osób.

Swoją drogą miło zaskoczył mnie kiedyś Novotel Centrum w Warszawie, gdzie rezerwowałem 2 pokoje, każdy w konfiguracji 2 dorosłych + 1 dziecko. Od miłego recepcjonisty o wietnamskich korzeniach, otrzymałem vouchery aż na 6 drinków powitalnych, choć byłem przygotowany na najwyżej 2-3 (za jeden pokój).
 Profil Relacje PM off
mertka lubi ten post.

#370 PostWysłany: 04 Paź 2015 20:48 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Zdziwiony to będziesz we Francji bo tam to trzeba o voucher się upominać
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 04 Paź 2015 23:11 

srebrny
Od października w Ibis Styles Bielsko-Biała nie ma już upgrade'u pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 04 Paź 2015 23:39 

boots napisał(a):
Od października w Ibis Styles Bielsko-Biała nie ma już upgrade'u pokoju.

A to juz zlikwidowali apartamenty? :(
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 05 Paź 2015 07:55 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Ludzie, wbijcie to sobie do głowy :)
W Ibisach i Ibisach Styles nie ma upgrade'ów. Po prostu Ibisy mają jeden standard pokoju.
A jak wiadomo upgrade nie dotyczy hoteli bez zróżnicowanych standardów pokoi i hoteli z gamy Adagio Access.

Jedyne, czego możesz oczekiwać od recepcjonisty (po prośbie) to ładnego widoku czy większego pokoju. Np. we Wrocławiu w ibis Styles dla golda dostałem widok na miasto.

#374 PostWysłany: 05 Paź 2015 09:02 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tjw1978 absolutnie się nie zgadzam, sprawdź dokładnie jakie pokoje ma np. Ibis w Bielsku lub Lwowie i odpowiedz sobie czy wszystkie pokoje (w danym hotelu) są takie same. A we Lwowie można dostać upgrade.
W Bielsku nie ma upgrade'ów, bo "szefowa zabroniła", a nie dlatego, że tak jest narzucone przez sieć Accor/Ibis.
egg lubi ten post.

#375 PostWysłany: 05 Paź 2015 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
W Bielsku są różne standardy, w końcu często to są stare hotele, które zmieniły tylko markę na ibis (w tym w wypadku z Hotel Magura). We wrześniu uszczęśliwili mnie na siłę dając większy pokój z podwójnym łóżkiem, kiedy potrzebowałem dwa pojedyncze ;) "Chcieliśmy zrobić Panu niespodziankę". Na szczęście mieli jeszcze jeden taki sam z dostawką przygotowany, więc udało się zmienić.
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#376 PostWysłany: 05 Paź 2015 10:14 

srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Ludzie, wbijcie to sobie do głowy :)
W Ibisach i Ibisach Styles nie ma upgrade'ów. Po prostu Ibisy mają jeden standard pokoju.

Zanim zaczniesz cokolwiek wbijać komuś do głowy, to przejedź się do BB. Zanocuj, albo obejrzyj pokoje.
 Profil Relacje PM off
Kovalsky lubi ten post.

#377 PostWysłany: 06 Paź 2015 21:13 

Byłem w BB w ubiegły weekend i otrzymałem upgrade do apartamentu (nr 219) :)
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 06 Paź 2015 21:45 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Darek M. napisał(a):
Na koniec taka rada dla osób podróżujących we dwoje. Voucher na drink dotyczył tylko jednej osobie. Jednak po moim zapytaniu na recepcji czy dotyczy on jednej osoby czy dwóch, dopisano informację "2 osoby".

Kiedy zaczynałem swoją przygodę z Accor kompletnie nie oreintowałem się w tych całych przywilejach. Zatem na początku gdy otrzymałem voucher na drinka podczas check-in nawet bym nie pomyślał, że może on dotyczyć tylko jednej osoby mimo, iż widniało na nim jedynie moje nazwisko. Po prostu z prsotej kalkulacji założyłem, że jeśli hotel docenia lojalność, to robi to w sposób, który nie spowoduje zniesmaczenia w postaci napoju dla tylko jednej osoby. Idąc tym tokiem rozumowania zamawiałem zawsze dwa napoje płacąc jednym voucherem. Jakież było moje zdziwienie, gdy doczytałem na forum, że voucher dla dwóch osób nie jest regułą. Taki numer zrobiłem kilka razy między innymi w Novotel Kraków West, Novotel Warszawa Airport, czy Mercure Warszawa Centrum.
Tak więc i tak można próbować :D
 Profil Relacje PM off
egg lubi ten post.

#379 PostWysłany: 06 Paź 2015 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Dobrze że upgrade nie dają dla jednej tylko osoby...też mnie to drażni w Ibisach, uparli się na jednego drinka i nie odpuszczają

#380 PostWysłany: 06 Paź 2015 21:57 

srebrny
Ale też nie wszędzie. Ibis w Gandawie tego lata - drink na dwie osoby. I najmniejsze ibisowe pokoiki jakie dotychczas widziałem. :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości