Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Wrz 2015 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Trochę pomaga sprawdzić oryginalność.
Osobiście PB mam ok a kamerka w drodze.
http://miuipolska.pl/forum/topic/3941-j ... ia-xiaomi/
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 25 Wrz 2015 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 21 984
Na opakowaniu kamerek Yi chyba nie ma tych hologramów.

#3 PostWysłany: 25 Wrz 2015 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Na oryginałach są ;)

#4 PostWysłany: 25 Wrz 2015 21:35 
Awatar użytkownika

nick napisał(a):
Na oryginałach są ;)

Hmm, ja nie mam, a niby oryginał...pobiera automatycznie wszystkie aktualizacje itd.

Strona podana w 1 poście pozwala na identyfikację wyłącznie REDMI Note, Redmi 1S, Mi 3, Mi TV, Mi Box, Mi Power Bank, Mi Headphones ;)

#5 PostWysłany: 25 Wrz 2015 22:53 

Na mi band też nie ma żadnych hologramów/zdrapek.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Wrz 2015 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Tak przyjrzałem się temu tematowi od a do z i nasuwa mi się pytanie czy ta plansza nie jest przypadkiem naciągana. Szegolnie po wejściu na stronę www. Wiadomo każda sroka ... hmm sam nie wiem
Próbowałem coś innego znaleźć w sieci ale same sklepy albo tesry/porównania tej kamerki.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Wrz 2015 23:22 

Ciekawy link podrzuciłeś. Reasumując jeżeli macie oryginalny produkt Xiaomi, to powinniście mieć zdrapkę. Pod nią kryje się kod, który można sprawdzić na oficjalnej stronie producenta.

http://www.mi.com/verify/

Wpisujecie kod, jeżeli jest ok. To autentyk. Jeżeli kod ktoś już wpisywał, to sprzęt ma albo zamienione bebechy, albo jest po serwisowy. Jak nie ma kodu to na 100% podróbka lub kradziony (prawdopodobnie przez pracownika z fabryki).

@mahalnet ten link jest zgodny. To link do europejskiego dystrybutora, z nimi się kontaktowałem jeżeli chodziło o oryginalność ich produktów i pytania jeżeli chodzi o dystrybutorów z innych serwisów typu aliexpress , allybuy, etc etc etc

@mplucinski to co wymieniasz to produkty jakie są dostępne na rynek europejski. Przykładowo wybierając chińską lokalizację, wybór się zwiększa.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Wrz 2015 09:08 
Awatar użytkownika

Wychodzi na to, że nikt w sieci nie pisze o tym, że kamerka posiada hologram.

Na forum Xiaomi znalazłem odpowiedź moderatota:
"For the products of Xiaomi (smartphones, powerbank etc.) sold in India the sticker with 20 digit code is not present." ;)

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

#9 PostWysłany: 26 Wrz 2015 12:52 

Zdajesz sobie, że to jest tak oficjalne forum xiaomi jak miuipolska.pl forum ^_^
Po drugie odpowiedź jaką cytujesz była napisana nie przez pracownika Xiaomi tylko przez zwykłego moderatora, szaraczka typu ABC gdzie ogranicza go tylko wiedza.
Co zabawniejsze podaje tez serwis Flipkart gdzie tak naprawdę Xiaomi ma własnego dystrybutora na Indie.

http://www.mi.com/in/

btw. Tutaj jest odnośnik do tego co cytujesz.

http://en.miui.com/thread-97698-1-1.html
 Profil Relacje PM off
mplucinski lubi ten post.

#10 PostWysłany: 26 Wrz 2015 16:20 
Awatar użytkownika

niebieski
czyli wszyscy mają podróby? :D
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Wrz 2015 16:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Weźcie pod uwagę, że poradnik pisał jeden ze sprzedawców tego sprzętu (na końcu reklamuje swój sklep) - więc możliwe że pisał poradnik pod to co sprzedaje :D

#12 PostWysłany: 26 Wrz 2015 17:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje mi się, że większość osób, która wpisała w aliexpress nazwę produktu, przesortowała po cenie i zakupiła-ma podróbķę. Naklejki naklejki na oryginalnych produktach mi są od dłuższego czasu.
Ci sprzedawcy, którzy mają oryginały, zawsze opisują fakt naklejki na opakowaniu.

#13 PostWysłany: 26 Wrz 2015 19:57 
Awatar użytkownika

niebieski
nie tylko ludzie kupowali na ali, ale i na portalach, które mają już jakąś renomę w sieci i to bez naklejek dostali kamerę
 Profil Relacje PM off
mplucinski lubi ten post.

#14 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:17 

Loty: 34
Kilometry: 65 905
Na kamerkach nie ma (a przynajmniej nie było) zdrapek z kodem. Pisałem maila do Xiaomi jak zamawiałem kamerę w czerwcu i taka była ich odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość