Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:17 

Można przypłynąć na Lembongan także tutaj:

Image

a plażować np tak :)

Image

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj

Ostatnio edytowany przez maciejwroclaw, 23 Wrz 2015 13:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#22 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:20 

Te zdjęcia podkreślają fakt, że Bali i okoliczne wyspy mają pochodzenie wulkaniczne i jeśli kogoś interesuje głównie plażowanie to powinien obrać inny kierunek.
to do zdjęć maxima
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:25 

Maciejwroclaw - zdradzisz, gdzie przypłynęła ta łódka z pierwszego zdjęcia? Oraz gdzie jest ta plaża z drugiego? :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:28 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
wygląda na Mushroom Bay

Ja nie byłam tam na day tripie z Bali. Lembongan to raj IMO dla nurków. Nocowałam tam 4 dni własnie ze względu na nurkowanie - codziennie gdzie indziej, widziałam manty, fenomenalna jest Toyapekah

#25 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:32 

Łódka przypłynęła an Mushroom Beach.
Drugie zdjęcie przestawia właśnie ją (w tle). Na pierwszym planie ukryta kilka metrów obok plaża, której turyści nie znają. Na zdjęciu tej plaży widać tylko moją żonę.

Na Nusie znajdzie się też parę innych równie pięknych miejsc. Co do nurkowania/snorkelingu to potwierdzam, jest co pooglądać.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Wrz 2015 18:20 

niebieski
Ja jeszcze w kwestii smieci na Bali. Bali ewidentnie ma z tym problem i rzeka smieci w morzu jest widoczna szczegolnie w porze deszczowej. W sierpniu nie będzie to tak duży problem.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 23 Wrz 2015 19:28 
Awatar użytkownika

złoty
Podpowiedźcie jeśli ktoś był w okolicach Bali, Lombok jak tam jest z pogodą w końcu stycznia początek lutego, czy deszcze są męczące czy da się wytrzymać ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Wrz 2015 03:54 

niebieski
To niestety szczyt pory deszczowej. Deszcz mozesz miec albo w wersji - zlewa konkretna tylko wieczorem, albo leje kilka godzin dziennie - tego juz sie chyba nie da przewidziec.
Ale dobra wiadomosc jest taka ze jezeli mozesz wybierac to prawie cala Azja Pd Wsch ma dobra pogode wtedy. :)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Wrz 2015 21:28 
Awatar użytkownika

złoty
Myślałem o trasie Surabaya (wiza) wulkany, Bali, Lombok, ale jeśli na płd Jawie pada tak jak na Bali to nie ma to sensu, druga opcja to Borneo K.K lub Sandakan ew. Filipiny ale tam widzę problemy z ceną lotów i przesiadkami w Manilli, chętnie przyjme jakieś inne sugestie
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 25 Wrz 2015 07:51 

niebieski
Jawa wschodnia i Bali to praktycznie sasiadujace ze soba miejsca. Jak mozesz wybierac Filipiny to o ten porze roku to chyba bedzie bezpieczniejsza opcja. A ostatnich latach bylo sporo promocji do Manili i podejrzewam ze na takim samym buzdzecie albo taniej sie tam dostaniesz niz n Bali. Koszt podrozowania (a napewno stosunek jakosci do cen) na Filipinach wypada moim zdaniem gorzej za to dla milosnikow alkoholu raj na Ziemi :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 26 Wrz 2015 18:39 
Awatar użytkownika

złoty
Dzięki za odpowiedź, a ew. Borneo np. Kuching czy Sandakan, chcemy pochodzić po dżungli i nurkować ?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 27 Wrz 2015 14:12 

niebieski
Jak chcecie nurkowac to w sumie deszcz Wam nie bedzie przeszkadzal :) a tak serio to na Borneo tez nie najlepsza pora. Jak ma byc Malezja to moze w strone Langkawi albo bardziej na polnoc czyli Tajlandia.
Oczywiscie jezeli ryzyko deszczu Wam nie przeszkadza to jedzcie. Srednie opady w tym czasie na poziomie 400-450mm miesięcznie to nadal mniej niż 550mm w Polsce (rocznie :-) ).
Naprawde jedziecie w Idealnym okresie na Azje Pd-wsch tylko zmiencie lekko plany.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 27 Wrz 2015 21:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też bym zmieniła kierunek, Filipiny to super wybór (też marzą mi się od dawna), a nurkowanie w deszczu - wydaje mi się,że będzie słabe, mała przejrzystość wody w wyniku braku słońca i nie będzie tak spektakularnie :(
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Wrz 2015 21:20 

niebieski
Jasne Olajaw - taki zarcik tylko :-) Mi Filipiny tez sie marzyly ale jakis lekki niedosyt mialem po powrocie - tzn. niby fajnie ale to taka inna Azja. Moze dlatego nie do konca ten wyjazd uwazam za udany bo troche przygod zdrowotnych mielismy (ale nie zwiazanych z samymi Filipinami).
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 27 Wrz 2015 21:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok :D
Mi właśnie Filipiny się marzą ze względu na warunki do nurkowania/snorklingu, nawet myślałam,żeby tam padi zrobić :) Myślę,że Indonezji szkoda zwiedzać w porze deszczowej, znaczy mi by było szkoda lecieć taki kawał i ulewy co chwila :D Nawet w czerwcu na Bali w sumie większość czasu mieliśmy pochmurno, trochę też padało, i nas wkurzało, a co by było w porze deszczowej ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 27 Wrz 2015 21:53 

niebieski
Mi wlasnie nury na Filipinach przelecialy ze wzgledu na angine a na Bali tak wlasnie jest ze slonce przez lekkie chmury - tzn ja mam takie odczucia co nie zmienia postaci rzeczy ze bardzo lubie Bali i cala Indonezje ale w styczniu tam bym nie lecial majac inne alternatywy.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 13 Sty 2016 13:50 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
marek2011 napisał(a):
Zamiast Bali polecam południe Lombok - ładne i niemal całkowicie puste plaże nawet w sezonie. Przelot samolotem z Bali zajmuje 20 minut i kosztował ok 70 zl.

Czym leciałeś za 70zł?

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 13 Sty 2016 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
sprawdź tu https://www.tiket2.com/ :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 13 Sty 2016 16:02 

HON fly4free
Mikolaj2206 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Zamiast Bali polecam południe Lombok - ładne i niemal całkowicie puste plaże nawet w sezonie. Przelot samolotem z Bali zajmuje 20 minut i kosztował ok 70 zl.

Czym leciałeś za 70zł?

Wings Air w II połowie 2014 r.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości