Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#3221 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdaje się, że 70 zł.
Oferowanie przejazdu łączonego a przejazd jednorazowy to dwie różne rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Emiratach 😎 All inclusive w 4* hotelu nad Zatoką Perską za 3699 PLN Relaks w Emiratach 😎 All inclusive w 4* hotelu nad Zatoką Perską za 3699 PLN
Stylowy wypoczynek na Cyprze za 2559 PLN🏝️🌊 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze 😍 Stylowy wypoczynek na Cyprze za 2559 PLN🏝️🌊 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze 😍
#3222 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:19 

Zbanowany
Ale tu tez bedzie konieczna przesiadka w Wilnie.
I co masz na mysli przez "przejazd jednorazowy"? Bo pol. Gdn-ber bylo reklamowane jako bezposrednie

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#3223 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Połączenie Gdańsk-Berlin nie było reklamowane jako bezpośrednie, tylko z przesiadką: http://www.polskibus.com/gdansk-berlin

Piotr Pogonowski, Dyrektor ds. Marketingu i Komunikacji PolskiBus.com napisał(a):
Ostatnią z naszych wspaniałych nowości jest przedłużenie już istniejącego połączenia realizowanego w ramach linii P8 Warszawa – Białystok – Wilno. Dzięki temu, już wkrótce pasażerowie będą mogli razem z PolskiBus.com dotrzeć do Rygi oraz Tallinna. To najdłuższe, ale i jedno z najciekawszych połączeń będzie realizowane we współpracy z naszą siostrzaną spółką SuperBus.com z Estonii.

W przypadku P8/B1 kursy będą powiązane, ponieważ są traktowane jako jedna linia.
 Profil Relacje PM off  

#3224 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:38 

Zbanowany
Na facebooku jako "bezpośrednie", linka nie mam.
Masz racje, poki nie bedzie opoznien. Jesli kontrola na granicy bedzie zatrzymywac kazdy pojazd - autobus bedzie czekal np. 4h w Wilnie?
Dodatkowo dales link do jednej z niewielu notek, gdzie zaznaczono ze sa to dwa bilety. W wyszukiwarce, na fb, na promografikach nie bylo o tym slowa

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#3225 PostWysłany: 18 Wrz 2015 19:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiem troszeczkę jak działa PB, więc uwierz mi koordynacja będzie zapewniona ;)
 Profil Relacje PM off  

#3226 PostWysłany: 18 Wrz 2015 21:31 

Zbanowany
O.K. jak ktos cie potem zacytuje ze wcale nie zdazyl to ty bedziesz wyjasnial. Mi tam obojetne bo obecnie kazda promo PB chwile pozniej przebija LE (wybor jest oczywisty) ;)

-- 18 Wrz 2015 21:31 --

O.K. jak ktos cie potem zacytuje ze wcale nie zdazyl to ty bedziesz wyjasnial. Mi tam obojetne bo obecnie kazda promo PB chwile pozniej przebija LE (wybor jest oczywisty) ;)

Profil Relacje PM off  

#3227 PostWysłany: 19 Wrz 2015 12:32 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/transp ... jne/k3fl14
 Profil Relacje PM off  

#3228 PostWysłany: 19 Wrz 2015 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
RED: W tym roku na polskim rynku pojawił się nowy przewoźnik pod marką Lux Express. Należąca do Estończyków firma oferuje bardzo dobry standard podróżowania w przystępnych cenach – wkrótce może zacząć deptać po piętach Polskiemu Busowi. Nadal nie ma się czego bać?

PB: Do tej pory nie przejmowali naszych klientów. Rzeczywiście są dwie trasy, na których z nimi rywalizujemy, jednak konkurencja jest dobra dla pasażerów, bo wchodząc na rynek, przyczynili się do jego rozwoju i obniżenia cen.

He he he, realy? Myślę, że ktoś kto choć raz skorzystał z Luxa nie pędzi już tak ochoczo do ciasnego Plaxtona.

RED: Rzeczywiście, wprowadzenie nowej oferty Gold, wygląda tak, jakby było obliczone na dorównanie bardzo komfortowym warunkom przejazdów, jakie oferuje w swoich autobusach Lux Express.

PB: Myślę też, że mamy inny produkt.

Jasne, że inny. W ofercie Gold macie dużo gorszej jakości autokary (wykończenie wnętrza, obicia siedzeń) z mniejszą ilością miejsca na nogi w porównaniu do Scanii LUXa, a oparcia w waszych Plaxtonach sprawiają wrażenie jakby były stworzone dla liliputów :). Nawet jeśli Gold był planowany dużo wcześniej to i tak nadal daleko mu do jakości jaką oferują Estończycy.
 Profil Relacje PM off  

#3229 PostWysłany: 19 Wrz 2015 13:20 

Cieszylbym sie gdyby LUX uruchomil polaczenie do Wiednia :)

a wracajac do przedmowcy, roznica miedzy PB a LUX jest kolosalna. Jezeli ktos chce skosztowac jeszcze wyzszego poziomu podrozowania polecam LUX Express Special na trasie Wilno-Ryga
 Profil Relacje PM off  

#3230 PostWysłany: 20 Wrz 2015 15:14 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Info od zaprzyjaźnionej stefki z linii Warszawa-Kraków, nie wiadomo czy ruszą nowe trasa a przynajmniej część z nich ponieważ .... nie mają kierowców
 Profil Relacje PM off  

#3231 PostWysłany: 20 Wrz 2015 16:39 

srebrny
mezo23 napisał(a):
Info od zaprzyjaźnionej stefki z linii Warszawa-Kraków, nie wiadomo czy ruszą nowe trasa a przynajmniej część z nich ponieważ .... nie mają kierowców

Mam też wątpliwości, czy mają zezwolenia zgodne z godzinami podawanymi na stronie.
Adrian.jg napisał(a):

He he he, realy? Myślę, że ktoś kto choć raz skorzystał z Luxa nie pędzi już tak ochoczo do ciasnego Plaxtona.

Nie przesadzajmy. Ja ląduję w Krakowie z Malty o 23:15. Na LE raczej nie zdążę, na PB jak najbardziej. To samo jest z samolotami - oprócz preferencji i cen liczy się dla mnie rozkład jazdy.
Poza tym kopara mi opada. Kilka lat temu PB wprowadził na nasz rynek normalność i wszyscy byli w euforii. Teraz, gdy pojawiła się bardziej luksusowa konkurencja, nagle wszyscy po nich jadą jak po burej suce. Ja się cieszę z obu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3232 PostWysłany: 20 Wrz 2015 17:15 

Jak tak samo :) Nie zapominajcie, że PB naprawdę zrewolucjonizował rynek przewozów autokarowych, a po części nawet kolejowy. Przed PB nie było mowy o biletach za 1 zł, a nawet o dynamicznym systemie sprzedaży teraz to powoli staje się standardem zarówno u przewoźników autokarowych jak i kolejowych.

Ja jeszcze czekam na to, żeby polskie tory otwarły się na innych przewoźników np. Leo Express, bo u nas wciąż jest za drogo. Np. u takich Czechów standardowy bilet na Pendolino Ostrawa-Praga (ok. 300 km) kosztuje 50 zł.
 Profil Relacje PM off  

#3233 PostWysłany: 20 Wrz 2015 18:00 

srebrny
Chyba nie masz na co liczyć. Ta cała sitwa sprzeda własne matki, byle tylko nie dopuścić konkurencji. Leo sobie dopuścił walkę z wiatrakami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3234 PostWysłany: 20 Wrz 2015 21:18 

Czekam aż Leo się pojawi we Wrocławiu, bo ja w PB się najzwyczajniej w świecie nie mieszczę i ciekaw jestem golda
 Profil Relacje PM off  

#3235 PostWysłany: 20 Wrz 2015 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Koledzy i koleżanki,
czy PolskiBus zapowiada wcześniej, że w dniu tym i tym wrzuci następną pulę biletów czy raczej tego nie robi i jest niespodzianka? Z poprzednich okresów kiedy najczęściej wrzuca bilety (jaki dzień tygodnia)?
 Profil Relacje PM off  

#3236 PostWysłany: 20 Wrz 2015 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Zawsze to jest niespodzianka ale wiadomo, że będzie to niedługo (1-10 dni???). Siatka zamyka się na początku listopada więc i tak długo zwlekają! :lol:

#3237 PostWysłany: 20 Wrz 2015 22:47 

niebieski
Nie jezdze ostatnio za czesto "czerwonym sardyniarzem" wiec moze wy skomentujecie absurdalna praktyke wpuszczania do autokaru jedynie kompletnej liczby osob z rezerwacji - co nie ma odzwierciedlenia w regulaminie i jest, moim zdaniem, jedynie fanaberia obslugi, "zeby im sie lepiej liczylo".

Zle szukam w regulaminie czy robia ludzi w konia?
 Profil Relacje PM off  

#3238 PostWysłany: 21 Wrz 2015 06:51 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Jak powiesz, że druga osoba ma przy sobie numer rezerwacji to Was wpuszczą pojedynczo.
 Profil Relacje PM off  

#3239 PostWysłany: 21 Wrz 2015 07:31 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Jak miałem 2 osoby na rezerwacji to nie robili problemów i wchodziliśmy osobno, ale przy większej rezerwacji (10 osób) kierowca prosił nas, żebyśmy weszli razem. W sumie nie ma się co dziwić, później mieli by burdel i wchodzili by ludzie bez rezerwacji...

#3240 PostWysłany: 21 Wrz 2015 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
trochę zwlekają z nowymi biletami. Jaki jest tego sens?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości