Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2015 00:07 

Nie znalazłem na forum odpowiedniego tematu, ani odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a myślę, że temat wielu osobom również może się przydać ;)

Czy wypożyczał ktoś samochód w Lagos w ostatnim czasie, najlepiej we wrześniu lub sierpniu i może podzielić się cenami? Szczególnie interesuje mnie cena za 1 lub 2 dni. Lepiej rezerwować przez internet, czy na miejscu? Napisałem maile do kilku wypożyczalni i ceny rzędu 100 euro za 2 dni za auto klasy A są nieco szokujące...
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2015 00:15 

35 e za dzień i 60 e za 2 dni to cena jaka można przyjąć wypożyczająć auto tej kategorii na miejscu a pełnym ubezpieczeniem.
 PM off
dawid007 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Wrz 2015 12:08 

Anonymous napisał(a):
35 e za dzień i 60 e za 2 dni to cena jaka można przyjąć wypożyczająć auto tej kategorii na miejscu a pełnym ubezpieczeniem.

Czyli lepiej wypożyczać na miejscu? Pisałem maile do ok. 10 wypożyczalni i ceny, które proponują są 2x większe niż te o których piszesz...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Wrz 2015 12:25 

https://secure.economycarrentals.com/ch ... 9eb814-f59
Tutaj masz przykładową opcję ze wszystkim za 253 zł/ok 60e/ na wybrane 2 dni września.Może lepiej brać na lotnisku w Faro?
 PM off  

#5 PostWysłany: 06 Paź 2015 10:08 

niebieski
Witam wszystkich,
za kilka dni wyjeżdżam do Portugalii i chciałabym wypożyczyć auto na lotnisku w Faro. Znalazłam względnie tanią wypożyczalnie economycarrentals.com i mam pytanie:
Czy opłaca sie wykupowac zabezpieczenie wkładu własnego? Kosztuje to 7 euro/dzień. Co mi to daje? Czy jest to typowe nasze autocasco, po wykupieniu którego auto jest totalnie ubezpiueczone od wszystkiego? Czy po wykupieniu tego zabezpieczenia wypożyczalnie blokuje mimo tego jakąś kwotę na karcie?

Jesli takie zabezpieczenie jest jednak zbędne bądź niewiele wnosi, co powinnam wykupić, by mieć święty spokój i nie drżeć o auto?

Bardzo dziekuję za pomoc
Yaris
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Paź 2015 10:22 
Awatar użytkownika

niebieski
economycarrentals.com to chyba pośrednik

o ile wiem, każde wypożyczony samochód musi mieć autocasco :)
dodatkowe ubezpieczenie daje to że jak cos zepsujesz ( w ramach tego ubezpieczenia) np zarysujesz auto to nic nie płacisz. Często to się wykupuje aby nie zostawiać depozytu (ale nie zawsze to jet tożsame ).

Osobiście polecam wykupienie sobie ubezpieczenia u jakiegoś pośrednika właśnie(bo jest tańsze) co się wiąże i tak z zostawianiem depozytu ale ma się spokój. (taniwynajemaut.pl).
No i jak chcesz dużo jezdzić (autostradami) to polecam dokupić w wypożyczalni Viatoll

#7 PostWysłany: 06 Paź 2015 13:27 

niebieski
Dzięki sabo za przybliżenie zagadnienia. Wchodziłam właśnie na podana przez Ciebie strone i zrobiłam symulację wynajmu auta Wychodzi podobnie jak na stronie economycarrental po wybraniu dodatkowego ubezpieczenie w cenie 109 zł Tylko co ono mi zagwarantuje? czy mimo tego musze zostawiać depozyt? Chdzi mi o taki wariant ubezpieczenia, przy którym firma nie blokuje mi nic na karcie i który daje mi pełną ochronę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Paź 2015 16:23 
Awatar użytkownika

niebieski
jak nie chcesz, żeby blokowali kasę na karcie wypożyczaj bezpośrednio w wypożyczalni razem z pełnym ubezpieczeniem - albo przez posrednika, ale dokup ubezpieczenie na miejscu bezpośrednio w wypożyczalni
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:23 

niebieski
Nie wiem gdzie za bardzo mam to wrzucić dlatego w razie błędnej kategorii proszę o przeniesienie przez administrację. Na maila dostałem kod na -10% na wypożyczenie samochodu poprzez stronę: economycarrentals.com Kod nie ma daty wygaśnięcia. Kod: 7XETVF.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lis 2015 15:48 

Loty: 29
Kilometry: 78 867
Znalazła by się jakaś dobra dusza, która nakierowała by w sprawie wynajmu? ;) Sprawa wygląda tak: 21 listopada chcę wynająć auto, aż do 24 do ok godziny 20. Szukam na economyrentalscar i jest to co mnie interesuje, czyli Ford Galaxy 7 os, w cenie 850 zł, z wliczonym ubezpieczeniem podanym na stronie. Z tego co wyczytałem, nie jest to full ubezpieczenie. Takie można dokupić dopiero bezpośrednio w wypożyczalni, tak? Ile mniej więcej coś takiego kosztuje? I co będzie, jeśli nie będę miał 1000E dostępnego na karcie? Karta to zwykła visa. Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Lis 2015 04:01 

Loty: 29
Kilometry: 78 867
Dobra - byłem, wróciłem, może mój post komuś pomoże. Zdecydowałem się na wypożyczalnie Sixt, dostaliśmy Scenica (7os) z 2015 r z przebiegiem nieco ponad 12k. Z tym, że udało się to zrobić bez karty kredytowej. Skontaktowałem się z polskim działem wypożyczalni, gdzie zrobiono za mnie rezerwację. Do opłaty za samochód doszedł depozyt 500e, który mi zwrócą, zapewne pomniejszony o kwotę za autostrady. Więc da się wypożyczyć bez kredytówki, ale chyba nie bez znaczenia był fakt, że wykupiliśmy pełne ubezpieczenie, co z samochodem tej klasy dało niemałą kwotę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Lip 2016 20:46 

Szukam samochodu w Aveiro i ceny za dwa dni nie schodzą poniżej 130 euro. Czy takie są aktualnie ceny bo uważam to za przegięcie? Może coś nie tak szukam. Wynajęcie na początku sierpnia. Może jakaś wskazówka?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:19 

Wypożyczaliśmy samochód w Algarve Quarteira w drugiej połowie czerwca, za 2 dni płaciliśmy 130 E, pełne ubezpieczenie. W miasteczku były chyba 4 wypożyczalnie, wybraliśmy najtańszą :x . Z karty kasę za bramki na autostradach ściągnęli dopiero po 3 tygodniach.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Wrz 2016 23:30 

Po pierwsze chciałbym się przywitać na forum, long time lurker, first time poster ;)

Po drugie, za tutejszymi opiniami wybrałem luzcar.com i mogę także bardzo polecić. Nie są najtańsi, ale za to totalnie bezproblemowi. Wziąłem w zeszłym tygodniu auto na 5 dni, 35€/dzień. Bookowałem przez stronkę, potwierdzili mailowo i zapytali tylko o której chcą odebrać auto. Na miejscu umowa na podstawie dowodu i prawka, zapłaciłem gotówką, bez kart czy depozytów. Zwrot z paliwem "more or less the same", do tego sami jeszcze mówią, że nie sprawdzają auta przy oddaniu.

Dodatkowo, za tym co też przeczytałem na necie, wziąłem najtańszą klasę A, a dostałem Clio (2-letnie, 30k przebiegu), czyli klasę C :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Wrz 2016 15:45 

Z firma taniwynajemaut.pl trzeba bardzo uwazac! Oni wspolpracuja z Avisem w kilku krajach, m. in we Wloszech i USA gdzie wypozyczalismy przez nich. Zawsze wychodzi drozej, pracownicy Avisa sa strasznie nieprofesjonalni, mozna powiedziec ze 'olwwaja' klienta. W USA oszukali nas strasznie, doliczyli prawie drugie tyle za uslugi o ktore ani nie prosilismy ani nawet nie slyszelismy ze moga wchodzic w zakres. Walczymy z nimi od kilku tygodni. Nigdy wiecej ani taniego wynajmu aut, ani Avisa.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 30 Wrz 2016 20:07 

Ja również przyłaczam się do bardzo złej oceny Avis. Wydawałyby sie- nie najtanszy, duzy , profesjonalny. Nas w Niemczech naciągneli na 120 euro. Depozyt zamiast zablokować na karcie sciagneli z niej- pieniadze wróciły po innym kursie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Paź 2016 11:14 

niebieski
A macie jakieś wypożyczalnie do polecenia na Azorach ? (Ponta Delgada) .

Wolę zapłacić troszkę więcej i mieć spokój z blokowaniem kart itp.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Paź 2016 11:37 

Zbanowany
@Whiteskifreak : dlatego trzeba bylo brac bezposrednio od Avisa a nie od jakiegos posrednika nie bylo by problemu cenowego. Oszukali ... trzeba czytac co sie podpisuje, nawet w niemczech maja mozliwosc wydruku umowy po angielsku jak nie rozumiesz niemieckiego. Ciekawi mnie w czym TA nieprofesjonalnosc polegala ?
@nina104: depozyt zostal zwrocony wiec w czym problem ? Nigdzie nie ma okreslenia ze depozyt jest TYLKO blokada na karcie, a to ze po innym kursie niestety taki swiat walutowy jest ciesz sie ze dzialalnosci gospodarczej miedzynarodowej nie prowadzisz.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 04 Paź 2016 09:31 

@Gadu 777: bardzo dziekuje za pouczenie! Prosze sobie przeczytac posty w nastepujacym linku: https://www.consumeraffairs.com/travel/avis.html
Nie my pierwsi i nie ostatni. Wszystko co tam opisane sie nam zdarzylo. Z tego co widac Avis ma chyba najgorsza opinie wsrod klientow.
Wielokrotnie i od lat wypozyczamy samochody z roznych firm w Europie i USA, rezerwujemhy przez posrednikow i nigdy nie doswiadczylismy czegos takiego. To co oni robia to jest criminal offence.
Nigdy wiecej nie wypozyczymy w Avis i raczej nasi znajomi tez sie na te "super usluge" nie skusza. Jedno wielkie oszustwo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości