Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gorąca prośba, aby dokładniejsze opisy saloników lotniskowych - w szczególności takie ze zdjęciami - zamieszczać w dedykowanym do tego wątku tzn. Opisz swój pobyt w saloniku:
opisz-swoj-pobyt-w-saloniku,15,117643

Pytania/ informacje związane z kartą Priority Pass prosimy umieszczać tutaj: priority-pass-pytania-informacje,15,41799
Pytania/ informacje związane z kartą Dragonpass: dragonpass-pytania-informacje,15,102463
Pytania/ informacje związane z ofertą wstępu do saloników w usłudze Vacaydelay: vacaydelay-saloniki-lotniskowe-za-29-rok,15,172986

Rezerwacja kolejki w Plaza Premium w Londynie Heathrow T2:
https://web.dojo.app/join_queue/FhjdREz ... restaurant

Wczoraj czekałem ok.15 minut.

Plaza Premium w LHR T5:
https://app.walkup.tech/join_queue/pxVt ... restaurant

No1 Lounge, Gatwick North
https://app.walkup.tech/join_queue/Zp-g ... restaurant

Tylko pamiętajcie, że macie 10 minut na wejście do saloniku od momentu otrzymania powiadomienia o przyznaniu slotu :)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 252  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 17 Wrz 2015 09:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Prosze o opinię nt lounges na Fiumicino.
Lepiej wybrać Avia Lounge, czy I Mosaici?
Luke1976 lubi ten post.

Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊 Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊
Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️ Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️
#302 PostWysłany: 17 Wrz 2015 11:35 

niebieski
co do Avia, byłem w zeszłym tygodniu.
Salonik bardzo fajny, duży wybór napoji, alkoholi i jedzenia także.
Rogaliki z czekoladą, z dżemem, duża ilość kanapek - szeroki wybór, z ciepłych dań to makaron- dwa rodzaje jeden na pewno z szpinakiem, wyglądał naprawdę apetycznie ale nie miałem czasu próbować. Oprócz tego standardowo ekspres do kawy, lodówka z piwami i innymi zimnymi napojami.

Jedyny minus to obsługa nie za miła, jak podałem karte Priority Pass to zrobiła minę choćbym jej coś zrobił. Jeszcze musiała ręcznie numer karty wpisywać i prawie mnie wyrzucili bo numer źle wpisała.
wtak uważa post za pomocny.

#303 PostWysłany: 18 Wrz 2015 14:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dostałem maila od LOT:

W dniu dzisiejszym wszyscy Pasażerowie odwiedzający LOT Business Lounge Polonez mogą skorzystać z degustacji wyjątkowych win z włoskiej winnicy Antinori szczycącej się ponad 600-letnią tradycją w produkcji wina. Będą Państwo mieli okazję spróbować wina białe, jak również czerwone lub różowe. Nasz sommelier wraz z przedstawicielem winnicy Antinori zapoznają Państwa z historią winnicy i opowiedzą o prezentowanych winach, których oferta została przygotowana specjalnie dla Państwa.

Z kolei w najbliższą sobotę i niedzielę w LOT Business Lounge Polonez organizujemy wyjątkowe święto polskiego cydru. Od godziny 10:00 zaprosimy Państwa do degustacji Cydru Lubelskiego Antonówka 2015 z limitowanej edycji. "Antonówka 2015", to po raz pierwszy wyprodukowany cydr jednoodmianowy. Mamy nadzieję, że ten szczególny, orzeźwiający napój dostarczy Państwu miłych doznań smakowych i uprzyjemni pobyt w salonie Polonez.

Serdecznie zapraszamy!

http://img1.lot.pl/20150918_lotcom_polonez/index.html
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 18 Wrz 2015 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Oslo lounge.

Duzo wygodnych foteli i kanap, miejsca przy scianach maja gniazdka elektryczne. Kilka foteli z widokiem na kawalek plyty lotniska, ale akurat tam najslabiej dziala klimatyzacja i jest duszno.

Do jedzenia rozne zimne przekaski, warzywa, ciasteczka. Na cieplo zupa dnia. Z alkoholi: Cava, wina, Baileys, Whisky. Napoje niealkoholowe: kawa, herbata, maszyna z sokami, maszyna z napojami gazowanymi typu Fanta, Sprite, soki w lodowce.

Sporo ludzi przewija sie przez lounge i jak sie trafia ciezcy dyskutanci, to trudno sie wylaczyc. Jak na lounge zbiorowa dla wielu lini, to nie tak zle. Da sie przezyc pare godzin. Mi zostaly jeszcze 3h ;-)

Bar salatkowy, w tle czesc z fotelami.
Image

Alkhole i cieple napoje.
Image
4 ludzi lubi ten post.

#305 PostWysłany: 21 Wrz 2015 23:21 
Awatar użytkownika

srebrny
KAL Lounge - New York - JFK - Terminal 1:

Wstęp na: Diners Club, Airport Angel, PriorityPass

Salonik ubogi, do jedzenia tylko przekąski typu paluszki, orzeszki itp., do tego rogaliki z czekoladą, a na ciepło chińskie zupki. Do picia standard, kawa, herbata, woda, cola itp., z alkoholu chyba tylko piwo (Budweiser) i wino. Na plus to że salonik duży, są prysznice, ręczniki, kosmetyki itp.
W zasadzie jak dla mnie tylko dla tego prysznica warto tam wejść, jeśli ktoś (np tak jak ja) jest po całodziennym zwiedzaniu NYC to przed nocnym lotem to warto :) Brak zapowiedzi lotniskowych, generalnie cisza i spokój.

Lufthansa Business Lounge - New York - JFK - Terminal 1:

Wstęp na: można wejść nawet na FTL w LOT, oczywiście Gold (LH, LO itp) i wyżej też :)

Salonik ładny, duża część ogólna, do tego około 20 miejsc w sali TV, oraz 6 lub 8 miejsc w sali z leżankami. Do jedzenia wieczorem były dwie potrawy na ciepło, jakieś mięso oraz kiełbaski z cebulą i kiszoną kapustą. Do tego dwie zupy do wyboru. Poza tym trochę zimnych przekąsek, oraz tradycyjnie coś słodkiego, paluszki, orzeszki itp. Dość duży wybór napojów bezalkoholowych i alkoholowych. Ogólnie przyjemnie.

Widok na płytę, a w sumie samolot stojący pod Gate 4, w moim przypadku był to akurat nasz LOTowy 787. W saloniku słychać zapowiedzi odlotów, oczywiście tylko samolotów linii których salonik dotyczy czyli LH, LOT itp.

IASS Hawaii Lounge - Honolulu - HNL:

Wstęp na: Diners Club, Airport Angel, PriorityPass

Salonik średniej wielkości, do jedzenia nie ma nic, do picia tylko Cola, Sprite, Woda i jakiś sok w puszkach. Alkoholu zero. Jest wifi, toaleta na zewnątrz, prysznica brak, czynny od 7:30 do 18, z półgodzinną przerwą o 13:30. Wypraszają z saloniku już od 17:45... Meble w saloniku jakby z 40 lat temu go urządzali :) Generalnie słabo, ale zawsze lepiej niż przy gate :)
BusinessClass lubi ten post.

#306 PostWysłany: 22 Wrz 2015 10:32 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):

IASS Hawaii Lounge - Honolulu - HNL:

W HNL całkiem przyjemny salonik ma United. Duży(ale podzielony na mniejsze pomieszczenia więc jednocześnie kameralny), ładny, śniadanie całkiem przyzwoite, alkohol skromnie ale był. I dużo lepsze godziny otwarcia miał, myśmy już jakoś przed 6 chyba wchodzili. Dostępny był na Dinersa, AA i PP tylko z PP im umowa wygasała w maju i nie wiem czy przedłużyli w końcu. W każdym razie warto mieć go na uwadze, bo wygląda na 2x lepszy niż ten z Twojego opisu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 22 Wrz 2015 11:42 
Awatar użytkownika

srebrny
W appce AA i PP był tylko ten IASS, więc nawet nie próbowałem iść do United, ale dobrze wiedzieć. Obym miał jak najszybciej kolejną okazje tam polecieć i sprawdzić :D

#308 PostWysłany: 22 Wrz 2015 14:14 

Loty: 252
Kilometry: 773 586
Witam w niedalekiej przyszlosci bede podrozowal American A z Bogoty do Anc (Alaska) pierwsza klasa i biznes class ...moje pytanie jest jesli ktos byl w salonikach lotniskowych AA w Bogota, Miami, Dallas y Seattle...na co mozna liczyc ...juz dziekuje za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 24 Wrz 2015 21:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Myślę, że warto tu zareklamować aplikację, którą w sumie dopiero teraz odkryłem. Sam znalazłem ją na iPhone, ale sądzę, że jak prawie każda appka dostępna też jest na Androida. Nazywa się: Lounge Buddy. Apka ta posiada bazę prawie wszystkich saloników, do tego opisy, zdjęcia, listy czego można się spodziewać w danym saloniku oraz co ważne ocena punktowa i opinie użytkowników. Można szukać od razu wszystkich saloników na danym lotnisku, a można też ograniczyć poszukiwania do kart które posiadamy, czy to bankowe, czy statusowe, czy inne typu AA, PP itp.

Kilka przykładów:

WAW - Fantazja:

Załącznik:
Fantazja.jpg
Fantazja.jpg [ 297.96 KiB | Obejrzany 2106 razy ]

JFK - KAL Lounge:

Załącznik:
JFK - KAL.jpg
JFK - KAL.jpg [ 283.96 KiB | Obejrzany 2106 razy ]

JFK - LH Lounge:

Załącznik:
JFK-LH.jpg
JFK-LH.jpg [ 224.32 KiB | Obejrzany 2106 razy ]

HNL - IASS:

Załącznik:
HNL - IASS.jpg
HNL - IASS.jpg [ 307 KiB | Obejrzany 2106 razy ]
3 ludzi uważa post za pomocny.

#310 PostWysłany: 06 Paź 2015 12:04 

Zbanowany
niebieski
Byłem dziś w lounge w nowym krakowskim terminalu.
Wrażenia słabe. Dojście jest dość zagmatwane, ma się wrażenie, że przechodzi się przez jakieś zaplecza lotniska. Przede wszystkim jednak jest w nim mało przestrzeni, wydaje się wielkościowo podobny, jak stary lounge dla odlotów Schengen, a przecież teraz jeden lounge obsługuje zarówno Schengen, jak i non-Schengen. Przy ok. 20 osobach już się robi tłoczno.
Plusem są gniazdka elektryczne w dogodnych miejscach przy fotelach.
Jeśli chodzi o asortyment, to jest podobny, jak w starym lounge Schengen, dodana została ciepła zupa i trochę wędlin. Alkohole i soft-drinki bez zmian, a nawet chyba mniej, bo brakuje np. gotowych drinków Smirnoffa.
Negatywnym zaskoczeniem jest toaleta, przy stosunkowo chętnie odwiedzanym lounge, jest tylko jedna zamykana kabina dla mężczyzn, w której jest razem pisuar oraz muszla klozetowa. Dobrze byłoby pisuar dać nieco na zewnątrz, przynajmniej na raz mogłyby się załatwiać dwie osoby, a nie jedna. Była ona zresztą praktycznie non-stop okupowana przez różnych gości lounge, więc trzeba było korzystać z toalet ogólnolotniskowych.

Nie wiem, czy to tylko tymczasowa wielkość saloniku, ale jeśli nie będzie on w przyszłości powiększany, to słabo widzę komfort przebywających tam osób przy zakładanym zwiększeniu ilości obsługiwanych pasażerów przez krakowskie lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 06 Paź 2015 12:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, to tymczasowa. W 2 etapie, otwieranie nowego lotniska, będzie większy salonik niż ten obecny.
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#312 PostWysłany: 06 Paź 2015 12:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Wiadomo, jak długa ma być ta tymczasowość? Wyrobią się do weekendu majowego 2016?
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 06 Paź 2015 12:20 
Awatar użytkownika

Warto jeszcze wspomnieć o przepięknym widoku za oknem saloniku - betonowa ściana ;]
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 06 Paź 2015 13:04 

Zbanowany
niebieski
A to fakt, choć jakiś niewielki boczny widok na płytę jest... Może po rozbudowie o której wspomina @Zeus będzie lepszy.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 06 Paź 2015 16:03 
Awatar użytkownika

Nie będzie rozbudowy obecnego. Ten jest przewidziany dla pasażerów NS (a aktualnie służy dla wszystkich - stąd jego wielkość i aktualny sposób dojścia). W późniejszym etapie ma dojść nowy salonik dla S.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 06 Paź 2015 16:13 

srebrny
flus napisał(a):
Byłem dziś w lounge w nowym krakowskim terminalu..

czy mozna wejsc na lotowski FTL ?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 06 Paź 2015 16:17 
Awatar użytkownika

niebieski
na FTLa tylko w WAW wejdziesz (jeśli chodzi o PL)
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#318 PostWysłany: 06 Paź 2015 18:26 

IST salonik Primeclass CIP super wypas, świetny wybór wszystkiego od zup, dań głównych do własnej kompozycji a na sushi skończywszy...
smakosze różnych trunków na próżno będą szukać powodu żeby stąd wyjść, lepiej lot ominąć ;)

i teraz równie ciekawe: wchodziłem z kartą PP i obserwowałem kilka innych osób wchodzących, nikomu karty nie sprawdzili...
wyciągnąłem kartę, chciałem dać do rejestracji, miła pani zaprosiła mnie do środka saloniku życząc miłego pobytu :)

zatem: gdyby się tak zdarzyło, że z jakiegoś powodu czyjaś karta straciła ważność pewnie nikt tego nie zauważy ;)
 Profil Relacje PM off
koncentrator lubi ten post.

#319 PostWysłany: 06 Paź 2015 19:13 

srebrny
michcioj napisał(a):
flus napisał(a):
Byłem dziś w lounge w nowym krakowskim terminalu..

czy mozna wejsc na lotowski FTL ?

Można jak najbardziej, tylko trzeba zapłacić za wstęp 60 PLN. Połowę mniej niż standardowo.
O ile w Katowicach warto wydać te pieniądze na wstęp, to tutaj zdecydowanie się nie opłaca.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#320 PostWysłany: 06 Paź 2015 19:34 

srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
[
Lufthansa Business Lounge - New York - JFK - Terminal 1:
Wstęp na: można wejść nawet na FTL w LOT, oczywiście Gold (LH, LO itp) i wyżej też :)

czy jest prysznic ? :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5028 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 252  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości