Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Wrz 2015 10:51 

niebieski
Na czytam.pl jest promocja na kursy językowe "Blondynka na językach" Beaty Pawlikowskiej w niezłej cenie.
hiszpański europejski - 6,34zł
angielski brytyjski - 6,57zł
niemiecki - 10,27zł itp
Link do promocji: http://czytam.pl/szukaj,blondynka+na+j%C4%99zykach.html

Odbiór osobisty w Poznaniu za darmo, a najtańsza wysyłka 2,99
 Profil Relacje PM off
jekyll lubi ten post.
jekyll uważa post za pomocny.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#2 PostWysłany: 15 Wrz 2015 13:47 

Masz jakies doswiadczenie, dobre te kursy?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 636 941
niebieski
Dobre. Fajnie wchodzą do głowy.

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:22 

Ja również polecam szczególnie na początku nauki z językiem.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:31 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
A czy mógłby ktoś powiedzieć czym różnią się od siebie te dwie pozycje:
http://czytam.pl/k,ks_145908,Blondynka- ... Beata.html
http://czytam.pl/k,ks_219248,Blondynka- ... Beata.html
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:55 

niebieski
Rokiem wydania ;). A tak na poważnie... ze 2 lata temu porównywałem dwa różne wydania (nie pamiętam czy był to ang. czy niemiecki) w dwóch sklepach: empik i swiatksiazki. W tym drugim cena była o wiele korzystniejsza. Sprzedawca wytłumaczył mi, że różnią się tylko okładką. W Twoi konkretnym przypadku różnica w cenie to 33 grosze. Brałbym wydanie nowsze .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Wrz 2015 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Ja z kursu Pani Pawlikowskiej próbowałem uczyć się portugalskiego, ale jak dla mnie ta książeczka może służyć jako dodatek do jakiegoś solidniejszego podręcznika.
Niewątpliwie plusem jest to, iż jest podręczna i łatwo ja spakować w podróż.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Wrz 2015 19:38 

niebieski
mtk napisał(a):
Masz jakies doswiadczenie, dobre te kursy?

Do tych kursów bardziej chyba pasuje określenie rozmówki, bo jest tu duże nastawienie na mówienie (a nie tłumaczenie reguł gramatycznych) Książeczki podzielone są tematycznie na kategorie (typu: jedzenie, na dworcu, pogoda itp), w obrębie których podawane są przydatne wyrazy i całe zwroty. Nauka polega więc na wkuwaniu przykładowych konstrukcji słownych używanych na co dzień. Odtwarza się sobie jedną lekcje tak długo aż się zapamięta przykładowe zwroty i wtedy można przejść do kolejnej. Trochę to monotonne ale całkiem przyjemne słucha się tego zamiast np radia w samochodzie. Na końcu jest mały poradnik gramatyczny.
Nie ma co się oszukiwać, że po zaliczeniu i wkuciu kursu opanuje się płynnie język. Jednak na początek to całkiem fajna sprawa, można się troszkę z językiem osłuchać a reszta zależy już od samozaparcia :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Wrz 2015 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja swego czasu z jakiejś promocji kupiłem 3 kursy na iphona (and, niem i hiszp.) , do prostych podstaw i jako rozmówki mogą się sprawdzić. Szkoda ze nie ma francuskiego, bo bym sobie przypomniał trochę. Sama forma pracy z plyta/aplikacja jest bardzo przyjazna.

#10 PostWysłany: 15 Wrz 2015 21:45 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Problem w nauce języka obcego w ten sposób jest jeden - wykuwasz na pamięć pytania, z odpowiednim akcentem, tonacją etc, pytasz tubylca i zonk, nie rozumiesz odpowiedzi :-(
Tubylec zrozumiał, że znasz jego język perfect, więc odpowiedział jak do drugiego tubylca.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Wrz 2015 22:24 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
fajna sprawa do auta.....orietnujecie się czy z takiej płyty można zgrać np. na pendriva?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Wrz 2015 17:17 

niebieski
coś mi się mgliście tłucze po głowie że zgrywałam na pendriva. Tak na 90% można. Nie mogę znaleźć płyty żeby móc potwierdzić na stówę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości