Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sie 2015 22:51 

Hej,

Szukam towarzyszki na podróż do Indonezji najlepiej z Wrocławia, żebyśmy mogły się poznać (a im więcej osób będzie tym lepiej i taniej)

Na początek Polskibus z Wrocławia do Pragi; samolot z Pragi do Dżakarty (obecnie 1779 zł) 2 dni max w Dżakarcie - lot na Bali (około 400 zł)

Plan zwiedzania
Dżakarta od 5.11 do 07.11.2015 – 2 noce od 30 - 80/os + sniadanie w cenie
Można ściągnąć plan zwiedzania z: http://bylestam.pl/dzakarta-wielki-durian/ +

Bali 07.11 – 11.11: Bali noclegi w dobrych hotelach przy plaży ze śniadaniem około 70 zł – 280 zl – 4 dni.
Jeżeli chodzi o zwiedzanie Bali niestety na prowadzenie samochodu się nie piszę, ponieważ boję się jak tubylcy prowadzą + lewostronny ruch:)
Dlatego głównym środkiem transportu będzie autobus, skuter lub wynajęcie samochodu z kierowcą
"Wynajęcie samochodu z kierowcą to koszt około 300 000 do 600 000 rupii za dobę (85 PLN do 170 PLN). Szukajmy kierowcy mówiącego po angielsku, wtedy dużo łatwiej będzie się porozumieć. Objechanie najważniejszych miejsc na wyspie zajmnie nam około 3 dni.".

Jeżeli udałoby mi się tutaj znaleźć dwie osoby to koszty będą jeszcze niższe.

12-14 Lombok – od 30- 70 zl nocleg od osoby
wycieczka Authentic Lombok Tours,

14.11 powrot do Bali i wycieczka do Komodo

14-19.11 Komodo , Flores lub Rinca – w zależności czy całość nie będzie zbyt droga ceny od 200-350 USD
wykupienie zorganizowanej wycieczki (snorkowanie, obserwowanie waranów,)
biuro podrózy np. http://polindotours.com 330 zł wycieczka plus lot z 250

19 Bali - pożegnanie z wyspą
20-21 Dżakarta
Zakupy, pamiątki, jedzenie
*Grand Indonesia Mall- ostatni dzień na kupienie prezentów i coś dla siebie :P

Podsumowanie kosztów:
Same loty około 2200
17 noclegów ( ceny od 30 -70 czyli 500 -1200)
Jedzenie: jest dość tanie max 5- 10 USD na dzien – 500 zl max
Wycieczka Komodo , Flores , Linca 500-900 zl od osoby ( wtedy odpadają 3 noclegi na Bali)
bilety wstępu, transport - do policzenia
Chciałabym się zmieścić w 6K.

Od razu informuję, że spartańskie warunki mieszkaniowe mnie nie interesują. Dodatkowo nie piszę się na hostele, CS, namioty:P
Byłam już w Tajlandii, Kambodży, Malezji, Australii nie obawiam się podróżowania, jednak sama do Azji jeździć nie chcę :)

Powyższy plan nie jest sztywny.
Najprawdopodobniej będzie modyfikowany po konsultacjach z osobami, które już tam były.
Jeżeli ktoś mógłby doradzić czy ten plan jest realny byłabym wdzięczna, czy lepiej z czegoś zrezygnować np. zamiast Lombok więcej Flores?

Kim jestem? 28 letnią dziewczyną, która raz w roku potrzebuje tego typu wakacji :)

Pozdrawiam,
Basia
 Profil Relacje PM off  

OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
❗Egzotyczna podróż DOOKOŁA ŚWIATA 🌎 USA, Polinezja Francuska, Nowa Zelandia i Tajlandia za 5744 PLN 🤯 🌴 ❗Egzotyczna podróż DOOKOŁA ŚWIATA 🌎 USA, Polinezja Francuska, Nowa Zelandia i Tajlandia za 5744 PLN 🤯 🌴
#2 PostWysłany: 06 Sie 2015 15:47 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
Realny, choć napięty. Ja będę tam miesiąc wczesniej.

#3 PostWysłany: 24 Sie 2015 18:20 

Hej,

Ja również planuje wybrać się do Indonezji w tym terminie. Nie mam jeszcze kupionego biletu - mogłybyśmy razem zakupić. Masz świetny plan - co prawda myślałam jeszcze o zwiedzaniu Jawy - przejechaniu drogą lądową przez Jawę, zobaczeniu wulkanu Bromo i nie tylko, ale nie upieram się, bo może zabraknąć czasu. Plan i tak jest napięty. Masz już chętne osoby?
Jestem z Krakowa, ale z chęcią przyjadę na jedno, dwa spotkania z Tobą do Wrocławia.

pozdrawiam,
Paulina :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2015 19:44 

Hej,

można się jeszcze dołączyć?
Jestem z Wro i mam trochę zaległego urlopu do wykorzystania ;)

Pozdrawiam
Ola
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Wrz 2015 18:54 

Hej Wszystkim,
Melduje się kolejny podróżnik z Wrocławia :-)
Basia, wysłałem PW.

Marek
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Wrz 2015 09:05 

Basia, nie mogę wysłać PW....
Marek wiesz coś więcej ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Wrz 2015 19:51 

Cześć Ola,
Basia milczy.
Ale, jestem dobrej myśli - tak w detalach opisała, że widać solidną rękę :-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Wrz 2015 23:34 

niebieski
Witajcie,
Plan podróży fajny Basiu ale widzę pewne małe nieprzygotowanie w temacie wycieczek jachtem z Flores przez Rince i Komodo...
Przerabiałem ten temat organizacji niecały rok temu i widzę pewną nieścisłość u Ciebie w planie - wracasz na Bali, żeby zrobić tą wycieczkę...
Te rejsy organizowane są z Flores na Lombok (albo finał na którym z Gilis już nie pamiętam) i z powrotem więc albo się leci samolotem z Bali do Flores albo wraca tą trasą.
Niestety loty do Labuan Bajo są jednymi z droższych w Indonezji (polecam od razu wszystkim zainteresowanym aplikację Indonesia Flights oraz stronę Tiket.com do kupowania lokalnych lotów
- niestety strony internetowe Indonezyjskich przewoźników nie honorują polskich kart płatniczych).

Z polecanych operatorów rejsów ja wyselekcjonowałem sobie tego jako operatora z dobrymi opiniami i rozsądnymi cenami: http://www.kencanaadventure.com/seaadv.html

Mi podczas naszego wyjazdu do Indonezji w rezultacie plany się pozmieniały i tego punktu programu nie zaliczyliśmy ale mam nadzieję, że ktoś skorzysta z informacji jakie przekazuję.

Trochę chyba też szkoda w tak różnorodnym i pięknym kraju tracić czas na nieciekawą Dżakartę jednocześnie omijając wielkim krokiem całą ciekawą część Jawy
(wulkany, Yogyakarta).

Pozdrawiam
Michał

p.s. Ja tym razem nie lecę w tą stronę ale już 3x byłem :) i chętnie doradzę jakby się pojawiały pytania
 Profil Relacje PM off
kwarek lubi ten post.

#9 PostWysłany: 18 Wrz 2015 11:27 

Loty: 60
Kilometry: 156 570
Witam,
bardzo chętnie się przyłączę do wyprawy. Mam już trochę więcej lat (40+) i mieszkam na mazowszu. Jeżeli to nie stanowiłoby problemu to chętnie się wybiorę do Indonezji. Doświadczenie w samodzielnym podróżowaniu mam , ale tylko w Europie. Podaję maila jakby co ;) dianadrewno@interia.pl
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Wrz 2015 13:24 

Cześć, ja jestem chętny. Może nie na cały pobyt, ale bardzo chętnie spotkam się z wami gdzieś w pół drogi, spędzę z tydzień.
Niestety jestem z Wawy...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Wrz 2015 19:04 

Jest już nas spora grupka... i chyba doszliśmy do momentu, w którym należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy czekamy aż Basia się odezwie, czy zaczynamy realizować jej plan wycieczki w większej bądź mniejszej części ;)
czas ucieka, bilety drożeją ... :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Wrz 2015 21:08 

Marek, nie mogę Ci odpisać :( daj jakiś namiar na siebie (mail, FB)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Paź 2015 17:38 

jeżeli chodzi o mnie to już nieaktualne :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości