Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 04 Wrz 2015 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 658
Kilometry: 846 831
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Ciekawe czy pokaże to tvn24...
http://www.tvn24.pl/wegry-czesc-uchodzcow-z-pociagu-wyrzuca-wode-nie-chce-jedzenia,574312,s.html
Tomek Zien lubi ten post.

Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍 Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍
#222 PostWysłany: 04 Wrz 2015 13:06 

Woda na pewno... Z boczkiem.
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 04 Wrz 2015 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Kanapki też rozdawali, stad ten boczek. Skoro im tak źle nie widze innych przyczyn takiego zachowania jak tylko ichnie Voodoo w kwestii wieprzowinki
Na Lesbos zamieszki http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... ostac.html

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien 04 Wrz 2015 13:37, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 04 Wrz 2015 13:23 

Jak znam zycie to pewnie poszla plotka, ze te kanapki i woda sa specjalnie zatrute/ haram/ z ebola. Lepiej przeciez kupic u 'posrednika' zestaw z Maca za 20 euro.
 PM off
namteH lubi ten post.

#225 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:10 

Swoją drogą, to na biednych nie wyglądają, gdybym nie wiedział, że to uchodźcy, to nigdy bym się tego nie domyślił. Stylizacje całkiem niezłe, markowe ciuchy - chyba że podróbki, ale patrząc na traktowanie przez nich żywności pewnie nie chcieliby w takich chodzić :|
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:22 

Trafne spostrzeżenie. Na Gozo miałem okazję poobserwować "uchodźców" z Somalii.
Mieli jakieś zafoliowane identyfikatory uprawniające do przejazdu. Jeździli sobie po wyspie całymi dniami. Niektórych już poznawałem z twarzy jak dobrych znajomych. Elegancko ubrani, odżywieni, fryzurki porobione ( dredy, warkoczyki) :D , drogie telefony. Na pewno nigdzie nie pracowali, a kasę mieli. Bił od nich luz- blues.
Było to poza sezonem i parę razy byliśmy jedynymi białymi w autobusie ( oprócz kierowcy :mrgreen: ) w towarzystwie kilku- kilkunastu czarnoskórych.
 PM off
namteH lubi ten post.

#227 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:37 
Awatar użytkownika

niebieski
No to się zacznie teraz masowa imigracja...
Sfinansuje ja Merkel i spółka, wszak 400 Euro na lebka plus mieszkanie, dary - jedna rodzina spokojnie odłoży miesięcznie na miejsce na łodzi dla kolejnego ziomala.
Może niech od razu podstawią pod afrykański brzeg te wielkie wycieczkowce z TUI itp. i rozwożą gdzie kto zechce - po się użerać na dworcach z milionami chętnych...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#228 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@jobi mógłbyś podać jakiegoś linka do tych danych?

#229 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:50 
Awatar użytkownika

niebieski
W tym wątku był link o deklaracji od Merkel, że imigranci dostaną 400 Euro na głowę - nie chce mi się przekopywać przez to ponownie.
Nieważne zresztą, ile to dokładnie będzie - kasy na ściąganie kolejnych chętnych imigrantom na pewno nie zabraknie.
Może nawet na statki się złożą, po co przepłacać pośrednikom - podobno wystarczy wypłynąć i zostać odnalezionym gdziekolwiek na morzu.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#230 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:55 

A może A. Merkel to jakiś ukryty agent państwa islamskiego ?
I chce rozwalić Europę od środka. :mrgreen
 PM off
czapla lubi ten post.

#231 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:00 

lukas63 napisał(a):
Co o tym myśleć?

Nie jestem tym zaskoczona, to tylko potwierdza moją dotychczasową opinię o migracji uchodźców, którzy są bardzo roszczeniowi a w dodatku niewdzięczni i doprawdy tym bardziej nie rozumiem tych wszystkich obrońców i zwolenników przyjmowania ich do Europy.
Ktoś już chyba wcześniej pisał: gdyby naprawdę uciekali przed wojną to by się zatrzymali na południu Europy.
 PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#232 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Zgodnie z ostatnimi prośbami zostawiliśmy temat w Luźnych Gatkach prawie całkowicie bez moderacji. Jednak odbiegł on tak daleko od tematów podróżniczych a o tym jest to forum, że postanowiliśmy nie pozwalać na kontynuować politycznej i światopoglądowej dyskusji.

Trzymamy się dalej zdania, że na forum jak najdalej od polityki i kłótni światopoglądowych. Takie tematy będziemy skutecznie zamykać bądź usuwać z forum. Jeżeli ktoś mi napisze, że takie dyskusje są "SOLĄ i SIŁĄ FORUM" to ja mu odpowiem, że jako Administracja się z tym nie zgadzamy i nie chcemy takich dyskusji tutaj nawet kosztem odsunięcia się części użytkowników od nas- do czego nie zachęcamy ale rozumiemy, że takie mogą być koszty naszej decyzji.

Zatem jeżeli ktoś ma coś konstruktywnego do powiedzenia w temacie domniemanego końca Strefy Schengen zapraszam do kontynuowania tej dyskusji jako nowy temat, który będzie moderowany od początku. Tego nie da się tak wymoderować, zeby można w nim rzeczowo rozmawiać!
Zeus uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:14 

Zeus napisał(a):
Temat miał dotyczyć strefy Schengen, a się skonczyło na mega Off Top. Temat nie zostanie zamknięty (po waszych ostatnich prośbach) jedynie jak poprosi o to @jacakatowice.

Proszę was tylko - pisać kulturalnie.

A ja dostałem od @ zeusa WYŁĄCZNOŚĆ na zamykanie tego wątku. :D
I co teraz ? :mrgreen:
 PM off
becek lubi ten post.

#234 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Zeus jest pionkiem w tej grze ;)
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.

#235 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chciałem być miły ;)

Plus, inny userzy prosili żeby temat zamknąć
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Dolny warunek nie spełniony zatem temat zostanie wyautowany :)

@Zeus zmienił zdanie wraz z rozwojem sytuacji. Wśród Administracji dzisiaj nie było osoby, która opowiedziała by się za zostawieniem tematu.

Ja dzisiaj z obowiązku musiałem przeczytać ten temat (wcześniej nie zaglądałem bo podejrzewał co tutaj będzie) , żeby wyrobić sobie własne zdanie i radzę to wszystkim w tej dyskusji. Jak ochłoniecie za 2-3dni przejrzyjcie co tutaj ciekawego niektórzy wypisywali.

#237 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:23 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
GW wyłącza komentarze bo niezgodne z linią poprawności politycznej, tutaj też żądza kontroli myśli.
Spadła komuś korona przez tego oftopa? Wygadali się wszyscy, dziś już jest spokoj, postów też niewiele przybyło.
Dajcie żyć ;)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#238 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:23 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
john_doe napisał(a):
Wolność wypowiedzi? Raczysz żartować. Rzucam z głowy, przykłady na pewno są po obu stronach politycznej "barykady". ale pierwszy z brzegu "Antykomor" i Jego wyrok. Kuriozalne procesy o rozmaite rzekome "zniesławienia" + "Halo Policja, proszę przyjechać na Facebooka" doczekało się również reprezentacji w rzeczywistości w wielu przypadkach.

To pożartuje sobie tak z wolności wypowiedzi;) Gdybyś w 1981 roku napisał na forum (czyli w gazetce z drugiego obiegu lub na ścianie, że PRL i RWPG są tworem totalitarnym, który zniewala jednostkę, to zapewne funkcjonariusze MO i SB zaprosiliby Cię na herbatę, aby o tym podyskutować. Antykomor dostał wyrok w zawieszeniu i prace społeczne (z resztą z tego co pamiętam część wyroku była za fałszowanie dokumentów). Jakie wyroki dostawali "AntyPZPRy", za krytykowanie ustroju, to można sobie poczytać. Jednak jak widać ofiara nie poszła na marne, możemy teraz spierać się i złościć na wielkość kubka i chipsy w szkole, bez obaw że o 6 wpadnie milicja;)

Edit: No i OT się zrobił, pewnie do pójdzie do moderacji

Ostatnio edytowany przez rattaman, 04 Wrz 2015 15:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
pemat lubi ten post.

#239 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:30 
Awatar użytkownika

srebrny
zamykać temat? łaj? to jest prawdziwy totalitaryzm
Gaszpar naczelnym dyktatorem :lol:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:35 

Siła przeciw prawu. :evil:
Nawet się domyślam co to za userzy żądają zamknięcia.
A wystarczy nie czytać....
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości