Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: OLT Express
#1 PostWysłany: 14 Lut 2012 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jak donosi jeden z branżowych serwisów o lotnictwie, na razie nie oficjalnie, OTL Express bardzo chce rozbudować siatkę połączeń po Polsce używając do tego mi. Arbuzów 319 i 320 co o tym sądzicie ? Jeżeli jutro to się potwierdzi myślicie, ze to wypali?

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
 Temat postu: Re: OLT Express
#2 PostWysłany: 14 Lut 2012 20:52 

Gaszpar napisał(a):
Jak donosi jeden z branżowych serwisów o lotnictwie, na razie nie oficjalnie, OTL Express bardzo chce rozbudować siatkę połączeń po Polsce używając do tego mi. Arbuzów 319 i 320 co o tym sądzicie ? Jeżeli jutro to się potwierdzi myślicie, ze to wypali?

W Gdańsku ma powstać ich hub, chcą go połączyć ze wszystkimi lotniskami oprócz IEG,BZG. Niech próbują zawsze lepiej dla pasażerów, oby nie sprzedawali, a później anulowali.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lut 2012 20:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):

na airbusach 320/319? Niezle. Troche sie boje o LF, chyba, ze dadza ceny w stylu ryanaira. A na to bym jednak nie liczyl..

no ale powodzenia zycze, zawsze to lepiej dla nas ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lut 2012 20:54 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
Reklama to jedno a cena to drugie. Sorry, ale jak chcą konkurować na trasie WRO-WAW z LOTem z cenami jak dotąd, to szybciej się zawiną niż im się wydaje. 3mam za nich mocno kciuki, ale wydaje mi się, że przedstawiona przez ten cały portal branżowy wizja JetAir jest delikatnie mówiąc chora

#5 PostWysłany: 14 Lut 2012 20:57 
Awatar użytkownika

złoty
Maris83 napisał(a):
Osobiście uważam, że wypali pod warunkiem dobrej reklamy i rozreklamowania połączeń po Polsce, np. takie Bydgoszcz-Kraków myślę, że samolot byłby pełen, gdyby zadziałała dobra reklama.

Akurat w tej siatce nie ma Bydgoszczy.
Ale ciekawy jestem po ile musiałyby być bilety, że zapełnić 180 miejsc w samolocie gdy planuje się 6 rejsów dziennie z WAW do GDA

#6 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:03 
Awatar użytkownika

złoty
so-fly napisał(a):
Reklama to jedno a cena to drugie. Sorry, ale jak chcą konkurować na trasie WRO-WAW z LOTem z cenami jak dotąd, to szybciej się zawiną niż im się wydaje. 3mam za nich mocno kciuki, ale wydaje mi się, że przedstawiona przez ten cały portal branżowy wizja JetAir jest delikatnie mówiąc chora

Pytanie czy to wizja serwisu jest chora czy OTL Jetair :D bo wydaje mi się, że może być to drugie bardziej niż to pierwsze :P

#7 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:10 

niebieski
oczywiście Gaszpar o to mi chodziło:-) JetAir już kilka razy pokazało co wiedziało:-)

#8 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:12 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Ponownie wchodzą na KRK- GDN

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:14 

Kilometry: 3 789
niebieski
Jeżeli bilety będa w przedziale 50-60 zł odcinek to będzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:16 

niebieski
skąd ta fotka?

#11 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:25 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Z zaproszenia na konferencję.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lut 2012 21:28 
Awatar użytkownika

złoty
Amcio napisał(a):
Jeżeli bilety będa w przedziale 50-60 zł odcinek to będzie ok.

To chyba nie osiągalne. Nawet przy założeniu, że bilet będzie kosztował średnio 100zł to pytanie czy przy 180(czy to możliwe w ogóle??) osobach na pokładzie będzie się opłacało tą trasę robić. Da to razem 18 tys zł

#13 PostWysłany: 15 Lut 2012 12:08 
Awatar użytkownika

Cały ten projekt biznesowy wygląda tak, jakby był pisany przez gimnazjalistę na kolanie na 10 minut przed lekcją przedsiębiorczości. To nie ma najmniejszych szans na ślady powodzenia.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Lut 2012 12:42 
Awatar użytkownika

złoty
Awerik napisał(a):
Cały ten projekt biznesowy wygląda tak, jakby był pisany przez gimnazjalistę na kolanie na 10 minut przed lekcją przedsiębiorczości. To nie ma najmniejszych szans na ślady powodzenia.

Cała ta konferencja wyglądała jakby o 8.30 wpadli na pomysł, żeby o 10 zrobić konferencję.
Nie wygląda to dobrze i profesjonalnie.

#15 PostWysłany: 15 Lut 2012 13:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
Awerik napisał(a):

Cała ta konferencja wyglądała jakby o 8.30 wpadli na pomysł, żeby o 10 zrobić konferencję.
Nie wygląda to dobrze i profesjonalnie.

Poki ich stac.. niech dokładają do lotów. Dobrze dla nas, bo w miare tanio no i zawsze to jakaś konkurencja dla LO (choc nie bezpośrednia, bo trasy zupełnie z innej bajki)

Czy trasy przetrwają - zweryfikuje życie.

A konferencja fakt, słabo wyszła ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:10 
Awatar użytkownika

Obserwuję poczynania tej linii od wielu lat. Jetair (po erze w której wykonywał loty IEG-WAW dla LO) był całkiem sympatyczny, choć miało się wrażenie że to jakiś miliarder kupił kilka samolotów, zatrudnił personel po czym przekazał linię na ręce swojego nastoletniego syna mówiąc mu "masz i baw się" - brak inwencji i jakiejkolwiek spójnej strategii rozwoju. Odkąd jednak Jetaira kupił Amber Gold (spółka o wiadomej reputacji) obserwuje to co się dzieje z O2 z coraz większym zdumieniem i przerażeniem. Dzisiejsza konferencja to szczyt - osiem A320 do latania po kraju, 50% biletów na każdy rejs będzie kosztowało 99 zł :shock: nie trzeba być ekspertem żeby stwierdzić, że absolutnie nie ma ekonomicznej racji bytu, zastanawia mnie tylko czy ta "strategia" to efekt jakiejś narkotycznej wizji pozbawionego kontaktu ze światem inwestora, czy kryje się za tym jakiś większy przewał.

No ale fajnie, niech ktoś to sponsoruje jak najdłużej. Za kilka miesięcy kończę 26 lat, więc bye bye zniżki studenckie - krajówki po 99 zł będą solidną alternatywą dla pociągów.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:28 

niebieski
Żeby dołączyć do Miles and More to trzeba mieć już ugruntowaną pozycję na rynku.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Lut 2012 14:38 
Awatar użytkownika

matt napisał(a):
Żeby dołączyć do Miles and More to trzeba mieć już ugruntowaną pozycję na rynku.

Pomyliło Ci się z aliansem, np. Star Alliance. ;) Żeby przystąpić do programu partnerskiego nie trzeba mieć żadnej ugruntowanej pozycji - wystarczy mieć kasę. ;) Po prostu za każdą przyznaną milę linia musi zapłacić... Podobnie jest np. z paybackiem.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Lut 2012 15:16 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Tu można pobrać pełną prezentację z rozkładem połączeń http://w694.wrzuta.pl/plik/9g7TUMr2LtC/prezentacja_olt_express

A w niej ciekawe kwiatki. Do WRO z WAW w poniedziałki polecimy o 7:00 i o 7:15 :) Oba połączenia na A320 :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Lut 2012 15:39 

Zbanowany
niebieski
daje sobie reke uciac, ze po euro wiekszosc tych polaczen zniknie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości