Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Simple Express
#41 PostWysłany: 11 Lut 2012 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
On chyba dużo szybciej jeździ od Polskiego Busa?

Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN Egipskie all inclusive z aquaparkiem 🏊‍♂️🌴 Tydzień w 4* hotelu w Hurghadzie za 1760 PLN
✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴 ✨Relaks na Mykonos w wersji PREMIUM za 1479 PLN🌊🏛️ Loty Lufthansą i pobyt w 4* hotelu 🇬🇷🌴
#42 PostWysłany: 11 Lut 2012 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
brzewa napisał(a):
ostrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy a to dlatego, że pomimo tego, iż miałem kupione bilety nie zostałem w dniu wczorajszym wpuszczony do autobusu. Bilety z Warszawy do Rygi kupiłem w promocji jakieś 3 miesiące temu. Niedawno pojawiła się informacja o zawieszeniu kursów do Kowna. Otrzymałem smsa, telefon, maila z propozycją zmiany trasy na którą przystałem. Chwilę później na skrzynkę pocztową trafiły nowe bilety. Wszystko było więc w jak najlepszym porządku do momentu wejścia do autobusu. Kierowca po przeszukaniu list stwierdził, pokazując mi tabelę, iż mój bilet został anulowany. Na nic zdały się tłumaczenia o zmianie trasy, wystawieniu ponownie biletów. Kierowca nie był skory do sprawdzenia całej sytuacji telefonicznie, gdyż jak stwierdził w biurze nikogo już nie ma. Proponował mi zakup nowego biletu. Nie przystałem na to, gdyż nie miałem nawet gwarancji, że reszta podróży nie została również anulowana. Podsumowując zmarnowałem czas, sporo pieniędzy w tym za dojazdy, noclegi, jedzenie oraz masę nerwów. Sprawy oczywiście nie zostawię i będę dochodził swoich praw :!:

Czy mógłbyś napisać nam jak się sprawa potoczyła?

#43 PostWysłany: 11 Lut 2012 21:57 

pawi napisał(a):
On chyba dużo szybciej jeździ od Polskiego Busa?

Właśnie sprawdziłam swoje bilety - w nocy 8 lub 9 h Simple Express.
A jak Polski Bus?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Lut 2012 22:49 

Kupione po 12 zł Warszawa-Berlin, Berlin-Warszawa :)
Mam tylko do was jedno pytanie, otóż na biletach jest napisane w regulaminie podróży "Bilety promocyjne nie podlegają zwrotowi oraz zmianom." , rozumiem że zmiana osoby na inną niż dana jest w bilecie, również nie wchodzi w gre?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 12 Lut 2012 23:33 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Również.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 14 Lut 2012 11:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Podpinam się pod pytanie, też kupiłem bilety na czerwiec do Berlina, ale to jeszcze tyle czasu, że może mi się ekipa zmienić a bilety nie mają prawa przepaść...Da radę zmienić dane na biletach promo? Nawet za jakąś opłatą...

#47 PostWysłany: 16 Lut 2012 03:08 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
cytat z regulaminu Simple Express
Cytuj:
5. ZMIANA BILETU
5.1 Zmiana biletu jest możliwa wyłącznie przed odjazdem autokaru i wyłącznie w przypadku, jeżeli w jej wyniku nie ulegnie zmianie Trasa, Przewoźnik.
5.2. Możliwa jest zmiana imienia i nazwiska Pasażera na bilecie.
5.3. Możliwa jest zmiana daty i godziny podróży na bilecie.
5.4 Dokonanie zmiany daty i godziny odjazdu, imienia i nazwiska Pasażera możliwe jest w agencjach sprzedaży biletów Lux Express (punkt 4.1.1). U autoryzowanych dystrybutorów dokonanie zmian możliwe jest wyłącznie w przypadku zakupu biletu w danym miejscu. Przy zmianie biletu w agencjach sprzedaży Lux Express oraz u autoryzowanych dystrybutorów, do ceny biletu może zostać dodana opłata za dodatkową usługę zgodnie z obowiązującym cennikiem.
5.5. Posiadacz biletu może dokonać jego zmiany w agencjach sprzedaży Lux Express po okazaniu dokumentu potwierdzającego tożsamość, telefonicznie – wskazując numer rezerwacji, numer biletu, imię/nazwisko posiadacza oraz telefon kontaktowy, pocztą elektroniczną – wskazując adres poczty elektronicznej osoby, która dokonała rezerwacji biletu.
5.6. Przy zmianie biletu Pasażer jest zobowiązany do zapłaty różnicy w cenie, jeżeli nowy Bilet jest droższy.
5.7. W przypadku, jeżeli cena nowego Biletu jest niższa niż wskazana na oryginalnym Bilecie, różnica cen nie podlega wyrównaniu.
5.8. Bilety promocyjne podlegają zmianie po upływie okresu promocji, poprzez pokrycie różnicy cen.
5.9. W celu dokonania innych zmian na Bilecie, Pasażer jest zobowiązany do nabycia nowego Biletu.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 17 Lut 2012 21:40 

Loty: 14
Kilometry: 26 994
Czy ktoś może mi na szybko udzielić odpowiedzi od której strony warszawy wjeżdża simple z wilna?od białegostoku czy jablonny/ legionowa?z góry dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 17 Lut 2012 21:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Wjeżdża ul.Radzymińską, czyli od Białegostoku.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Lut 2012 12:56 

Właśnie dostałam smsa od Simple, z informacją, że od 1.06 zmienia się godzina odjazdu na trasie Warszawa - Berlin z 23:20 na 22:20. Na mailu jest nowy bilet.

Na mailu owszem jest nowy bilet, ale nie wiem po co, skoro wypisana godzina odjazdu pozostała ta sama...
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 22 Lut 2012 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
też dostałem, na bilecie dalej widnieje 23;20 ;/ chyba trzeba będzie do nich napisać, żeby nie było później problemów...
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 22 Lut 2012 13:08 

dobra, wyślę do nich maila, zobaczę co odpiszą i dam Wam znać
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 22 Lut 2012 13:48 

Właśnie dostałam odpowiedź po...estońsku. Ale wydaje mi się, że to jest dokładnie ta sama treść, co przyszła w angielskim mailu z nowymi biletami.
Wiadomość po estońsku zawiera już nowe bilety, z prawidłową godziną.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 22 Lut 2012 13:51 

I jeszcze jeden e-mail, tym razem już po angielsku, z krótką odpowiedzią i załącznikiem biletów ze zmienioną ceną.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 27 Lut 2012 18:36 
Awatar użytkownika

niebieski
5 dni czekałem na bilety, ale w końcu dostałem nowe :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 14 Mar 2012 03:30 

Mam pytanko odnośnie promocyjnych biletów z SE (pierwsze 5 miejsc za 12 zł). Wybieram się do Wilna za kilka dni, tańsze bilety nocne oczywiście są już wykupione, ale przy wielu datach porannych wyjazdów do jak i z, widnieją dalej ceny 12 zł. Czy oznacza to, że nie ma na ten kurs nawet 5 chętnych osób? Czy w takim wypadku po zakupie biletu mogę być pewna, że odjadę takim kursem?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 14 Mar 2012 07:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Przeważnie jedzie ze 20 osób kursem dziennym, nocnym trochę więcej.

To nie PKS, ani bus; pojedzie :)

#58 PostWysłany: 14 Mar 2012 15:16 

Super :) dziękuję za odpowiedź :) Nawiązanie do PKSu słuszne, ale skoro nie ma się czego bać to kupuję ;)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 16 Mar 2012 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie co do zasad według, których funkcjonuje Simple Express.
Interesuje mnie podróż Warszawa->Wilno->Warszawa (1os)

Zauważyłem, że praktycznie na cały maj można znaleźć bilety za 12zł lub w ostateczności za 33zł, jednak równo z końcem maja kończą się także takie bilety. Od tego momentu są za 83zł. Pomyślałem na początku, że po prostu jeszcze nie dodali biletów objętych promocją (coś jak przy przewoźnikach lotniczych), ale to też się nie sprawdziło, bo znalazłem kilka wyjątków do tej reguły.

Jak więc to jest z SE, jeżeli chciałbym zakupić bilet na 29.07.2012 -> 13.08.2012 to powinienem czekać, aż pojawią się tańsze bilety?
Bo z jednej strony dziwne jest to, że tanie bilety kończą się równo z miesiącem, a z drugiej strony jednak niektóre bilety w lipcu mają te 12zł, a więc wyglądałoby, że tanie się sprzedały.

Z góry dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie ;)

#60 PostWysłany: 16 Mar 2012 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
na ich stronie wszystko jest wyjasnione, pierwszych 5 biletów na kazdej trasie = 12 zl
33 zl to chwilowa promocja
reszta to cena standardowa po wyczerpaniu tych za 12 zl :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 119 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość