Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Sie 2015 17:43 

Witam,
Tak jak w temacie, czy ktoś z szanownego grona orientuje się w sposobie przemieszczania pomiędzy lotniskami w Teheranie? Lądujemy na lotnisku Imam Khomeini o godzinie 3:35 i nie tracąc czasu chcielibyśmy lotem wewnętrznym ruszyć dalej. Domyślam się, że o tej godzinie może być ciężko i w grę wchodzą tylko taxówki? Odległość między lotniskami to w zależności od trasy 50-60 km, jaki powinien być koszt przejazdu?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 20 Sie 2015 15:50 

niebieski
Hej! O tej porze to tylko taksówki chyba, że załapiesz się z kimś prywatnie. Kwoty za kursy do centrum są ściśle ustalone, w zależności od klasy auta to od 500.000 IRR wzwyż. Za kurs na lotnisko Mehrabad powinni Ci policzyć praktycznie jak za kurs do centrum, więc moim skromnym zdaniem powinieneś zapłacić max 600.000-700.000 IRR. Warto się targować, chodzić od taksi do taksi i pytać, jak podadzą cenę z kosmosu odchodzić i nie dyskutować, sami się skruszą i Ci w końcu podadzą normalną cenę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Wrz 2015 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
tylko taksówka. Nawet w ciągu dnia. Koszt potwierdzam 60-70k tomanów
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lut 2016 23:46 

platynowy
Jechałem dziś z THR do IKA w godz. wieczornych. Oficjalne taxi 500.000, my wzięliśmy spod terminala za 400.000 ale długo nam nie zajęło zejście z ceny więc może i się da za mniej. Jest to jednak prawie 50km i 40min jazdy więc cena 400.000 (na dziś to ok. 50zł) jest w porządku.

#5 PostWysłany: 21 Mar 2017 14:30 

W czasie kursowania metra i chcąc uniknąć korków można wziąć taxi do metra Shahed lub mauzoleum Chomeiniego (około 400.000) IRR i dalej metrem z jedną przesiadką na Darvazeh Dowlat. Całość powinna wynieść czasowo - 20/30 min do metra i max 1 h do Mehrabad. Są dwie stacje metra Mehrabad. Trzeba pamiętać o terminalu, z którego się leci, w razie czego można wrócić jedna stację - w metrze przed wyjściem są zaznaczone po angielsku terminale, z których się jedzie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Mar 2018 13:18 

Przejazd Snappem (lokalny Uber) z IKA na THR: 340.000 IRR, ok. 40 min. jazdy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Kwi 2018 17:26 
Awatar użytkownika

Mam odwrotne zagadnienie. Ląduję krajówką IranAir o północy na THR, a o 5:15 mam lot z IKA do Kijowa.
Rozumiem, że to lekko po bandzie i będę od razu celował w taxi. Rozumiem, że nie powinno kosztować powyżej 500.000 IRR.
Pytanie jest takie, czy taki plan nie jest nazbyt ryzykowny, biorąc pod uwagę czas odpracy, granicy, itp. Mam tylko bagaż podręczny i zakładam że wyjazd będzie szybszy niż z wjazd.

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2018 00:25 
Awatar użytkownika

paranoix napisał(a):
Mam odwrotne zagadnienie. Ląduję krajówką IranAir o północy na THR, a o 5:15 mam lot z IKA do Kijowa.
Rozumiem, że to lekko po bandzie i będę od razu celował w taxi. Rozumiem, że nie powinno kosztować powyżej 500.000 IRR.
Pytanie jest takie, czy taki plan nie jest nazbyt ryzykowny, biorąc pod uwagę czas odpracy, granicy, itp. Mam tylko bagaż podręczny i zakładam że wyjazd będzie szybszy niż z wjazd.
To odpowiem sam sobie dla potomnych.
Gdy pociągi już nie jeżdżą, to faktycznie taka jest jedynym sposobem. Jazda ok 30 min. Zdążyłem z wielkim zapasem. Koszt 360.000 IRR Snappem. Wokół mnóstwo naganiaczy i tych należy się wystrzegać jak ognia. Zawsze można popytać Irańczyków czy mogliby nam zamówić Snappa i im zapłacić, albo z opcją płatności w gotówce.

W drugą stronę, dla tych co przylatują o 1.25 z Kijowa. Jeśli nie wzięliście noclegu na tą noc, tak jak ja, nie macie iranskiego numeru ani gotówki, to nie pchajcie się do miasta. Sprawy wizowe zajmą ok 30 min, naprawdę, jak już ktoś tu wspomniał, lepiej się zbuntować na lotnisku i pojechać pierwszym metrem. O 4 rano w Teheranie jest pusto i nie dzieje sie kompletnie nic. Nawet nie ma gdzie zjeść, a przynajmniej ja nie trafiłem. Błąkałem się bez celu tylko. Dla porządku, taxi oficjalne kosztuje obecnie 750.000 IRR do dowolnego punktu. I powtarzam jeszcze raz, nie dać się naganiaczom. Ewentualnie poprosić kogoś o zamowienie Snappa.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości