Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Sie 2015 10:59 

Zbanowany
@19elnino20 - podałeś ciekawy przykład z tymi 3 miastami: Barcelona/Paryż/Rzym. Zgadzam się, potrafią oni mocno utrudniać życie. Tylko zauważ jedno, to nie są uchodźcy, którzy dopiero co uciekli z swoich krajów. To są właśnie "wnukowie" uchodźców z 2 pokoleń wstecz. Wcześniej opisywałem całą sytuację. Prawdziwy problem z uchodźcami zaczyna się znacznie później, niż w momencie ich przybycia do danego kraju.

I pytanie do Ciebie, dlaczego nie wymieniłeś Londynu? Tam jest cała masa uchodźców oraz potomków uchodźców. Może Ty też po prostu tak jak ja nie odczułeś tego samego co w miastach Barcelona/Paryż/Rzym?

Wiele krajów ma mnóstwo uchodźców, lecz tylko niektórzy potrafią sobie z tym problemem poradzić.
 Profil Relacje PM off  

😍😱 Ale podróż 😍😱 Lizbona + Azory (Ponta Delgada, Terceira i Pico) od 844 PLN 🇵🇹🔥 😍😱 Ale podróż 😍😱 Lizbona + Azory (Ponta Delgada, Terceira i Pico) od 844 PLN 🇵🇹🔥
Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN
#22 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:08 
Awatar użytkownika

srebrny
tylko 30 sek
http://www.cda.pl/video/10406826
to film o prawach kobiet ;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:12 

@kitek-zapytaj tych Czeczenów jak im się udało zasymilować z nami a nie mnie.
Udało im się i super ale jak pokazują przykłady inni muzułmanie, którzy emigrują do UK, Francji czy DE maja z tym coraz większy problem i ta ich roszczeniowość na każdym kroku.

Poza tym mam taką własną teorię (czy słuszną to nie wiem), że muzułmanin muzułmaninowi nie równy, mieszkają u nas Tatarzy i jakoś nie słyszałam, żeby byli roszczeniowi czy niebezpieczni (pod kątem terroryzmu) czego już nie można powiedzieć o przybyszach z innych krajów muzułmańskich prawda?

Żeby była jasność: co innego migracja ludności w ramach jednego kręgu kulturowego : Polacy do De czy UK a co innego migracja właśnie muzułmanów z Syrii, Libanu, Libii, itd.

Dla mnie jest oczywiste, że jeśli ktoś emigruje z takiego czy innego powodu do nowego miejsca, kraju to powinien się dostosować do lokalnych zwyczajów, prawa i standardów.

Btw: Policz może ile katolickich kościołów jest w Syrii czy Algierii a ile meczetów w poszczególnych krajach europejskich.

-- 17 Sie 2015 11:17 --

Zeus napisał(a):
Do Arabii albo do ZEA, nie pchają, bo oni się czują bardziej Europejsko (są muzułmanami, ale nie cierpią tego radykalnego jak w Arabii) i dlatego biorą Europę.

To samo dotyczy Irakijczyków, Irańczyków albo Afganów.

Tak się czują europejsko, że kobiety chodzą okutane w abaje i nikab i budują meczety na potęgę.
Poza tym skoro tak, to dlaczego ich miejscem docelowym nie jest np. Bośnia I Hercegowina czy Albania?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:22 

niebieski
Dokładnie, kraje europejskie dają im i wędkę i rybę i najlepiej jeszcze by się zapytały czy powyjmować za nich ości. Nie tak dawno federacja piłkarska w Norwegii przeprosiła(!) za to że nie mają w kadrze żadnej cudzoziemki, w Szwecji w pewniej miejscowości w szkole podstawowej dyrektor zakazał używania Szwedzkiej flagi by nikogo nie urazić(!), nasza europejska kultura za X lat wyginie i przyczyniamy się do tego sami, to jest przerażające.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:30 

Zbanowany
@singielka_1976 - prawie bym się z Tobą mógł zgodzić, lecz odpowiedz sobie na pytanie. Co jest główną przyczyną referendum w UK, które odbędzie się w 2016 lub 2017 r. ws. wyjścia UK z UE? Czy Brytyjczycy są niezadowoleni z powodu emigracji zarobkowej do ich kraju czy chcą "zwiać" z UE z powodu problemów uchodźców?

Z tego co mi wiadomo, to w UK to o wiele bardziej mają dość emigrantów z Polski, Litwy itd. niż uchodźców z Syrii, Libii, Iraku itd. Jakimś cudem Polacy w UK o wiele więcej problemów sprawiają niż muzułmanie. Partie populistyczne w UK (i nie tylko, np. w Holandii) zdobywają popularność na hasłach antypolskich, a nie antymuzułmańskich. Co innego np. w Francji - tam populiści właśnie zdobywają popularność na hasłach antymuzułmańskich.

Dziwi mnie to, że my Polacy wymagamy od uchodźców z krajów muzułmańskich dostosowania się do reguł w innych krajach, do których to nawet Polacy nie potrafią się dostosować, gdy decydują się na emigrację zarobkową.

W części krajów UE o wiele większym problemem od kwestii uchodźców jest emigracja zarobkowa obywateli Polski, Litwy itd.

-- 17 Sie 2015 11:35 --

W zasadzie temat dotyczył problemów na wyspie Kos, coraz bardzie zbaczamy z tematu. W sumie nie wiem dlaczego my Polacy mamy zajmować się problemami innych krajów. W swoim kraju mamy wiele swoich problemów, nie warto się skupiać na innych.

My Polacy nie musimy się obawiać problemu uchodźców, to nie lata 90, gdy granice były zamknięte i trzeba coś było zrobić z Czeczenami. Dzisiaj żaden uchodźca na poważnie nie myśli o osiedleniu się na stałe w PL. Jeśli nawet tutaj uchodźcy trafią z Syrii itp., to i tak z czasem wyemigrują na Zachód.

Polska to dziwny kraj, nawet uchodźcy tutaj nie chcą na stałe zostać.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:44 

Czy możesz rozwinąć:

"Dziwi mnie to, że my Polacy wymagamy od uchodźców z krajów muzułmańskich dostosowania się do reguł w innych krajach, do których to nawet Polacy nie potrafią się dostosować, gdy decydują się na emigrację zarobkową."

?
W czym tak bardzo nie potrafimy dostosować się do reguł w UK?
 PM off  

#27 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
nie chcą bo u nas jest biednie , nie ma socjalu i nie rozdają mieszkań jak w Skandynawii

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:48 

becek napisał(a):
weź tylko pod uwagę ze jak ich tu wjedzie następne parę milionów to cały ten syf/wojny/konflikty/kulture przeniosa na grunt europejski
poproś afganczyka o umycie podłogi-obraza, u nich robią to kobiety(od małego maja to wpajane) a te sa na końcu kolejki do zycia zaraz za szczurami

Poproś Polskiego męża o umycie podłogi - połowa powie żeby nikomu nie mówić że to robi :). Mój mąż jest w tej grupie :). Patriarchat jest wszędzie, nawet jak się do tego nie przyznajemy.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:51 

niebieski
kitek napisał(a):
@singielka_1976 - prawie bym się z Tobą mógł zgodzić, lecz odpowiedz sobie na pytanie. Co jest główną przyczyną referendum w UK, które odbędzie się w 2016 lub 2017 r. ws. wyjścia UK z UE? Czy Brytyjczycy są niezadowoleni z powodu emigracji zarobkowej do ich kraju czy chcą "zwiać" z UE z powodu problemów uchodźców?

Chcą zwiać z tego debilnego tworu jakim jest UE. Nie wiem skąd Ty wziąłeś że Brytyjczycy bardziej nie lubią Polaków niż muzułmanów i im podobnych, wydaje mi się że każdy normalny człowiek woli jednak kogoś kto może i podebrał jakieś tam miejsce pracy mimo że jej nie brakuje, niż kogoś po kim nie wiadomo czy nie utnie Ci za chwilę głowy lub nie zdetonuje się w powietrze.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Sie 2015 11:54 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Słodko...ciekawe ile przeżyje muzułmanka składając taką prośbę.

Jak to się dziwię. Przecież islam najlepszy na świecie, a Europa to siedlisko zła, niewiernych, wyuzdania i innych gorszących rzeczy...No chyba, że ta zła Europa da pieniążki, wtedy można jakoś przeboleć...
2 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 17 Sie 2015 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Tom K napisał(a):
Słodko...ciekawe ile przeżyje muzułmanka składając taką prośbę.

Jak to się dziwię. Przecież islam najlepszy na świecie, a Europa to siedlisko zła, niewiernych, wyuzdania i innych gorszących rzeczy...No chyba, że ta zła Europa da pieniążki, wtedy można jakoś przeboleć...

dokladnie!
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 17 Sie 2015 12:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Nikka napisał(a):
becek napisał(a):
weź tylko pod uwagę ze jak ich tu wjedzie następne parę milionów to cały ten syf/wojny/konflikty/kulture przeniosa na grunt europejski
poproś afganczyka o umycie podłogi-obraza, u nich robią to kobiety(od małego maja to wpajane) a te sa na końcu kolejki do zycia zaraz za szczurami

Poproś Polskiego męża o umycie podłogi - połowa powie żeby nikomu nie mówić że to robi :). Mój mąż jest w tej grupie :). Patriarchat jest wszędzie, nawet jak się do tego nie przyznajemy.

zmien meza
na takiego normalnego

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 17 Sie 2015 12:12 

Zbanowany
@singielka_1976 - zobacz sobie komu w UK pierwotnie odebrano prawo głosowania w referendum?

Cytuj:
Spośród rezydentów mieszkających w Wielkiej Brytanii, dopuszczeni do udziału w referendum będą jedynie ci pochodzący z Malty i Cypru. Polacy, Litwini oraz inni imigranci zostali z góry wykluczeni.

http://www.prawy.pl/z-kraju/9459-polacy ... referendum

Czy uważasz to, za nagonkę na Polaków? O dziwo innym rezydentom (tj. uchodźcom) nie odebrano prawa głosu. Na szczęście z czasem ktoś w UK poszedł po "rozum do głowy" i zmieniono decyzję.

To referendum jest niestety antypolskie, antylitewskie itp.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 17 Sie 2015 12:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Doooobra, żeby kończyć off top. Dotyczące pytania, tak są sporo tam imigrantów, ale nie ma się co obawiać, tylko pakujcie się na wyjazd.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości