Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 22 Sie 2010 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
kissball napisał(a):
gdzie ta promocja? w ich sklepach stacjonarnych czy jakimś sklepie internetowym?

w zasadzie jesli cena obejmuje 199zł - 25zł to chyba lepiej kupic na allegro za mniej wiecej tyle samo plecak z ręcznikiem (promo jednego ze sprzedawców)
 Profil Relacje PM off  

Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
#102 PostWysłany: 23 Sie 2010 13:19 

promo w sklepach we wro(pasaz grunwaldzki). dla mnie to dobra opcja bo potrzebowalam na juz-natychmiast,a na przesylke musialabym czekac 1-2 dni. no jak komu wygodniej:)

#103 PostWysłany: 30 Sie 2010 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
promo w sklepie presto ( http://allegro.pl/plecak-trekingowy-may ... 20197.html )
wczesniej mieli 178zł za plecak + malutki recznik, ja na szczescie poczekalem i dzis plecak kosztuje 129zł :)

Do tego recznik 40x90 (30zł) i secret belt campusa i i tak jestem do przodu 1,1zł.

Plecak powinien być pewnie w środe, to dam znać jakie są moje odczucia.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 01 Wrz 2010 15:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Plecak doszedł i pierwsze moje odczucie - jaki on MAŁY!!
Wcześniej latałem z pozyczanym od kuzyna plecakiem no-name i trzeba przyznac, ze był większy. A z bólem do koszyka wchodził.

W zasadzie po zapakowaniu plecaka, moge stwierdzic - nie jest źle, ale brakuje szerokości.. Moda na plecaki wąskie na 30cm nie jest dobra dla taniego latania :roll:
Generalnie jesli chodzi o wysokość - jest ok, bez rozwijania komina jest 55cm. Głębokość - nieco mniejsza niż w tamtym plecaku - 21cm przy plecaku zapakowanym. Jednak dla mnie to in plus, bo tamten dochodził do 24cm i przy koszuku było troche zabawy zeby go ugnieść, włożyć i wyciągnąć. Maysen powinien być idealny jeśli o ten parametr chodzi.

No i ta nieszczęsna szerokość.. Minimalnie szerzej żeby było.. Do tamtego plecaka śpiwór wchodził bez kompresji (czyli jakieś 35-36cm), do tego musze go nieco ściskać.

Ale otwieranie plecaka od dołu to jest to, można tam wrzucić ciuchy i spokojnie je sobie wyciągać ;)

Czy kupiłbym go drugi raz? Zastanowiłbym się nad.. większym :) Choć nawet jesli plecak miałby 55l, pewnie i tak jego szerokosc nie zwiekszylaby się znacznie..
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 14 Wrz 2010 20:03 

Cześć wszystkim,
zastanawiam się na kupnem tego plecaka http://allegro.pl/show_item.php?item=1225778014
cena w miarę przystępna, ale nie wiem jakie dokładnie ma wymiary.
Być może ktoś ma taki plecak lub inny firmy Iceberg i mógłby mi doradzić :)
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 18 Wrz 2010 14:39 

niebieski
Kupiłem w decathlonie plecak forclaz 60 taki jak w linku, który wrzucalem. Otwierany od przodu z możliwością podziału na dwie komory. Spisał się idealnie jako bagaż podreczny. Nikt się nie czepial, nawet z ciekawości wyprobowalem wymiary i zmiescil się w probniku:)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 19 Wrz 2010 23:04 

buba napisał(a):
Cześć wszystkim,
zastanawiam się na kupnem tego plecaka http://allegro.pl/show_item.php?item=1225778014
cena w miarę przystępna, ale nie wiem jakie dokładnie ma wymiary.
Być może ktoś ma taki plecak lub inny firmy Iceberg i mógłby mi doradzić :)
Pozdrawiam.

45 l na pewno jest ok jako podręczny. Ja mam 50 + 10 i zupełny luzik. generalnie plecaków się nie czepiają za bardzo :-)

sama firma dość słaba, ale na kilkudniowe wypady wystarczy.

#108 PostWysłany: 26 Wrz 2010 02:05 

MAYSEN 45 świetny plecak. 11 razy leciałem z tym plecakiem jako podręczny bagaż i nigdy nie było problemów. Początkowo chowałem górna kieszeń do plecaka na odprawie, i plecak stawał się w pełni wymiarowy, teraz tego nie robię ponieważ wyszedłem z założenia, że jeśli się "przyczepią" to dopiero poczynię owa czynność. :) Polecam wszystkim.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 26 Wrz 2010 20:33 
Awatar użytkownika

Podbijam temacik, wylot coraz bliżej a plecaka brak.

Bardzo proszę, spróbujcie polecić mi jakiś plecak na bagaż podręczy będący aktualnie w ofercie, albo raczej nie nawiązując do tematu:

Napiszcie coś o jakiejś taniej torbie/ walizce spełniającej wymogi Ryanair.

Dzięki :)
" ... i zawsze pamiętaj, że dobro jest wartością ponadczasową. Nigdy nie daj Sobie wmówić, że w obecnych czasach liczy się: pieniądz, dzika konsumpcja i szczęście jednostki zdobyte za wszelką cenę" !!!

Peace !

Ostatnio edytowany przez drive4r, 28 Wrz 2010 02:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 27 Wrz 2010 09:08 

http://www.fly4free.pl/jak-spakowac-sie ... i-zdjecia/
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 30 Wrz 2010 09:40 
Awatar użytkownika

srebrny
drive4r napisał(a):
Podbijam temacik, wylot coraz bliżej a plecaka brak.

Bardzo proszę, spróbujcie polecić mi jakiś plecak na bagaż podręczy będący aktualnie w ofercie, albo raczej nie nawiązując do tematu:

Napiszcie coś o jakiejś taniej torbie/ walizce spełniającej wymogi Ryanair.

Dzięki :)

http://www.royalpoint.pl/Walizko_woacut ... -1424.html

naprawdę wporzo torba
niby plastikowe są fajne, ale nie mają takiej funkcjonalności jak ta [dodatkowe kieszenie, 'poszerzenie']
mieści się naprawdę sporo rzeczy

niby jest trochę za duża ale leciałem z nią myślę z 10 albo 12x i nigdy nie było problemów [a kontrole wielkości się zdarzały]

+ dobre warunki gwarancji [już teraz dokładnie nie pamiętam jakie, ale chyba ze 2 lata międzynarodowej czy coś ;) to trochę bajer, bo i tak nie wozi się ze sobą dowodu zakupu, no ale brzmi poważnie ;) ]

ogólnie to bardzo polecam ; )

edit: nie wiem skąd jesteś, ale ja kupiłem w Arkadii w WWA, przy czym było jakieś 7 dych drożej niż w tym sklepie internetowym
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 02 Paź 2010 16:17 
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedź.

Torba bardzo fajna, ale cena mnie przeraziła :) - chciałem kupić coś w cenie do max 100 zł :)

Jak najbardziej oferty z Wwa mnie interesują, mieszkam 50 km na pd-zach od Warszawy.
" ... i zawsze pamiętaj, że dobro jest wartością ponadczasową. Nigdy nie daj Sobie wmówić, że w obecnych czasach liczy się: pieniądz, dzika konsumpcja i szczęście jednostki zdobyte za wszelką cenę" !!!

Peace !
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 03 Paź 2010 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
ja niestety maysena musze odradzic. Kupilismy z kumplem po sztuce - moj przetrwał wyprawe bez problemow (3 tyg, sporo lotów, sporo jazdy autobusami, sporo chodzenia, m.in. jebel tubkal) ale jego niestety nie. Nowy plecak po prostu się rozpruł..

Drugi kumpel miał natomiast Himountaina woodpackera 55 czy jakos tak - niezniszczalny, ma juz troche lat, ale sprawuje się świetnie. No i ilośc troków, bajerów itd zwiekszających funkcjonalnosc plecaka jest ogromna. Kosztuje troche, ale teraz nie wiem czy bym sie na cos takiego nie skusił..
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 08 Paź 2010 23:21 
Awatar użytkownika

Spotkał się ktoś z produktami firmy GoSport? Byłem dziś w ich sklepie i fajną promocję widziałem na plecak 40+10 za 109 zł przeceniony z 199, tylko ciekawy jestem jakiś opinii?

#115 PostWysłany: 09 Paź 2010 12:17 

niebieski
@m4g1k, mógłbyś napisać który to plecak widziałeś?
link do katalogu GoSport:
http://www.okazje.info.pl/market/go-sport/gazetka/aktualna/23.html
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 09 Paź 2010 13:48 
Awatar użytkownika

Akurat nie ma go w gazetce, nie wiem dlaczego ale chyba wezmę tego z GoSporta bo właśnie byłem w decathlonie i porównywałem z Forclaz 40 i nie wiadać jakiejś znaczącej różnicy w wykonaniu, niemal identyczne , a 20 zł tańszy jest od decathlonowego... a Co SiGGe , też przymierzasz się do kupna plecaka?

#117 PostWysłany: 09 Paź 2010 14:09 

niebieski
Jestem na etapie poszukiwania jakiegoś plecaka "podręcznego", ale jeszcze nie trafiłem na nic ciekawego, i chciałem zobaczyć czy warto jechać do tego GoSportu.
W makro aktualnie hi-tec peak 65l jest za ok. 150zł, z tym że jest ciut za duży i troche ryzykowna sprawa na podręczny, i jeszcze za 149zł w carfurze widziałem 50l dwukomorowy w miare przyzwoicie wyglądał. Nie mam jakiegoś wielkiego parcia że musze już kupić, rozglądam się za czymś w miare przystępnym cenowo.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 09 Paź 2010 19:23 
Awatar użytkownika

Ja byłem i oglądałem oraz mierzyłem już sporo plecaków i stwierdziłem że nie ma sensu kupować plecaków 60 czy 65 litrów. Niektórzy piszą że jak się upcha i pościąga to w koszyk się zmieści ale mi się wydaję trochę to bez sensu, wole kupić 40 czy 45 i wykorzystać go w 100% , z takich rozsądnych to widziałem tego owego za 109 w GoSporcie i ten Forclaz40 w decathlonie za 129, rozwarze i któregoś zakupie w poniedziałek. W tym GoSporcie zbyt wielkiego wyboru to nie ma, raptem może z 10 wszystkich plecaków było , z czego 3-4 to takie których ewentualnie szukamy, jak go zakupie to zdam relacje co to za nabytek ;)

#119 PostWysłany: 10 Paź 2010 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
widzialem forclaza, jest maly (na wysokosc) - on ma regulowany komin? Jesli nie to nie radzilbym go kupowac bo szkoda straconego miejsca ;)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 24 Sty 2011 23:29 

Loty: 234
Kilometry: 316 182
Odświeżę trochę, wzrosła nadgorliwość przy sprawdzaniu rozmiarów podręcznego? Czy jest tak jak było? Właśnie szukam plecaka i znalazłem 50L o rozmiarach 60x38x22 niewypchany spełni wymagania, ale lecę na 9 dni może się, zatem pojawić potrzeba wypchania do pełna :) i dlatego pytam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości