Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Maj 2014 17:53 

27 czerwca wyruszamy w podróż po Zakaukaziu. Planujemy spędzić tam ok. 3 tygodni. Naszą przygodę rozpoczynamy w Kutaisi. Plan jeszcze się tworzy, ale i tak pewnie ulegnie modyfikacjom już w trakcie (trzeba podziałać trochę spontanicznie).

Chcemy odwiedzić te wszystkie miejsca, które warto odwiedzić, albo i nie... :) Z Kutaisi planujemy dostać się do Abchazji (państwa-widma to nasza słabość), potem Batumi, Gori, Tibilisi, Kazbek, Erywań, Górski Karabach, Baku i kilka drobnych wypadów oraz "zahaczeń".

Jak podróżujemy? Z plecakami, wiadomo! Lubimy włóczyć się po miastach, chodzić po górach (ale tylko trochę), próbować, smakować, poznawać. Nie mamy obsesji na punkcie zwiedzania. Wieczorem lubimy posiedzieć przy dobrej kolacji i najlepiej poznać lokalsów, którzy coś ciekawego mogą nam opowiedzieć. Przemieszczamy się czym się da, stopami, autokarami, pociągami... Wyjazd raczej niskobudżetowy, ale bez przesady. Być w Gruzji i jeść zupki chińskie, to grzech!

No i w związku z powyższym szukamy towarzyszy podróży, zainteresowanych tym kierunkiem, o podobnym podjeściu do podróży, co my. Zawsze to raźniej :) Jesteśmy dwie, więc preferujemy męskie towarzystwo, żeby naszą podróż uczynić bezpieczniejszą. Przynajmniej w teorii.

Kim jesteśmy? Kończymy studia i nie jest to nasza pierwsza taka wyprawa. Mamy już pewne doświadczenie we Wschodzie, planowaniu czy stopowaniu. Nie marudzimy też! :)
Wyjazd jest pewny, bo mamy już bilety. Na razie w jedną stronę, a jakoś tam się wróci :)
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#2 PostWysłany: 05 Maj 2014 20:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Górski Karabach i potem Baku? Oj nie polecam. Lepiej polecieć do Baku prosto (z Budapesztu) i powrót z Kutaisi.

Jak macie jakieś pytanie, odnośnie Azerbejdżanu, to chętnie wam pomogę :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Maj 2014 17:28 

Podałam niewłaściwą kolejność :) Wiemy, że po Górskim Karabachu z wjazdem do Azerbejdżanu może być problem. Dlatego Karabachem i Armenią mamy zamiar zamknąć naszą podróż i wrócić z Gruzji. W takim układzie chyba nie powinno być problemów... Mam rację?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Maj 2014 17:34 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
raczej w każdym układzie nie powinno być problemu, bo wizę do Karabachu chyba można na kartce dostać, ale nie pamiętam dokładnie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Maj 2014 12:25 

Hej!
Podoba mi się pomysł, wysyłam info na pw

Pozdrawiam
Daniel

FB
https://www.facebook.com/poznajmojaprzygode/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Lip 2015 13:34 

Zeus napisał(a):
Górski Karabach i potem Baku? Oj nie polecam. Lepiej polecieć do Baku prosto (z Budapesztu) i powrót z Kutaisi.

Jak macie jakieś pytanie, odnośnie Azerbejdżanu, to chętnie wam pomogę :)

Mam kilka pytan odnosnie azerbejdzanu, ale nie moge napisac wiadomosci prywatnej. mozesz ty napisac do mnie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Lip 2015 13:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@SlickRick

Otwórz w dziale o Azerbejdżan także tam poszukaj, bo może ktoś odpowiedział na twoje pytanie ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości