Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 23 Cze 2015 21:05 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Jeśli podróż jest na jednym bilecie, to bagaż będzie nadany do miejsca docelowego.

Możesz spokojnie wyjść z lotniska, ale musisz wziąć pod uwagę następujące:

- dojazd do miasta komunikacją miejską zajmie pewnie ok. godziny (może krócej), czyli podróż w dwie strony to minimum półtorej godziny
- lotnisko w Stambule jest duże i zatłoczone - najlepiej być tam 2 godziny przed odlotem
- wiza do Turcji - o ile do czasu Twojej podróży wizy nie zostaną zniesione, to musisz ponieść dodatkowe koszty, aby wyjść na miasto

Ale mimo wszystko chyba lepiej pojechać do miasta i coś zobaczyc niż siedzieć tyle czasu na lotnisku. Część kosztów powinna się zwrócić w postaci tańszych posiłków - ceny na tureckich lotniskach są bardzo wysokie, znacznie wyższe niż np. w Europie Zach.
lsk uważa post za pomocny.

City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN
Jesienna promocja w Wizz Air 💗🍂 Świetne słoneczne kierunki w supercenach od 147 PLN ☀️✈ Jesienna promocja w Wizz Air 💗🍂 Świetne słoneczne kierunki w supercenach od 147 PLN ☀️✈
#962 PostWysłany: 23 Cze 2015 21:08 

dzięki Wam wielkie, musimy to przemyśleć w takim razie - wygląda na to, że przerwa jest za długa, aby siedzieć na lotnisku i za krótka żeby z niego wyjść :)
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 26 Cze 2015 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
niebieski
Piotras_5 napisał(a):
Cześć wszystkim!

1. Czy ktoś testował sposób, żeby lecieć z starym paszportem? Ma 60 dni ważności od daty ślubu, no ale nie ma chyba światowej bazy, która by sprawdzała jego aktualność? ;)
2. Czy ktoś z Was wymieniał paszport w konsulacie w Sydney? Oboje chcielibyśmy to zrobić, bo mi zostaje ważność paszportu tylko do 2017 (planujemy dłuższą podróż).
3. Czy zmiana samego dowodu może mieć jakiś wpływ na wyżej wymienione loty?

Jeśli ktoś z Was ma jakieś rady/doświadczenia to dajcie znać, bardzo chętnie przy okazji postawię piwo za sensowne informacje. :)

Pozdrawiam serdecznie,
Piotrek

Cześć wszystkim!
Wziąłem sprawy z moją żoną w obrót i napisaliśmy do Cebu oraz do Wizzair'a co z zmianą nazwiska po ślubie. Okazało się, że w obu przypadkach nie ma z tym problemu. W Cebu poprosili o skan starego paszportu, międzynarodowego skróconego aktu ślubu i jak będzie nowy paszport to nowego paszportu. W Cebu to by było na tyle, nie kosztowało nic i nie było żadnych problemów.
Co do Wizzair'a trzeba to robić przez formularz reklamacji.
Dodatkowe info, jak ktoś się wybiera w daleką podróż i kombinuje z starym paszportem to uważajcie na ubezpieczenia. Nie każdy ubezpieczyciel chce kogoś ubezpieczyć, jak ten używa innego nazwiska, niż w paszporcie. Potem mogą być problemy. No i w niektórych krajach lepiej być mężem i żoną, nie ma problemów z noclegami itp. ;)

Pozdrawiam serdecznie,
Piotrek
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 28 Cze 2015 18:57 

Witam! Potrzebuję pomocy!
Otóż jadę na wakacje do Wietnamu, kupiłem loty na serwisie OPODO. Loty są Turkish Airlines, ale póki co nie wiem na jakiej podstawie mam wejść do samolotu. Nie dostałem kart pokładowych i nie wiem czy oni mi zrobią odprawę, czy sam mam ją ogarnąć? Napisałem do nich, ale wysłali mi chyba ze 3 razy potwierdzenie rezerwacji. Czy to wystarczy? Proszę o pomoc, pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#965 PostWysłany: 28 Cze 2015 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Twój bilet jest już w systemie. Na lotnisko idziesz z paszportem, podchodzisz to check-inu. To wszystko.
 Profil Relacje PM off
eloflov lubi ten post.
eloflov uważa post za pomocny.

#966 PostWysłany: 29 Cze 2015 10:21 

Cześć,

ktoś orientuje się czy w AirAsia można zmienić destynację lotu za dopołatą. Kupiliśmy bilety w ostatnim promo, lecz plany się trochę zmieniają i chciałbym wiedzieć czy przebookują mi to na inny kierunek. Podróż w marcu przyszłego roku także czasu sporo.

Dzięki za odp.

Błażej
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 29 Cze 2015 11:33 

srebrny
Nie mozna
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 06 Lip 2015 12:13 

Czy kotś może potwierdzić czy dobrze zrozumiałam:
jeśli paszport z panieńskim nazwiskiem mam ważny do 2022roku to mogę na nim lecieć?
*podróż na Dominikanę kupiona w kwietniu na panieńskie nazwisko (wylot 1.10 do 13.10), ślub 1.08 i zmiana nazwiska
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 06 Lip 2015 12:29 

waznosc-paszportu-po-slubie,135,23111
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:32 

niebieski
Mam pytanko na szybko, chcę kupić lot dla 2 osób wraz z kupnem WDC, jak wchodzę w rezerwację to w pierwszym kroku przy podawaniu danych mogę wpisać tylko 2 pasażera (okienka dla 1 pasażera sa szare i nie da się nic wpisać) z danymi tylko 2 osoby doszło aż do momentu płatności, kiedy mam wpisać swoje dane które zarazem będą danymi posiadacza WDC?
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 10 Lip 2015 10:36 

po zalogowaniu się na koncie mywizz podczas rezerwacji system sam dopisuje posiadacza jako 1 pasażera (dlatego na szaro, bo się nie da zmienić, by wizzair przez np. naszych rodaków nie był robiony "na szaro"), zniżka wdc też jest naliczona z automatu według posiadanego wdc 1+1 lub rodzinne 1+5
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off
19elnino20 uważa post za pomocny.

#972 PostWysłany: 10 Lip 2015 19:48 

Cześć.

Planuje lecieć do USA (Fort Lauderdale) Norwegian Air pod koniec sierpnia z przesiadką w Oslo.
Nie jestem do końca pewien długości pobytu, a chcę mieć gwarancję, że na odprawie zostanę wpuszczony do USA (więc potrzebuję bilet powrotny). Zastanawiam się czy przejdzie kupienie jakiegoś biletu powrotnego w wersji FLEX, który podobno jest FULL refundable (jest?) i po prostu zwrócenie go od razu jak dolecę do Stanów. Ten bilet kosztuje 3x tyle co normalnie, więc wolałbym być pewien, że coś takiego przejdzie zanim to zrobię.

Pozdrawiam i dzięki z góry za odp.
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 27 Lip 2015 22:37 
Awatar użytkownika

srebrny
czy jak mam bilet z X do Y i z Y do Z na dwoch roznych biletach, to w X moj bagaz rejestrowany moze zostac nadany prosto do Z, czy tez musze odebrac go w Y?

nie wiem czy ma to jakies znaczenie ale na wszelki wypadek podaje:

X i Y sa w Schengen, Z daleko poza nim
 Profil Relacje PM off  

#974 PostWysłany: 27 Lip 2015 22:40 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeśli jest to ta sama linia, to mogą to zrobić, ale pewnie mogą też kazać pocałować się w nos.

Jeśli dwie różne linie, ale w ramach jednego sojuszu, to pewnie jak wyżej, z odrobinę większym prawdopodobieństwem pocałowania się w nos.

Jeśli jedną jest Ryanair, a drugą LOT to pewnie szanse spadają niemal do 0. :D

Napisz konkretnie, to może ktoś będzie miał bardziej konkretną odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

#975 PostWysłany: 27 Lip 2015 22:43 
Awatar użytkownika

srebrny
zestaw LOT + Turkish

Trasa Wro->Waw->ISTambul->Dubaj

Wro->Waw by lot, reszta to jeden bilet by Turkish
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 27 Lip 2015 22:57 

niebieski
Śmiało szykuj się na pocałowanie w noc i pętle w WAW
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 27 Lip 2015 23:12 
Awatar użytkownika

srebrny
wro -> waw 12 - 12:55, wylot z Wawy bylby o 14.30 --- niby powinienem zdazyc, bo do wawy powinien doleciec troche wczesniej..... no tak, w sumie kataklizm by musial byc jakis zebym nie zdazyl
bedzie dobrze

edit: a sorry, wylot z wawy jest o 14.45 --- naprawde jakis kataklizm musialby sie zdarzyc zebym tam nie zdazyl
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:24 

niebieski
Robiłem odprawę na lot bruksela-waw w wizzair, dokupiłem rezerwacje siedzenia, następnie przeszło mi do okienka potwierdzenia odprawy. Dopiero później się zorientowałem że nigdzie nie poproszono o podanie nr dowodu, nie mam go na karcie pokładowej, będzie jakiś problem?
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:35 

Nie będzie. Witamy w Schengenlandii. :-)
 Profil Relacje PM off
19elnino20 uważa post za pomocny.

#980 PostWysłany: 13 Sie 2015 08:18 

niebieski
Jeszcze 1 pytanie, posiadam WDC i zrobiłem rezerwację na lot tylko na siebie, teraz chciałbym "dokleić" do tej rezerwacji moją dziewczynę po cenie z WDC, czy istnieje jeszcze taka możliwość czy trzeba robić na nią nową rezerwację za cenę bez WDC?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 7 gości