Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lip 2015 15:41 

Witam wybiera się ktoś do Kirgistanu 06.08.2015?
 Profil Relacje PM off  

Islandia na weekend za 879 PLN 🔥❄ Loty w idealnym terminie na zorzę + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌌✨ Islandia na weekend za 879 PLN 🔥❄ Loty w idealnym terminie na zorzę + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌌✨
Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙 Wycieczka na egzotyczny Mauritius za 2981 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów niedaleko plaży 😎💙
#2 PostWysłany: 27 Lip 2015 18:34 

Cześć, my też lecimy 6 sierpnia z Pragi.
Pozdrawiam,
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:54 

To super Może spotkamy się na Lotnisku i pogadamy gdzie i co warto zobaczyć :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lip 2015 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 405
Kilometry: 918 570
Ja też lecę 06.08 z Pragi, w razie czego służę poradą, byłem tam rok temu. Teraz lece na 4 dni na weekendowy trekking po Karakol :)

Możemy razem zorganizować transport - powinno wyjść taniej.

#5 PostWysłany: 28 Lip 2015 17:52 

@adamek

A jaki masz plan pobytu?

Ja lece 13.08 na 4 dni i tez mysle o okolicach Karakol.

Szkoda ze nie lecimy w tym samym terminie, bo z chęcia bym Cię poznał :) Bardzo lubię Twoje relacje. W Antigua Guatemala jednym z must do było znalezienie tej piekarni z banana bread o której pisałeś w relacji. Dzisiaj mam w planach skończyć relacje z Kirgistanu, co mi pewnie pomoże w ogarnięciu tematu ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 28 Lip 2015 23:02 

Adamek, czytałam Twoja relacje z wyprawy po Kirgi- bardzo ciekawy materiał! Z racji tego, że lecimy jedynie na 4 dni (11 sierpnia powrót) planowaliśmy trasę Biszkek – Bałykczy; Bałykczy - Kochkor ; Kochkor- Song Kul. Wg Ciebie jest OK? Czytałam, że Karakol jest bardzo ciekawy, ale trochę daleko jak na 4 dni pobytu i szkoda mi czasu spędzonego w marszrutce. Co radzisz?

Mateusz, jaką Ty trasę obierasz?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lip 2015 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 405
Kilometry: 918 570
@wr1981 cieszę się, że się podobało :)

@borell Co do 4 dni w Kirgistanie - szczerze - jedyne miejsce, w którym nie spedzicie czasu w marszrutkach to Ala Archa koło Biszkeku - tam jest bardzo ładnie, ale jak dla mnie za blisko stolicy i za dużo ludzi / infrastruktury itd. Generalnie, co nie wybierzecie - 2 dni spedzicie w podróży, pozostałe 2 bedziecie mieli na trekking / zwiedzanie.

Nad Song kol nie byłem (było za wczesnie, nie dało sie tam dostać przez snieg), ale z tego co znam kirgiskie realia - nie porwałbym sie na tą trase przy 4 dniach - dlatego też wracam do Karakol. Stawiam na konkretne góry. To jest w miare sprawdzone miejsce.

Dotarcie nad Song kol tam zajmie Wam sporo czasu. Bedziecie musieli organizować sobie taksówki, to też drożej wyjdzie (i tak ceny beda o niebo niższe niż w Europie) - jezioro super, dopinguje :)
Widoki tam są naprawdę super, można spać w jurtach, jeździć konno, spacerować. Z tego co wiem na miejscu nie ma za dużo chodzenia po samych górach.

Cokolwiek nie zrobicie, gdziekolwiek nie pojedziecie, zakochacie sie w tym kraju bez reszty i na pewno tam jeszcze wrócicie, wiec bez stresu!
lubietenstan uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 03 Sie 2015 09:57 

Też lecimy 6 sierpnia z Pragi :).
Szukamy 2osób które chciałyby podzielić koszty dojazdu taksówkami:
1.Biszkek- Osz (rano 8 sierpnia)
2. Dzalalabad (podobno przez Kazarman) nad jezioro Song Kol (10 lub 11 sierpnia)
3. Song Kol - Kochkor lub Bałykczy (12 lub 13 sierpnia)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości